發新話題

[Marui] 馬記新GBB系統介紹

以我個人經驗就咁望呢支馬老爺GBBR個操作設計!我覺得搵定操作以經'贏'哂其他對手!我可以講句我手上所有GBBR M4 可以拆翻啲珍品配件就賤放哂出街啦!
佢個操作平台好有潛力!現今要外觀及尺寸造到1:1極所謂象真係冇難道!將來市場一定有好多優良配件出現!

向之前啲'嬌嬌'GBBR M4説再見!以後唔好俾我再遇翻呢啲玩具槍!

現場玩過枝M4 GBB demo,對新手嚟講枝野好正,起碼個Blowback夠強、枝Demo槍無古怪野出現

馬佬爺都知道GBBR個市場好大! 要做"一哥"至生全到! 支GBB BOLT CARRIER; 隻BOLT-HEAD飛機; 一望就知道解决了不小現有GBBR Blow-back操作間題! 個機械機板設計簡值"好"!

我由真 AR-15 打比賽打到 AEG 跟着打到PTW (私人造HK$7,000.00 一套CNC PTW 身供三套)跟着打到WE GBBR M4 由銅膽玩到 AR-BOLT (TSC CNC 身兩套, RA TECH 身一套)再打到 INO GBBR M4 (兩支 INO, 兩套 PRIME 身); 好多個鋼RA-TECH WE機板, 鋼BOLT system都玩左幾套啦! 彈夾及夾殻(TANGO DOWN, P乜, Pro-win, GHK, WA, WE all series!)! 浄係M4呢隻款都玩到失望! 真係浪費金錢! 所以話到明以後GBB手槍同長槍只會幫襯MARUI, SYSTEMA 及 Real Sword (AK only)!

我對呢支新M4個平台好有信心! Marui應該唔會打冇板刻既市場丈! 如果造支好過WA及WE小小既同平台槍! 大家洗乜買marui! 所以今次出得俾大家望 ( ZET ) - ( 最終; 最耐用; 科技 ) 我估意思係终于在機械設計上解决所有一般GBBR唔夠耐用既任何有關問題!  今次一定有驚喜!

如果馬佬爺一到港! 狠狠地换M4血!

GBBR 對我來講穩定, 耐用大於一切......如果可以打10000槍先需要拆一次做保養, 我唔會介意失真.

其實有個疑問,點解每次馬記出都會吹捧到無人能及,明明以往產品同其他廠比冇過人優勢反而仲有D未及對手 我以前都玩開馬記,但超出原裝設定就無咩特别過人之處 問題一樣唔少。。
始終未出都係唔好傳得太勁 ,一陣出黎效果有差落有新手以為馬記無敵走去入左唔滿意返來話比我地老點

引用:
原帖由 gainax 於 12-9-2015 16:29 發表
其實有個疑問,點解每次馬記出都會吹捧到無人能及,明明以往產品同其他廠比冇過人優勢反而仲有D未及對手 我以前都玩開馬記,但超出原裝設定就無咩特别過人之處 問題一樣唔少。。
始終未出都係唔好傳得太勁 ...
x丈吹得仲勁啦,又打到對面山又撞爆膊頭又話後助力嚇了一大跳云云, ,鬥吹!出到黎先見真章啦,吹住先。

加番句:以上吹水內容不購成鼓勵購入之建議,煩請各新手注意,新槍性能可升可跌,甚至變得全無價值,請玩家自行承擔風險咪得。

至於馬記,近來叫做新科技既係:次世代 ( 口碑先跌後回,已成recoil aeg 主要勢力 )> 新次元 ( 垃圾 ) > gas mp7 ( 不過不失 )> gas m870 ( 大賣 ) > m320 留彈炮 ( 失敗作 )> aa12 / m4 gbb ( ??? ),
都叫做一半以上係賣得+有人落場用,當中吹水最勁應該係mp7 / m870 , m870 就真係cqb outdoor 兩相宜,mp7 就叫食左少少ksc 市場,不算太大回響,但亦沒太大毛病,充其量換一隻飛機咁大把。
次世代2, 3 年前就個個話無x 謂假狗震震槍,但日水下跌+ 先天超爆準性能,身邊人亦開始問玩唔玩得過,亦有朋友入埋手。m320 當初我有份吹射程夠遠,但事實係原來留彈點齋遠不密是沒用的,齋密不遠又是沒用,結論又是紅唔起。
我亦走去試下市面留彈射程火力,結論同上,又多又遠先有得諗。

今時今日marui 出m4 gbb,第一次爆氣比人笑到暈,但大廠就是夠大刀闊斧,全面回收下年同樣時間再見,完全唔會為左回本而推住先,
好明顯人家有哂市場賊劃,一係唔出一係要超越市面所有gbb,亦一次又一次比玩家對佢期望提高,
我地呢d 樹頭雀玩家亦不妨提高主觀期望,見街時如果一劈屎再大大聲笑佢不遲。對marui 的主觀期望我之前都說了,亦係以我觀察「marui 必需要做到才可爭一席位」的條件,且看一線大廠出手係賣斷市定係笑斷腰。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

總之要真有真,要襟有襟,大家開心!
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

我們都係馮眼見!如果到手後玩一陣又壞又出事的話!我們一樣照直講事實!

以前玩WA Type R 系統讚到今天!富年都罵到馬記支GBB手槍唔掂!但今天支支貴一貴HiCap咪又係由馬記個平台生出來!

讃馬記支GBB都係公開地同自己眼光打賭一鋪! 贏或輸都係笑一笑! 但我馮自己眼光同花費左咁多錢做老襯整槍學翻來既經驗講我對馬記槍之看法!

del

期待師兄開箱

小弟我反而欣賞佢個design , 好多人認為內構吾像真 , 可以冇視 , 但你要內構像真點解吾搵其他 ? vfc , viper個類實符合你要求 , 小弟吾係入坑好耐 , 但馬記既槍內構換性能已經出曬名 , 為何一定要佢內構像真 ?

而且有啲師兄認為拆槍個陣內構像真會有一種好似拆真槍既爽感先玩GBB , 但我相信要求耐用既GBB玩家絕對不少 .

冇意筆戰 , 只係覺得airsoft gun 就係 airsoft gun , 佢再內構像真都吾會變真槍 , 而且再講本身GBB就吾系完全仿真(拋殼) , 我相信大陪份師兄中意玩gbb係因為手感操作同外觀像真 . 我覺得要求內構像真既師兄 , 其他牌子先係你地既菜.

引用:
原帖由 HkTurTle 於 12-9-2015 18:30 發表
小弟我反而欣賞佢個design , 好多人認為內構吾像真 , 可以冇視 , 但你要內構像真點解吾搵其他 ? vfc , viper個類實符合你要求 , 小弟吾係入坑好耐 , 但馬記既槍內構換性能已經出曬名 , 為何一定要佢內構像真 ?

而 ...
完全極之同意,當你入一粒bb彈入去,已經有唔好講咩內部像真手感bababa,真係晒氣
個d咩拆槍有真槍感覺都只不個係你自我幻想補完,即係打飛機,飛機杯永遠係飛機杯,唔會變真女,ok? 如果你同我講飛機杯比你有真女感覺,我只能講你太有幻想力or需要睇精神科
只有支槍外型同真槍唔差好遠,已經算係咁,你支槍落唔到場,幾像真都冇用

引用:
原帖由 rho837 於 12-9-2015 17:37 發表
我們都係馮眼見!如果到手後玩一陣又壞又出事的話!我們一樣照直講事實!

以前玩WA Type R 系統讚到今天!富年都罵到馬記支GBB手槍唔掂!但今天支支貴一貴HiCap咪又係由馬記個平台生出來!

讃馬記支GBB ...
以前D拖喉JAC死老鬼(我刀係)刀指住馬老二D19車仔電槍笑足成年。。。比例又差。。。力度又屎。。。。但事實馬記AEG系統雄霸左wargame界廿幾年

D JAC 氣槍一地刀係 改左嗰D揼春。。。買左拖候補品嗰D dup7
一大堆前朝parts等到能發mo無人接

如果馬記支ZET M4真係掂的話!YYA YYE 乜乜OPEN BOLT就即時成為大家以後飯後或煙餐時常談舊事!

引用:
原帖由 Dave 於 12-9-2015 08:37 發表

我冇批判你本人,我係話你字大夾冇準,好客觀RIGHT ?
連你比我條LINK我輸入6 萬日元都係出唔到四千幾,問番你點計數,你又話我批評你,咁怪既你?

準確既野先可以參考,錯誤既資料有咩好參考?不如話十算, ...
明白~正如吾好望兩眼人地d片同海報就大讚d未出又未到手d product一樣咁膠既道理。

另外,咁以後我有d咩參考資料,在冇明確資料下一係吾 Post, Post 親都注明「資料只供參考」及注明「不合Dave參考」吧。

「字大夾冇準」吾係批平係乜??型容詞?名詞??字大一定要準??咁字細可以冇準?定forum預設字尺吋可以冇準??

好呀,我計錯數,多謝你指正wor~但「字大夾冇準」我感到不安同受批判wor~講字大,尼個 Post我吾係最大wor~

發新話題