發新話題

[Marui] 馬記新GBB系統介紹

引用:
原帖由 FunggI 於 11-9-2015 21:17 發表

就係因為你地無玩
所以唔知其實E家GBB既穩定已經進步左好多...
我既出發點只係玩GBB都係貪佢像真既感覺
既然E家既GBB已經做到連內部都好貼近像真
出多個馬記儘管性能優勝
但內部始終差得太遠
對於追求像真既 ...
打飛機

引用:
原帖由 FunggI 於 11-9-2015 21:17 發表

就係因為你地無玩
出多個馬記儘管性能優勝
但內部始終差得太遠
對於追求像真既 ...
我有玩GHK AK....不過無玩AR 同Mp5

引用:
原帖由 Tango1997 於 11-9-2015 21:24 發表

我有玩GHK AK....不過無玩AR 同Mp5
算啦...再拗都無咩意思
直到佢出左上手試   先知個穩定程度去到邊
馬記穩定可靠我都無咩異議
但係覺得改到咁如果只係相對穩定少少...唔夠驚艷就無咩吸引了

可見將來我都係無緣於GBBR...因為$$$

DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

馬記野勝在真正一買即玩,其它其實唔係想像中咁完美 支MP7已經影都冇,
像唔像真都好,百貨應百客,反觀而家GBB係走向像真, 除非非馬記唔玩

如果MARUI 做唔到超卓穩定性其實一樣冇意思,
有些事是折衷的,以玩具做出發點去做玩具結構,必然比又要真又要爽準襟的要求更易達到,
自己識攪順支GBB 識攪次世代識攪AEG 識攪狙甚至識巨改槍身手作仔刀刀叉叉,但有一句野我到今日都理解唔到的,
就係「唔識自己執就不如唔好玩GBB」,R哂頭,
玩具買番來就係用來玩,做咩要學埋金工木工。
N 星期前貼過對MARUI GBB 的要求:
http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... p;page=3#pid1190444
我主觀期望係:
1- 價格3000 前後+/- 300
2- 必須更換補品價格BELOW 300 ( 例如強化飛機 )
3- 原裝食TOPGAS 不壞 ( 假如換強化飛機後,最好原裝可吃 )
4- 一雞清40 粒  不腳軟
5- 穩定到尾,單發連扣第一發至最後一發火力差低於20%
6- 原裝件可健康按網球拍RELEASE BOLT 而耐用
7- 匣重 400 克或以下

睇而家牌面,
1就PASS硬,2, 4 , 5 ,6 應該一半機會以上PASS,7 就一定FAIL 因為已經公布左480 克,
至於餘下問題就是食唔食到TOPGAS 爆唔爆野。

作為一個只想玩唔想煩的玩家對此還是有些期待。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:

就係因為你地無玩
出多個馬記儘管性能優勝
但內部始終差得太遠
對於追求像真既 ...
認同,玩具扮真槍本身就係打飛機行為,
都係要腦內補完的,但唔知幾時開始,有人開發左隻杯出黎,
之後就開始批判左手派用手卒唔夠擬真,太方便跟本只係一個毫無投入感既活塞工具,一定要用杯先係真.飛機,
你用手就係唔夠品味,之後有D 杯廠就做D 1比1 真人採寸真數杯,又開始批判話我呢個先係真數,你地D 玩具數杯跟本冇得比,
左手派比人批判為假飛機PLAYER,玩具數杯就批判為無品味但可接受,1 比1 真數杯先叫做真係飛機。

真係日光之下無新事,我都係想輕鬆打下(槍)姐...
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 RCman 於 11-9-2015 11:20 發表

係變種GBB BOX, 可能之後佢出其他款如馬沙打, SIG只要換個外殼就得。
大前題係用M4 5.56匣就出咩鎗款都無難度。
我都估呢個原因多

不過講性能,近年買既KSC HK45、MP7同M4個人覺得合我心意

引用:
原帖由 Dave 於 11-9-2015 22:01 發表
如果MARUI 做唔到超卓穩定性其實一樣冇意思,
有些事是折衷的,以玩具做出發點去做玩具結構,必然比又要真又要爽準襟的要求更易達到,
自己識攪順支GBB 識攪次世代識攪AEG 識攪狙甚至識巨改槍身手作仔刀刀叉叉,但 ...
M4實在太多系統了,ksz,方仗,VFZ已經可以講係三國鼎立
材料同像真度馬記料都冇贏既機會,後備件同補品咁遲出不明朗,
淨返氣化同準度我覺得馬記可以競爭, 但。。除非馬仔超前明顯,唔係玩緊都唔會轉會,新玩又驚做白老鼠睇定先遲D冇件冇補品做左孤兒仔 。所以。。睇馬記得唔得好睇有冇件换,原裝可以做成點,如果係134a掂,Topgas就易爛除左日本外實收檔

玩具買番來就係用來玩,做咩要學埋金工木工。

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

回覆 52# 的帖子

其實唔係話要做到入面像真先值得玩,而係做到波箱咁真係好倒胃口。。 GBB要成日打開入面保養唔同電槍, 成日見到平板都無胃口係咪先
就算ksz唔多點像真但設計都做返撃鎚就㨻鎚,煲就煲既造型終於AR
不過其實冇咩好拗睇個人喜好, 我自己係落場加收藏玩家,又睇得又打得先諗,而家做到睇得又打得真係唔會好似以前買兩支一支玩一支收藏咁傻。一支槍可以落場槍,可以收藏槍,可以操作槍,滿足哂3個願咪幾好

方仗,VFZ吾係一樣WA系統咩?

《河湟有感》司空圖

馬記有邊支gas槍唔係用134a,

但幾乎所有game友都係打top gas, 咪一樣無事!

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 11-9-2015 23:46 發表
方仗,VFZ吾係一樣WA系統咩?
唔算掛,都好多野唔同,叫有參考過好D

引用:
原帖由 joey 於 11-9-2015 23:54 發表
馬記有邊支gas槍唔係用134a,

但幾乎所有game友都係打top gas, 咪一樣無事!
長火同短火單發同連發既耐用程度差好多,膠架打Topgas好睇運,
最驚馬仔所有測試設定用134a,用Topgas材料頂唔順要科水。。手槍kSZ都有鋼料補強,今次馬記宣傳增強耐用應該有落鋼鎚掛

發新話題