發新話題

[Marui] 馬記新GBB系統介紹

唔係串嘴, 但成日聽人講咩"像真像真", 比你點像真都好還是不BB彈發射器? 講得白D未又係玩玩具? 一味講像真只不過係自己感覺良好, 俗D就係打飛機思想, 我知一定係唔岩聽但我都係有個句講個句

引用:
原帖由 gunka 於 11-9-2015 18:42 發表

某程度上我都有咁諗,所以吾會追求得好極端。不過咁,每樣野都有個基本點, 正如為何你要買BB 氣槍玩射擊而不選擇射「丫差」、豆槍、水槍、什至橡根玩具槍?? 是否射擊之餘,BB 氣槍能帶給你某程度上的實在感尼??

...
ching 有見地夠中肯   我只係見太多人唔知係自我催眠定分唔清楚幻想定現實, 佢地真係用一個真槍心態去玩WG, 囉支玩具著晒真品就幻想自己SEAL Team Six, 跟住批判咩咩咩唔夠像真bababa....我冷眼旁觀真係只能笑而不語

引用:
原帖由 HkTurTle 於 12-9-2015 18:30 發表
小弟我反而欣賞佢個design , 好多人認為內構吾像真 , 可以冇視 , 但你要內構像真點解吾搵其他 ? vfc , viper個類實符合你要求 , 小弟吾係入坑好耐 , 但馬記既槍內構換性能已經出曬名 , 為何一定要佢內構像真 ?

而 ...
完全極之同意,當你入一粒bb彈入去,已經有唔好講咩內部像真手感bababa,真係晒氣
個d咩拆槍有真槍感覺都只不個係你自我幻想補完,即係打飛機,飛機杯永遠係飛機杯,唔會變真女,ok? 如果你同我講飛機杯比你有真女感覺,我只能講你太有幻想力or需要睇精神科
只有支槍外型同真槍唔差好遠,已經算係咁,你支槍落唔到場,幾像真都冇用

引用:
原帖由 ckwu 於 13-9-2015 12:00 發表
係呀,我玩G&P都好地地,壞左至多咪去整,整好又打得番啦,換埋鋼PARTS,真品配件仲好過馬記啦~

我唔知你個重點係邊, 支支槍都係"壞左至多咪去整,整好又打得番", 同個牌子冇咩關係, 至於"換埋鋼PARTS,真品配件仲好過馬記" 當你要換鋼PARTS, 已經代表左你認為G&P需要換野先好, 即係本身你都對G&P D野冇信心, 馬記事實上即使全原裝, 亦都有穩定表現. 佢未必有好大特點, 但整體表現我覺得好多人都冇懷疑

BTW, G&P D槍真係好似花晒咁, 唔SET過跟本出唔到街, 我馬記同G&P都有, 跟本2個次元

引用:
原帖由 rho837 於 15-9-2015 12:26 發表
其實係咪班舊系统用家擺左好多貨, 精神, 心思及時間落去支槍到, 岡岡覺得到頂有成就時就見到MARUI ZET M4出來啦! 擔心無敵系统大眾化! 到時落場個LOOK兇狠, 但又擔心支槍XX! 比條新仔KO又或者比其他新仔 ...
我覺得ching你有道理, 有部份人放左好多投資心血落舊系统度, 突然彈個馬記新系統出黎又唔駛改,假設分分鐘好過舊系統既話你叫人點接受?

引用:
原帖由 no-name 於 4-11-2015 11:59 發表
用唔到真數槍管好唔像真

PS: N 世前明搶在 TBB 教的,好似係
馬記係玩性能, hicap真槍直頭冇, 而家未又係熱門槍, 要像真唔好玩馬記

marui 除左像真問題之外, 就係你如果改/超出佢原本設定, 就會有好多問題, 例子M870, 你改用topgas. 個gas tank會脹同漏, 我自己改到1.7J 個氣缸會頂唔順, 所以依支M4如果打topgas多數會出事

應該何B最快

引用:
原帖由 Sineta 於 13-11-2015 13:51 發表
希望佢好似次世代禁將個z system移植落其他槍款度(scar l, h )
機會極之大, 要開發一個新系統唔易, 冇理由只出一支M4, 起碼416, AK, SCAR都好大機會出, MP5機會細D

引用:
原帖由 wing383 於 14-11-2015 19:45 發表
最欣賞馬記同ksc一樣撥亂反正,一開波已經ready to play, 唔似有D新玩具買返黎又話要執又要磨合先行得順,仲要有一大班人習非成是………
絕對同意,有好多跟本係半製成品,又要執又搞一大輪,完全唔明咩道理

引用:
原帖由 no-name 於 15-11-2015 16:06 發表
一般黎講玩 GBB, 講 WA 槍都係對一係系統總稱,而不是指 WA 廠,當然如有誤會只怪自己表達得不夠清楚。如果由小弟引發誤會真係不好意思。我指的不是 WA 廠不好,而是很多出 WA 系統的廠大家心中有數,而非 WA 系統 既 ...
師兄完全中point, 其實唔止GBB, 係而家出既任何野都可以買返黎係用唔到, 簡單D買條滑架返黎, 完全唔岩位, 問返槍鋪重好似大條道理同你講, 依隻要執架WOR 換著你買部開唔到既iphone, APPLE同你講:要執架WOR! 你會唔會接受??? 但而家槍界真係集非成是, 買一樣野用唔到好似係正常既, 你唔識執係你錯, 你冇料到! 你抵死~ 我相信用只會係氣槍界依個行業先會咁奇怪

講左咁多, 香港見貨未? 等左咁鬼耐

引用:
原帖由 gainax 於 16-11-2015 23:22 發表

獨立BOX設計係為未來其它槍型節省開發成本,點解當初我們被插多過讚,除左牌子問題,主要我覺得係佢初代問題多先係主因,馬記好聰明唔做冇把握既事,吸納咁多系統既不足地方去設計內部,如果馬記從零開始,佢係唔會有咁多 ...
我反而期待佢用topgas會有咩反應

發新話題