發新話題

[Marui] 馬記新GBB系統介紹

引用:
原帖由 loveless 於 11-9-2015 16:59 發表
掂既自然會有口碑.
(我覺得134A都可以chok到甘真係未敢話佢差)
好在佢打完之後無話膊頭痛又話紅左瘀左...

「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 Tango1997 於 11-9-2015 16:19 發表
馬記有乜問題?。。。依家出玩具。。。唔係出實彈。。。外觀比例像真咪得囉
落場用家有福了
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 11-9-2015 17:07 發表

好在佢打完之後又話膊頭痛又話紅左瘀左...
哈哈哈哈哈~可能日本d飛機吾同表達尼~ 一路扣,一路叫「Kim-Mu-Gee~」

Anuway, 有可能佢個 Z system 係可以成個拆落黎維修,方便夾容易。而且似乎佢個 system 好硬淨,如果改得到打 Green / Top Gas, 及無痛換重型 Recoil 組, 咁我諗可能真係有機會打到「膊頭痛又紅瘀」之類。

回覆 6# 的帖子

無錯,投資落M4都唔會蝕錢, 但市場真係太多M4了, 馬記做得幾好都唔會令我D已經玩開既感興趣, 如果未來好似以前AEG年代會出AR越戰同黑鷹型號就完全唔同講法,市場更需要呢D少有型號

引用:
原帖由 2slow 於 11-9-2015 11:48 發表
之前把HK45既slide locking 系統見到都已經好唔開胃了
買過黎試玩過, 係好準好好打, 落場十分正,
但番屋企拆槍做maintenance時真係過唔到自己果關

slide locking 系統, slide release兩邊方解模式的設計, 仲有 ...
馬記市場一向都係比落場Wargame用家,真正鐘意槍械係唔會真心鐘意佢既玩具設計同尺吋, 有好多時唔係做唔到近似實物個機械結構同造型,而係佢無考慮過咁做 近代都可以做到又真又落場既系統,對於仍然停留實用唔可以真實既概念,我覺得不進則退了

其實如果GBB冇左像真結構係玩少左樣趣味, 好似模型冇左機械骨架咁,真係少左好多可玩性

引用:
原帖由 gainax 於 11-9-2015 17:41 發表

馬記市場一向都係比落場Wargame用家,真正鐘意槍械係唔會真心鐘意佢既玩具設計同尺吋, 有好多時唔係做唔到近似實物個機械結構同造型,而係佢無考慮過咁做 近代都可以做到又真又落場既系統,對於仍然停留實用唔可 ...
直頭無左玩GBB既樂趣
都係個句...我覺得已經落左GBB坑既玩家無幾多個會去買馬記GBB M4

唔係串嘴, 但成日聽人講咩"像真像真", 比你點像真都好還是不BB彈發射器? 講得白D未又係玩玩具? 一味講像真只不過係自己感覺良好, 俗D就係打飛機思想, 我知一定係唔岩聽但我都係有個句講個句

回覆 36# 的帖子

注重性能實用係好事,但太過於注重而忽略像真重要性又唔係幾平行
玩耐左GBB性能返而冇想像中重要,落場唔會一雞清,唔會成日扣連發,唔會即刻返叉匣,而家D系統其實夠哂落場。
返而玩耐左會追求第二D,人總系貪心, 玩得耐就會想更好, 想後座力大,想外殼靚,想刻字正,想落真件,想入面真實拆解可以有真feel

始終又真又靚又好打係最終發展方向, 邊個唔想咁

引用:
原帖由 channet 於 11-9-2015 17:57 發表
唔係串嘴, 但成日聽人講咩"像真像真", 比你點像真都好還是不BB彈發射器? 講得白D未又係玩玩具? 一味講像真只不過係自己感覺良好, 俗D就係打飛機思想, 我知一定係唔岩聽但我都係有個句講個句
某程度上我都有咁諗,所以吾會追求得好極端。不過咁,每樣野都有個基本點, 正如為何你要買BB 氣槍玩射擊而不選擇射「丫差」、豆槍、水槍、什至橡根玩具槍?? 是否射擊之餘,BB 氣槍能帶給你某程度上的實在感尼??

如果某程度上認同的話,BB 氣槍中GBB除了追求射擊既實感外,GBB亦可在非射擊時, 在維修、處理槍械等事儀上仍可帶給你某程度的實在感。尼d就係一般GBB玩家的追求。至於AEG,某程度上射擊訓練時,也可帶有相同的實在感的道理一樣。

老馬個新系未玩過,吾敢講好定吾好,一來此終老馬有班 die hard fans, 二來相信老馬睇岩某一 market 而針對該市場而出手的, 且拭目以待吧。

引用:
原帖由 Tango1997 於 11-9-2015 16:19 發表
馬記有乜問題?。。。依家出玩具。。。唔係出實彈。。。外觀比例像真咪得囉
絶對同意! 絶對同意! 絶對同意!

要玩象真! 一係玩真鐡或DEACT或DUMMY玩具! AIRSOFT is AIRSOFT ! GBBR表现唔逹標! 話之你有幾咁真有幾咁貴樣都冇用!

洗左我好多錢同時間! YYA都出左咁多年! 以經给我們一個"算把啦"印象! YYE好小小但呢類GBBR (AR BOLT)系统都係好嬌而唔夠揾定!

講真! 等待咁耐馬老爺致推出 AR15 GBBR Platform 供應日本及其他國家一般大眾用家市場! 一定有原因!  GBBR系统操作揾定及耐用性! 一定要有長期及揾定生産零部件供應服务. 我們就放心進行 aftermarket 良產部件及 conditional R S crossover customisation!

如果馬老爺支 GBBR M4 掂的話! 我一定玩!

之前啲系统咁多問題! 用幾好才料造多多功夫到尾件成品出場打幾次就算把啦! 失敗! 耐用性同揾定性唔逹我們對原娤PTW 打 AIRSOFT SPORT STANDARD 要求!

引用:
原帖由 gunka 於 11-9-2015 18:42 發表

某程度上我都有咁諗,所以吾會追求得好極端。不過咁,每樣野都有個基本點, 正如為何你要買BB 氣槍玩射擊而不選擇射「丫差」、豆槍、水槍、什至橡根玩具槍?? 是否射擊之餘,BB 氣槍能帶給你某程度上的實在感尼??

...
ching 有見地夠中肯   我只係見太多人唔知係自我催眠定分唔清楚幻想定現實, 佢地真係用一個真槍心態去玩WG, 囉支玩具著晒真品就幻想自己SEAL Team Six, 跟住批判咩咩咩唔夠像真bababa....我冷眼旁觀真係只能笑而不語

一樣米養百樣人! 有錢人玩任何玩意都要特顯個人用錢換來既品味及其他人眼目表情及注意! 如果唔咪又點會俾班疑似葡萄朋友出到句 " WORD CUP 裝備, BEGINNER 速度 ! " 呢類精句!

我只係覺得能够買到一支"貴買平用"耐用揾定表现AIRSOFT槍! 係物有所值! 我唔咪太投入装備! 尤其是特别係一定要名牌贵到一般人唔會買, 或者過類又貴又好有"灰色地帶~踏過界"既疑似軍用装備! 又或者望住一本'日本'及'美國'雜志見張英雄相個POST同GEAR就篤手指要一莫一樣跟風跟潮流!

不過我又唔介意見到孔雀开屏成富身家拿出來有圖有真相證明"我有"既朋友仔, 呢個世界真係人俾人就俾死人! 相信大家都唔咪過類膚淺人, 影撘銀纸放上網證明有錢既底B行為! 好多野我都冇但自己冇又唔會葡萄眼红人家! 同時又好接受班玩幾百元一支手槍既朋友們, 大家不分年龄有講有笑! 百花齊放! 咁就大家玩得開心!

總之百貨應百客啦

引用:
原帖由 rho837 於 11-9-2015 18:58 發表

絶對同意! 絶對同意! 絶對同意!

要玩象真! 一係玩真鐡或DEACT或DUMMY玩具! AIRSOFT is AIRSOFT ! GBBR表现唔逹標! 話之你有幾咁真有幾咁貴樣都冇用!

洗左我好多錢 ...
就係因為唔穩定。。。所以我一直唔玩GBBR

引用:
原帖由 Tango1997 於 11-9-2015 20:54 發表

就係因為唔穩定。。。所以我一直唔玩GBBR
就係因為你地無玩
所以唔知其實E家GBB既穩定已經進步左好多...
我既出發點只係玩GBB都係貪佢像真既感覺
既然E家既GBB已經做到連內部都好貼近像真
出多個馬記儘管性能優勝
但內部始終差得太遠
對於追求像真既已經係敬而遠之

至於你要用   要像真不如玩珍鐵既論點
無得好講
因為玩BB彈槍個刻大家都已經係打緊飛機

發新話題