62 12345
發新話題

MARUI M4 GBB MWS 開箱文

成條街都無晒, 得童工有,賣$38xx。我以為聽錯咗

回覆 444# 的帖子

講真,我當時真係想比錢,因為唔係成日出來睇槍,返咗貨都未必知
但貴咁多,有啲似做水魚feel

明明又唔係絕版,等下啦

引用:
原帖由 driver33a 於 17-2-2016 19:53 發表
一月尾我喺童工都係2980,都唔夠半個月就貴返咁多
佢可能見成條街都無貨,釣高來賣

真係想入,怕忍唔到手,因屋企支WA改極都唔惦
放棄咗好幾年。其他牌子唔敢入就係怕咗毎bolt成日壞
諗起都怕怕

見呢支個設計唔錯,想買返來補完一下

引用:
原帖由 327airborne 於 18-2-2016 13:46 發表
我記得In代一直都係$2990,不過得只有槍。。。。
沉日行過現代,櫃無放出來,估佢無貨,所以無問

引用:
原帖由 secure31 於 18-2-2016 14:40 發表
之前同彩虹8個哥哥仔傾過, 一箱得果3,4把, 次次返得2-3箱, 我過年前入佢都話嚟緊會加價, 因為返唔到貨。跟著見佢2950, 2960, 3100, 3280, 跟著冇埋....

純粹SHARE, 冇任何意圖
唔通最後都要3800入手...  如果係早買早享受算..  做..水魚.. 忍..

請問各位有冇收到風幾時會有貨,我呢兩個星期去問,佢地都話未有聲氣。

有一間網店有,但價錢頗貴,去到鋪面都唔似賣槍。。 所以無買,等下算

唉,由一月等到四月。。 仲未有貨返。。

終於到貨, 但度度都好貴, 3000無可能買到

引用:
原帖由 Dave 於 5-5-2016 12:10 發表
http://www.rainbow8.com/products/tokyo-marui-m4a1-mws-gbbr

暫時似乎係佢最合理,5 月 16 日 eta preorder
想快就eh ,應該3400 前後
至於匣.. 飛去日本買最實際,圍番hkd 300 蚊一隻
係wor, 最抵玩係佢, 只係要等十一日..

引用:
原帖由 alexmgjai 於 11-4-2016 09:32 發表
用珍品ASAP是直上,好實淨,玩了2個月2 gun都無出問題
其實香港邊度有珍品, PTS就大把

引用:
原帖由 secure31 於 6-5-2016 17:34 發表

可以點改短行程? 回鏜彈弓可以用邊隻?
以前RATECH出咗D膠墊放係個buffer尾果度, 但當然會令個行程短咗,無得全open bolt... 搵唔到咪用3D printer自己印
不過呢招唔知Marui啱唔啱用, 佢個bolt lock 位後D, 同一般GBB M4完全唔同, 怕太短行程lock唔唔到個bolt

玩咗幾日, 都發現個匣入問題, 及有時氣量不足,
測試過有以下意見

1. 入氣果時成日都有大量氣走出來, 加入膠圈大大改善, 用12AWG電線皮做膠圈就得
2. 我用WE氣, 當支氣用咗一半左右, 氣點入都唔會入得滿隻匣, 相信係氣壓不足, 我又唔好浪費, 就入到咁上下就攞支新氣再入滿佢

唔知各位有乜好方法

引用:
原帖由 JFCP 於 8-5-2016 19:57 發表

ching 第1點可以詳細點嗎??謝謝!!
1x1 o ring 最好, 但屋企無, 粗粗地開咗個電線皮, 再切到一個圈套上入氣咀

引用:
原帖由 hklovers 於 9-5-2016 05:40 發表

1X1mm oring 好平暏,58蚊100粒,用親馬記匣都要裝
係,但唔係錢的問題,就算平都要出去買
咁你係邊買,上海街?佢收早我放工都趕唔切, 槍街有冇

我亦都懷疑佢設計比134A用, 壓力無咁大, 氣缸容量細D都入得足,
但用高壓氣, 個氣缸唔夠大, 要儲足氣的話, 就要支氣有返咁上下滿, 壓力足夠先打到入去

所以, 加咗膠圈防漏, 咁就可以有助保持入氣壓力, 打得足D, 但當支氣淨返一半或三分一以下, 都係唔多夠壓..

相對其他台灣槍, 如GHK, WE, 就無以上問題

唔知各位有冇以上情況?

62 12345
發新話題