發新話題

P90 GBB 開箱

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 RCman 於 17-10-2015 09:43 發表
打算裝咩野鏡上去?
裝low mount T1好似唔錯

「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 hoperper 於 19-10-2015 22:27 發表
1. 千萬唔好大大力咁拍隻匣落槍身到, 否則撞壞個入氣咀, 噴氣真係唔關人事
2. 如果真係單發時有二連問題, 先試下爆開個上下身, 之後慢慢裝番上去, 應該就無左呢個問題(至少我係)
3. 我發覺扣雞硬, 係因為零件70 號(扣雞彈弓太硬) 所致, 我相信日後一定有補品, 大家耐心等一等,或者大家夠彊爆開trigger 部份, 就拎條彈弓去配, 配番條軟D O既, 咁就解決到扣雞太硬的問題
4. 我估計 RA 應該會出成set o既trigger group 比P90, 鋼hop up座, 鋁飛機等等
5, 新槍返來一定要換hop up 膠, 原裝係廢的. 管就可以遲D先換.

我個人覺得, 呢支野應該有好好的改裝潛力, 就算原裝唔出, RA 都可能出你地或者台灣仔所求的補品.
不過我覺得需唔需要鋁一體上身呢. 我就唔覺得未有咁o既需要. 畢竟槍係愈輕愈好. 其實膠上身真係令人咁反感咩?
一兩年前AEG 大家都追求金身. 到左而家Aomeba 出左之後, 膠身咪又係大把人買. 打到最後發覺,落場O既話,膠身槍係最好, 只要係用high QC polyma, 唔一定比用鋁好
1. 十分認同, 兩邊都係valve, 對唔正大力拍落去都應該好快玩完, 建議手動打開magazine catch再壓彈匣落去.
2. 二連問題小弟還未遇見, 不知是否真的關組裝事, 不過以往"我們"的經驗話我知佢地既火控一般都會有單連發問題, 可能係材質比較淋.
3. 真鐵trigger pull都係好重的, 一樣好多人投訴  不過希望有廠會出一個可調教的出黎
4. 小弟反而希望佢出一組仿真polymer火控, 仿真金屬上身, ring sight我就覺得佢唔好用, 只是程現經典吧了...
5. 原裝hopup簡直可以話係廢的, 唔知換邊隻hopup好d呢
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

邊樹仲有呢set laser賣呢?

引用:
原帖由 Opica 於 29-10-2015 22:31 發表
想問下係咪可以拆flash hider出黎?
可以直上其他sound suppressor?

拆左flash hider粒螺絲但ccw同cw都拎唔到

係咪仲有野要拆?
個flash hider係CCW的
拆左粒螺絲後如不能拎出可留意下flash hider後面有紋的nuts
hold 實粒nuts再CCW方向拎flash hider

引用:
原帖由 Opica 於 30-10-2015 10:41 發表
同埋呢個kit望落唔錯

不過要60美刀

唔知實唔實用呢
呢類strike kit用黎撞門或攻擊人,
實用性的話打game會唔會用到你話呢

引用:
原帖由 Opica 於 30-10-2015 21:59 發表
㩒實73然後ccw 80?
無錯

引用:
原帖由 jn_jona 於 2-11-2015 02:24 發表

問題係we成set野都係膠,未必頂到
希望紅色跑車或者憤怒槍出返隻鋁上身啦
無錯, 等下有無廠一次過出金屬上身加原裝款紅點鏡

引用:
原帖由 carl 於 2-11-2015 14:51 發表
直接用裝上槍果2粒螺絲教的.
但呢set應該不能直接上我們的P90呢

引用:
原帖由 RX7 於 2-11-2015 22:29 發表

Try search P90 Tactical
FN 官網:
http://www.fnherstal.com/primary ... -p90R-tactical.html
似係用長頂骨代替Ring Si ...
支Silencer都唔錯

引用:
原帖由 loveless 於 9-11-2015 10:25 發表

o甘得意?
我有2隻 S-point..

話時話S-point有2代, 第2代至係改良版, 型號多左個N字,
但今時今日都應該好難買到第一代,
除非係倉底的倉底...
笠兄, 請問係咪講緊呢隻s-point? 個N字係邊樹呢

引用:
原帖由 Opica 於 12-11-2015 21:07 發表
Fixed

可否詳細講下

引用:
原帖由 cqben 於 13-11-2015 10:23 發表
本人不見議cut彈弓因為會做成扣壓時有虛位,請參考以下台灣方面的做法

https://youtu.be/6nHfhZde8YI
正, 多謝分享

差不多公認是我們的option生產商RA準備出已下東西

引用:
原帖由 Opica 於 23-11-2015 14:52 發表
前面個頁
係bor... haha

希望佢會有埋刻字啦

引用:
原帖由 Opica 於 29-11-2015 01:32 發表
西京

New Arrived~~~~~~~【TAF】YSC WE P90專用鋁製槍機
原裝ROF已經好夠快, 用鋁製槍機咪仲快
呢舊小弟打爛左原裝先會考慮了

發新話題