發新話題

[Marui] 馬記新GBB系統介紹

回覆 359# 的帖子

肯定比134a爽好多,但亞鉛件以馬記個新設計仲可唔可以頂到就冇人保證, 其實玩GBB邊個唔係用得Topgas都預買補品 。亞鉛捱到幾耐睇運

反而比較想知Z定後可唔可以長久玩網球拍 ,呢點其它系統暫時做唔到

引用:
原帖由 alexmgjai 於 17-11-2015 21:13 發表
可能引發一場GBB AR革命...!
Good 花生花生,等執二手平野

引用:
原帖由 FunggI 於 17-11-2015 23:03 發表

GHK貴過VFC咁多...
更何況GHK有幾多款你揀...
BTW馬記原裝換TOPGAS打到1.5?
如果係咁你既理論可能成立既...
但日本1J以下...換個TOPGAS打多咁多?    我都唔太清楚XD
新版VFZ打過我都想轉會 ,有冇師兄有興趣用2015版Colt交換方仗Colt花?PMPM

係咪18號有正價船貨? 希望過幾日回落返,唔知邊位師兄搶到20支其中一支又分享下開箱文等大家可以止下癮先

引用:
原帖由 kazuwild 於 18-11-2015 00:44 發表
我早幾日打去問,今天EH叫我去攞貨。good service, 最衰只可買多一甲
師兄已經拎到手玩緊?感覺如何?
有冇其他牌子比較下

咁堅 GBB就係要開連發先爽
咁可能加入清單了

https://www.youtube.com/watch?v=uV3m1PD7AKU
叉一次可連射2夾?134a wow, TOPgas又有乜表現

引用:
原帖由 Tango1997 於 18-11-2015 08:20 發表
兩個字。。。必定入
今次有突破又唔貴又Cerakote唔入都對唔住自己
淨整Cerakote同刻字都貴過支槍,抵吊啦

引用:
原帖由 dickyan28 於 18-11-2015 09:46 發表
release bolt 果陣無左鏗鏗聲........

首先要理解這個撞擊聲是源自何處及何物所產生? 之後又要典顧耐用之考慮.......否則只用直覺思維認為用鋼材去換取耐用性, 結果又回到運作暢順度問題要解決的分岔點.

正如之 ...
馬記呢支純落場安心咁玩,相信每支質量差唔多唔洗煩, 要改哂鋼件又換槍身只會越整越多問題冇意思
一個系統冇可能各方面滿分亦唔會玩一個系統滿足哂, 所以識玩就一定係玩兩個系統,性能而穩定&像真而實用砌唔同槍型既AR

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 18-11-2015 10:18 發表
實有廠出件俾你兼容真數
原裝好地地既話夾硬改我覺得只會多左問題 ,最多換下內管,內件易爛個D先換

原本玩具數好少人會哂錢換真數身掛? 加上本身個身都靚換左佢浪費哂賣點

引用:
原帖由 2slow 於 18-11-2015 10:37 發表

兩個字...等睇報告後再狗衝都唔遲
我比較想知馬記 VS KSZV2,VFZ2015,方仗會有乜結果
最好全原裝測試氣化,準度,射程,後座力同ROF, 邊個先係傳奇

回覆 413# 的帖子

期待D兄報告

引用:
原帖由 horenhim 於 18-11-2015 13:53 發表

我見到槍又搖鏡又搖人又搖
馬記係特登又做返分體前節架,真數個D太陽環係計磅數擰落去真槍仲會打印個章,係實到正常好難用板手拆到,馬記咁做肯定係留返比補品廠出全鋼全鋁一體前節

引用:
原帖由 ayaka 於 18-11-2015 12:17 發表
https://www.youtube.com/watch?v=ad08R3D-I_o

比較馬記, KOBA, WA, KSZ.....馬記的確爽好多, ROF又高
我覺得主要分別係火控擊鎚令到條煲可唔可以運動暢順而變更好氣化

WA - 基本設計90度像真擊鎚=阻力大,運作時氣化容易受氣温影響
KSZ - 45度擊鎚=阻力減少,大容量彈夾加持氣化可以好
方仗 - 90度像真擊鎚但特別彈夾設計,令擊鎚彈弓可以用軟身=阻力減細,氣化可以好
馬記 - 玩具化短身擊鎚減少磨擦造成阻力,大容量彈夾加持氣化可以更好

其實只要WA執下減少磨擦造成阻力氣化已經可以好唔少, 當然其它系統原本設計已經解決磨擦阻力令氣化變差
而馬記更進一步加強運作暢順,氣化自然更好更省氣

發新話題