發新話題

[Marui] [新手上跆] Ace1Arm AGC slide 裝拆問題 馬記17

[新手上跆] Ace1Arm AGC slide 裝拆問題 馬記17

各位師兄想請問
ACE1ARM AGC SLIDE 送果個拋殼勾 想問下係點安裝呢?
另外如果佢跟果條飛機彈1裝灣左用返馬記17果條又岩唔岩用呢?

多謝解答

引用:
原帖由 carl 於 18-9-2015 12:50 發表
第一張相前後相反裝就OK.
師兄即係果條野唔應該係前面?
咁再請問下面果個零件又點裝呢
多謝指點

http://www.ace1arms.com/goods.php?id=283
另外其實呢條彈弓係咪即係下面灣左果條?

多謝幫忙!

引用:
原帖由 carl 於 18-9-2015 17:43 發表
唔同, 彎左果條係nozzle spring (飛機彈弓) link 果係recoil spring (回鏜彈弓).
條彈弓g17 同g18 係咪共用我唔太清楚.
THANKS YOU 師兄,問過ACE1ARM 佢地話同馬記果條本身通用
而定個問題就係拋殻勾點裝   佢地話ZIP係飛機座度就無問題   我有少少一頭"務"水 。。。

已經裝好拋殼勾了 唔該晒各位師兄
但係好似個飛機行得唔係好順.....係咪有咩位要落槍油呢

唔知係我手工問題
定我自己問題....裝完之後
後定之後個release制好似要按到好大力個滑架先會回位?

因本身枝馬記17 無打多過5匣..so 應該不是零件損耗 ,應該係我有咩地方裝唔好??

有無師兄幫到手

[quote]原帖由 年少無資 於 19-9-2015 12:56 發表
其實新款a1a slide係好fit數。基本正確安裝完後已經好順。我買左2條都無出過任務問題。唔順的原因可能你有野裝得唔好。還有一點是外管入面前端有個oring來援

附件

19-9-2015 13:12

the above photo is a set screw fall apart from the lower frame (i think ) when i test fire (without BB) the guns....cuz i can't see any missing things from the slide but also the lower frame...
is there any brother can please tell me where this set screw from ?

引用:
原帖由 年少無資 於 19-9-2015 13:19 發表
這粒應該是飛機座在飛機下面的
Thanks you Brother, let me check it later when i'm home

And do you have ideas why the slide release is more difficult than before ? Maybe my installation problem, right?

引用:
原帖由 年少無資 於 19-9-2015 14:51 發表
未清楚你所指後定回位難是指還完位置還是推下slide stop制難
係推下slide stop制難呀 師兄

引用:
原帖由 年少無資 於 19-9-2015 19:02 發表
用拉後slide解。刮得多蝕左就會後定唔到
師兄意思係用拉後條slide再按slide release 去復位而不直接按slide release 等佢復位?

引用:
原帖由 carl 於 20-9-2015 16:33 發表
RELOAD 再拉後條SLIDE 復位.
多謝師兄解答

發新話題