23 12
發新話題

[Marui] M870 長版

M870 長版

各位師兄,我有枝神台嘅馬記m870長版上彈唔順,打三發時有時少一飛,打六發時就唔會有六飛,一下兩飛、一下四飛、一下三飛
咁之前已經檢查咗個原裝彈殻,出彈順同拆開重裝確實

今日有時間爆開枝槍,睇唔到有野變形或難,裝返後試,一樣上彈唔順

所以想各位師兄指教吓

我個枝一入氣就噴,是否三寶要必須了,不買三寶只換o ring得唔得?
我要玩耍故我在

條Loading arm變形?
引用:
原帖由 no_yahoo 於 7-11-2015 22:45 發表
各位師兄,我有枝神台嘅馬記m870長版上彈唔順,打三發時有時少一飛,打六發時就唔會有六飛,一下兩飛、一下四飛、一下三飛
咁之前已經檢查咗個原裝彈殻,出彈順同拆開重裝確實

今日有時間爆開 ...
究竟世界上還有神嗎?

長版定短版?氣匣漏定入面漏?改過啲乜?
引用:
原帖由 werewolf319 於 8-11-2015 01:07 發表
我個枝一入氣就噴,是否三寶要必須了,不買三寶只換o ring得唔得?
究竟世界上還有神嗎?

回覆 4# 的帖子

長板,內部無改,只是換了a.g.尾柄
槍身box內漏氣

我要玩耍故我在

小事。始終支槍係for 134A,你打Top Gun會令到O-ring受壓而加速老化。攞去某人度搞即可。
引用:
原帖由 werewolf319 於 8-11-2015 12:17 發表
長板,內部無改,只是換了a.g.尾柄
槍身box內漏氣
究竟世界上還有神嗎?

.

唔係...其實marui 870個 valve 係直出式, 當你轉左G&P或者angrygun尾托,
你入滿topgas個壓力會大好多, 就會推前個valve條彈弓, 所以漏氣, 換oring可以改善但過一排又會漏或者小漏,
最好唔好入太滿氣, 因為已經超出左佢原本設計所受壓力, 所以係冇計的

如果換高壓嘩佬可有改善?
引用:
原帖由 channet 於 9-11-2015 13:26 發表
唔係...其實marui 870個 valve 係直出式, 當你轉左G&P或者angrygun尾托,
你入滿topgas個壓力會大好多, 就會推前個valve條彈弓, 所以漏氣, 換oring可以改善但過一排又會漏或者小漏,
最好唔好入太滿氣, 因為已經超 ...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 9-11-2015 13:53 發表
如果換高壓嘩佬可有改善?
我唔知你所講高壓嘩佬係邊隻, 我用過SAT隻所謂改進嘩佬, 結論係衰過原裝! 重賣成7舊幾水

所以我買咗都唔敢裝...
引用:
原帖由 channet 於 9-11-2015 16:45 發表

我唔知你所講高壓嘩佬係邊隻, 我用過SAT隻所謂改進嘩佬, 結論係衰過原裝! 重賣成7舊幾水
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 channet 於 9-11-2015 16:45 發表

我都換咗呢個嘩佬,情況同你一樣,所以我宜家換咗條鋼製嘩佬

引用:
原帖由 driver33a 於 9-11-2015 18:40 發表

我都換咗呢個嘩佬,情況同你一樣,所以我宜家換咗條鋼製嘩佬
請問係唔係pro arms個隻?

引用:
原帖由 channet 於 9-11-2015 19:14 發表

請問係唔係pro arms個隻?
唔係,係wii tech鋼製嘩佬芯,基本上同馬記原裝銅芯一樣,但佢個芯主體做到向內灣三角形,令氣缸內氣量曾加而提升出力

請問哪裡有售!?在下急住去買。
引用:
原帖由 driver33a 於 9-11-2015 20:11 發表

唔係,係wii tech鋼製嘩佬芯,基本上同馬記原裝銅芯一樣,但佢個芯主體做到向內灣三角形,令氣缸內氣量曾加而提升出力
究竟世界上還有神嗎?

23 12
發新話題