發新話題

MARUI M4 GBB MWS 開箱文

引用:
原帖由 no-name 於 9-5-2016 13:02 發表
師兄可以睇睇小弟之前既研究,可能有少少幫助

THX, 咁拆一隻匣再比較下, 
其實乜嘢係恐龍氣?

———

查到個樣了,去槍街望下有冇先

引用:
原帖由 於 10-5-2016 02:22 發表
匣呢排有貨返… 詳情自已去舖頭問…
我上星期入M4, 鋪頭都話匣唔多, 會留比買槍客人先, 熟客可能都搶到一隻半隻啦

引用:
原帖由 no-name 於 9-5-2016 13:02 發表
師兄可以睇睇小弟之前既研究,可能有少少幫助

已拆好, 測試過十秒氣可打兩匣, 加埋1X1oring應該更好

附件

10-5-2016 14:39

引用:
原帖由 JFCP 於 10-5-2016 14:51 發表

請問氣化會否差咗??
唔太覺, 打咗都一支氣, 只試過一次噴白煙

另好肯定, 恐龍氣好啱入呢支匣, we就算滿氣都唔太好入, 要轉下角度先得

引用:
原帖由 waitai352 於 15-5-2016 01:43 發表
小弟今日係明搶30xx入手
想請教下有冇師兄知道佢嘅魚骨行咩數?知唔知道咩牌子可以就咁扭上去?,同埋外管係aeg數定係gbb?因為想換前西
我以前WA入到的魚骨, 直接上返馬記都得, 我用daniel defense 12"

引用:
原帖由 davyto 於 17-5-2016 11:38 發表
星期日打左幾場後,條bolt打打下回唔哂,所以拆開枝槍黎睇下咩事。發現條buffer好似有野頂住,再拆條buffer出黎時,見到buffer尾炒爛咗,原來尾通有條羅絲鬆脫,所以回家後後用羅絲膠再收返實粒羅絲及用AG出既 ...
ching你指件羅絲係邊件?

今日我發現Magpul STR後面有D聲, 拆個膠墊發現有粒奇怪嘢, 但唔多似M4 D零件, 唔似跌咗入去 比大家研究下,
話唔定係可能係STR生產過程跌入去掛

今日終於砌好

引用:
原帖由 mangofong 於 26-5-2016 14:11 發表
小弟尋日去左買angry gun出既外管,但買左A, 想問下A同B 既分別係邊到? 我見A冇左上前準星既位置, 有冇師兄可幫忙解釋下,我目的只係想改短外管 約MK18, 但想保留前準星, 我是否買錯了?
A組
http://shop.ehobbyasia. ...
真鐡個標準A字前準星係連埋駁GAS TUBE咁用,

但有D骨太長或無預個位放返個A字標準前準星,  唔用前準星, 但都要加返個零件駁返個GAS Tube入receiver, 否則個bolt 唔會blow back, 情況就好似A款咁

所以A款係比果D唔想用標準A字前準星會用的, 你想用的話, 唯有買過個B款, 或夾硬搵個位上死佢算, 還橫惦個gas tube都係dummy

上個星期六打, 我發現後定有問題, 唔可以最後一粒射咗後就定實, 要打多幾發, 不過auto就好D, 我又試過當後定唔到果時, 我打側支槍望住個飛殼孔再打一下就定到....

但呢個問題又唔係成日發生, 係random出, 兩個匣都有機會出現, 氣量又肯定足夠, bolt 個Z位無蝕, 開咗上身入匣檢查, 個bolt stop零件又彈得起身, 仲好精神

咁係唔係代表, 係時候要清下鐵粉再上下油?? 定係戶外熱熱地打, 氣量太足, blow back 太快stop唔切?  (註:我已拆咗匣氣缸內個銀管加大入氣量).. 都有呢個可能

引用:
原帖由 mafiayau 於 3-6-2016 14:13 發表
好有可能係blow back太快的問題
以前玩hk45都試過  試下唔好入甘滿氣 剛好夠清匣的量
可能呢個就係加內銀管迫你入少D氣原因。。

當lock唔到果下我見個bolt stop起得一半.

引用:
原帖由 Tango1997 於 14-6-2016 11:29 發表

上海街登打士街交界。。。 我幫襯咗三十年 。。。。 最重要既原因係 你買一蚊嘢, 佢哋都唔會黑面
好同意, 阿姐好好傾TIM, 真係今時今日仲有呢D服務態度係好難得
(有時係槍街買千零咪嘢都黑住面收錢)

各位用緊乜嘢BB LOADER 比佢個MAG,  成日攞條長桿出街LOAD 彈其實幾麻煩
試過用最COMMON的BB LOADER又唔得

引用:
原帖由 Dave 於 21-6-2016 12:03 發表
普通馬記LOADING ONLY,如果FOLLOWER 頂到最高,第一粒要先按一按BOLT LOCK 果粒的,將FOLLOWER 壓下少少先易入,
之後就咁唧,角度岩既話就很易入
THX, 我想去買個加大碼LOADER, 而家得果百零非, 今幾次又要REFIL

引用:
原帖由 hklovers 於 21-6-2016 22:04 發表
我用緊方丈粒入彈嘴配KWA loader,打左10場左右無問題
其實乜嘢係方丈牌, 小弟入世未深, 唔明江湖門派暗語..

引用:
原帖由 nec338 於 4-7-2016 02:42 發表
唔係飛機打崩左 係裝飛機果條個LOCK BOLT位打崩左247836
Z system 應該係眾GBB系統對個BOLT損耗最低的, 請問你打咗幾耐就崩? 參考下都好

發新話題