23 12
發新話題

[Marui] 馬記新GBB系統介紹

引用:
原帖由 no-name 於 15-11-2015 18:59 發表
小弟壞習慣鐘意懶型一野拍落 Assault Rifle (中文譯突擊步槍, 這裡泛指 Masada, Scar, M4 等槍, wiki FYI https://en.wikipedia.org/wiki/Assault_rifle) 粒制度, Masada 都係 Assault Rifle 所以我都會拍,而我講既 ...
人少少認左佢...因為MASADA真係拍唔到...
起碼我唔會怪你

引用:
原帖由 no-name 於 15-11-2015 21:01 發表
唔好足我字失 la~ 平時拍慣冇留意用錯動詞啫~ 又唔係手槍放過我 la XD
我都誤解左
我又唔夠細心既

睇爆炸圖是名副其實AEG管?

引用:
原帖由 Dave 於 16-11-2015 11:56 發表

正如笨大出高達模型,嘜系列都係rx 78 舊高達 ... 丫.. hguc 係雷射大炮先試水溫,之後都係rx 78...
沒計有銷量保證。
自己期待 416  
我諗馬記係都知道GBB都已經好多廠出
而自己又新系統
對於市場有所保留
所以一開始只出一種槍款
假如佢個"BOX"真係好評
我相信馬記會一次過嘔好多新款GBB槍出黎
槍殼要放佢套"BOX"...基本上佢大把槍可以出...到時驚大家追唔切炸

到時候我相信馬記好有機會連GBB市場都帶動番轉頭個潮流
一個性能的確比起其他廠可靠既...而又同系統有咁多唔同槍款可選擇
大家都好難唔棄坑跳船
或者只剩番一班對於內部都好要求接近像真設計既人

引用:
原帖由 no-name 於 17-11-2015 15:41 發表

台灣不嬲都唔鐘意外國野,尤其馬記對佢地黎講又膠又初速低
其中既原因啦
我覺得亦包含VFC 2015基本上滿足到大部份人既需要了
馬記未有特別吸引力
而且係台灣落場馬記有排改

引用:
原帖由 no-name 於 17-11-2015 22:01 發表

OT 一問,其實小弟都對佢把 416 好有性趣,師兄意思係新版(連匣都好似 update 過?)已經同方丈有得 fight?

不過馬記如果 250mm 6.08 打 topgas 都 1.5j, 我惗求其換條 350 6.01 改少少都夠打台灣力 : ...
GHK貴過VFC咁多...
更何況GHK有幾多款你揀...
BTW馬記原裝換TOPGAS打到1.5?
如果係咁你既理論可能成立既...
但日本1J以下...換個TOPGAS打多咁多?    我都唔太清楚XD

引用:
原帖由 ayaka 於 18-11-2015 00:02 發表
1.5J唔出奇, 之前MP7都有1.3J

BTW, 爆炸圖見個匣身&缸底係一體, 應該會襟跌D呱
唔知點解反而覺得唔襟跌多...
BTW講起襟跌WE個GEN2跌左幾轉都仲係健康靚仔
又做一下打手先

引用:
原帖由 no-name 於 17-11-2015 23:48 發表

正∼ 同平時打開setting 差不多! 但玩馬記玩到要降火真係第一次 XD
都唔洗降掛...
GBB1.5-1.7都接受到啦
除非打室內姐

23 12
發新話題