發新話題

[Marui] 馬記新GBB系統介紹

引用:
原帖由 gainax 於 18-11-2015 21:18 發表

馬記係特登又做返分體前節架,真數個D太陽環係計磅數擰落去真槍仲會打印個章,係實到正常好難用板手拆到,馬記咁做肯定係留返比補品廠出全鋼全鋁一體前節
禾既意思係睇野就唔巧先入為主,
個架仔成個人都fing, 我就睇唔清楚喇。

每個人心入面都有把尺,
marui都係兩千尾貨仔玩具,井井咁「像真」個身中間都有條Kai邊個身又呃坪,方仗牌又唔係真係無L敵,VFC開頭D M4都係產業廢棄物(垃圾匣/fire pin house etc.)我看咁多video Marui out of the box performance 都ok 又打到30m,咪可以一戰law,so what?

群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

回覆 451# 的帖子

唔係話馬記支野唔正 ,只係支槍咁用心設計反而個前節咁特規,改骨要執走個位又分體槍管,
係2015年相信無可能有廠再犯十幾年前AEG揺頭又特規太陽環風格,
只覺得一係有心迫你換成份補品前節,一係出第二款M4如DD骨要買返馬記特規野,出槍一體槍管同巿面通用方式既太陽環係常識掛...

有冇師兄可以測試一下枝馬記喺唔裝外管既情況下,條bolt可否暢順運行,謝謝

頭像超出 30 kb 上限
簽名超出 100 kb 上限

回覆 389# 的帖子

thanks c-hing!!

引用:
原帖由 wing383 於 19-11-2015 01:32 發表
有冇師兄可以測試一下枝馬記喺唔裝外管既情況下,條bolt可否暢順運行,謝謝
痴線咩你... 唔裝星環同外管一定係啜bolt 啜到hihi 的,好似係。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

回覆 455# 的帖子

特别設計D野普通人唔會明。。
新槍第一次上膠夾我要用鎚扑先裝到隻夾。。又係特別設計。。只要信不要問,反正我信了

引用:
原帖由 gainax 於 19-11-2015 01:08 發表
唔係話馬記支野唔正 ,只係支槍咁用心設計反而個前節咁特規,改骨要執走個位又分體槍管,
係2015年相信無可能有廠再犯十幾年前AEG揺頭又特規太陽環風格,
只覺得一係有心迫你換成份補品前節,一係出第二款M ...
特規係馬記STYLE黎  反正總有副廠出改件比佢, 有FANS就是任性

對,有FANS就真係會特別任性,我永遠都會記得呢枝野

附件

19-11-2015 12:24

失敗乃成功既老母
頭像超出 30 kb 上限
簽名超出 100 kb 上限

引用:
原帖由 davyto 於 19-11-2015 12:24 發表
想當年我以為係次世代爆音 gbb... 點估到 ar 腦細

引用:
原帖由 davyto 於 19-11-2015 12:24 發表
新廁園

其實同系列仲有一支M4 架... 但有冇見街真係唔知,一路都係COMING ZOON

呢個計劃真係嚇死朕,我成日覺得係馬記老細個太子仔諗出黎
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Tango1997 於 18-11-2015 14:36 發表

真鉄原裝膠前托刀郁啦
點只郁咁簡單! 用手拆得開呀嗎!

支槍香港有得買未?

我想買兩支!

引用:
咩黎架 ,點解裝左滅聲仲要要帶耳機? 係咪有新功能

回覆 457# 的帖子

所以咪話佢特登,反正軍版冇人玩個個都換前節

發新話題