發新話題

大改~~1秒4x發的2號波箱

引用:
原帖由 peter195 於 12-11-2007 18:24 發表

小弟無知,想請教師兄.......
改短左槍管.....咁集彈麻低左?
咁會唔會快得黎好散??
thank you
請原諒小弟無知
引用WargameYAU 野戰友 的 microwavefood 師兄講
打快頻要注意既係天梯回唔回得切, 因為管愈長愈太機會掃齒, 因為粒彈未出管就有阻力, 天梯自然回得慢。
如果打到rof35, 用到350mm管長已經好盡, 再長只會增加掃齒既機會。
另外, 極度唔建議用精密管, 因為太密氣, 又會令天梯回得慢, 加上有jam彈既可能, 大大增加掃齒既機會。
而且打快頻根本就唔駛咁準, 散散地壓制力就更大。

以上的我都十分同意,但我用的管最長都只係260mm
我不是攝影高手,更不是攝影的新手,我只是揸住相機的笨蛋

引用:
原帖由 M60E4 於 12-11-2007 18:30 發表
有冇落測速机測過打幾多粒先?
4x................
枝枝唔同

引用:
原帖由 Elf 於 12-11-2007 18:59 發表
可以放個電流計係個series, 睇下個current幾大嗎?
可以試下

引用:
原帖由 Elf 於 12-11-2007 19:46 發表
唔該  因為D lithium大多數係去到25-30A constant, 有D得20A
用呢舊咪唔驚囉.......................
有51A.......

引用:
原帖由 Elf 於 12-11-2007 20:55 發表
Thunder power已經  , 仲要搞埋extreme series, 2070 3 cell 25C, HK有無都成問題...
師兄你係邊度買? thunder power街價永遠都貴過網上好多... 你個舊online USD80, 街賣double都差唔多..
besides, cu ...
偉高最近有貨,$628................
勁底

引用:
原帖由 SK2 於 12-11-2007 22:23 發表
我都係打緊systema turbo加11.1v .
不過粒摩打齒打左幾千就掃左...
而家換左粒Reinforced就好好多...極硬...
不妨換埋佢
我都覺得隻齒唔多掂,睇怕都要換左佢

引用:
原帖由 Kane 於 13-11-2007 17:45 發表
你真係諗住用gp天梯拉橋?
GP天梯係成年前買落,當年D貨重未有問題
GP拉橋以前出事係因拉橋delayer o個粒野拉過籠,
要銼小小拉橋尾便冇事

引用:
原帖由 holy1 於 13-11-2007 22:06 發表
師兄 請受小弟一拜

其實師兄係咪開槍鋪架?
唔係架............
d野係改黎比自已及隊友玩

引用:
原帖由 0050100 於 14-11-2007 00:36 發表
有D嘢攪唔清想問亞龍師兄,那邊教改cut齒係(起始拉天梯既頭幾格, 削尾個幾格會令拉橋回唔切漏氣)。
但我看見亞龍師兄係Cut尾幾格,可否賜教.
我自已試過兩樣都得,但CUT到三格時後面的可能會漏氣

唔..............
放左係到幾日,係時候貼去氣槍維修站 la..

引用:
原帖由 kk3296 於 14-11-2007 22:09 發表
嘩...........師兄既教學好好呀,真係好多謝你呀
不過我想問問,eg1000及gp m120的摩打齒可唔可以換架?
如果可以,應該點樣換呢?
我試過用暴力都係搞佢唔掂,我新買返嚟既摩打齒側邊有個孔,但係原裝個摩打 ...
馬老二的有工具先換到架
槍鋪有得賣,$100-200

引用:
原帖由 qkraymond 於 14-11-2007 22:10 發表

咪咁大件事 , 考起大師兄呀
唔明???

引用:
原帖由 THK_FireKinji 於 21-11-2007 20:32 發表
想問一問龍哥,aks74u又點改?

- aks74u要改用咩氣咀?
- aks74u要lo波箱?
- 最好用咩天梯,氣缸同缸頭?
- 如果我想偷輕個天梯,又會唔會對你果種setting有影響?

可以分享下你改支aks74u的心得麻 ?
1.用AK氣咀習可以了
2.3號箱唔洗鑼箱以夠時間上彈
3.天梯到家下都冇邊隻可完全接受到一秒四十發以上
打得快其實條梯好短命,以前我用藍色GP,但以經冇出了
氣缸冇所為,只要鑽多孔便可,缸頭用膠缸頭最好
有錢多就買個GP 3號7mm箱把
4.唔會.....

引用:
原帖由 hwtang 於 6-2-2008 22:09 發表
GP Box ??
係呀...............................有問題咩?

引用:
原帖由 S.B.S.D.P.M.2 於 13-2-2008 23:46 發表
Creative and impressive idea!
Good Luck for the Li-poly batteries!!

附件

16-2-2008 03:16

發新話題