發新話題

MARUI M4 GBB MWS 開箱文

引用:
原帖由 Opica 於 24-11-2015 13:30 發表
我仲未入會
考慮中
其實有冇師兄可講下宜家入vfc 416好定等馬記個價回落?
我支we scarL仲可玩得下所以唔急
如果你對像真真數呢D興趣唔大,可以直接玩馬記,KSZ個D
你對像真有要求既話,V記係一個唔錯選擇

引用:
原帖由 horenhim 於 24-11-2015 00:39 發表

佢個bolt角係咪分體式的?
bolt stop墊野頂高D醫唔醫到??
我覺得佢會自動放煲原因係煲L角開始斜,解決係換用料,例如換R@ CNC鋼煲
其次係彈夾井好實,你換夾要用力上夾或拍隻夾上去,咁會震鬆佢分體設計,醫既話冇機會改返一體設計,咁可能要彈夾井著手,
不過你知佢彈夾井特別設計到咁實,有乜原因鬆左自然知

引用:
原帖由 ayaka 於 1-12-2015 19:51 發表
RA出鍛身
咁快?邊到睇到
雖然對佢既身無好感,之前先有師兄講第一水放煲都放唔入。。

回覆 156# 的帖子

可能將來R@ 會出LV3版,咁唔洗以前買WA咁

錢多先換, 换呢D認真唔會有原裝咁密氣同順,
原本個身都好再整只會越多野整

引用:
原帖由 garyyanykw 於 4-12-2015 23:25 發表
眼見之前2880,而家咁嘅好似好唔抵
呢個價就合理,而家要加多6七舊老實講冇吸引力
遲D大批貨到回落返先算了,熱潮過後自然平返,而家槍夾都升哂價買埋我份

引用:
原帖由 alexmgjai 於 6-12-2015 01:28 發表
希望沒甚麼災情吧...
災情未必有,馬記宣稱一萬飛保障冇問題,用Topgas只係加快零件損耗,槍始終有壞既一日所以補品先有存在價值
不過補品通常換一件就要換埋另一件一Set換先平衡返耐用度
而家就係觀望原裝件可以捱到幾耐Topgas
最唔希望要换煲,貴啊

據玩家消息, 今日馬記M4走勢下跌450點,收報3000關口,未來走勢不穩,期望跌穿3000關口

引用:
原帖由 Dave 於 18-12-2015 19:26 發表

今次真係入得

PS. 今日路經EH,有位哥仔STAFF 搬出一支MARUI M4 GBB,之後同客SALE講話:「呢支係MARUI 史上第一支GBB RIFLE,基本上性能已經嬴哂市面上所有GBB...」
我一聽之下即刻肅然起敬!同時擔心 ...
琴日我支方仗室溫下返叉空槍第二夾已經軟,真係唔知個邊8度係出面溫度點講到落場都得
馬記支野外國玩家8度都清夾又準,基本上性能真係無得輸

引用:
原帖由 poloyau 於 18-12-2015 19:00 發表
http://rainbow8.com/collections/ ... marui-m4a1-mws-gbbr

彩虹8已經跌破3k....
跌跌跌,等到有水即入

回覆 208# 的帖子

其實本身都算唔錯,只係吹得太多又否定所有問題變去玩家到,咁市場只會反效果,最緊要其實係態度, 好似其他牌子有邊個初初冇問題冇評論,到而家係背後不斷低調改進至現在成功先累積到一班忠實支持者
如果馬記做得差一樣無人理, 今次殺出咁穩定又高水準既產品絶對值得支持

回覆 210# 的帖子

做成點其實玩過都知,邊部分要改進邊部分已經做得好,好似V記都唔用AEG膠改5.1膠佢仲用緊AEG。。
我覺得馬記方仗兩支都各有優點各有市場,真係無需要為爭第一啱唔啱都撐落去

引用:
原帖由 mafiayau 於 19-12-2015 01:43 發表
師兄 鬼佬已經有對比片了 隔離條射擊測試POST後面有LINK
有興趣既師兄可以自己睇睇再去對比Dave兄低温測試馬記個post

理想
https://m.youtube.com/watch?v=Ltp7SrVtYaw
現實
https://m.youtube.com/watch?v=NEHxuuborG0

引用:
原帖由 secure31 於 5-1-2016 09:53 發表

Thanks! 我見道樂話CTR裝到, 但就冇講話搖, 我宜家仲係次世代同GBB 15/16中...
想砌把AR-15
香港冬天都唔凍,GBB好玩好多, 你要求像真玩過GBB好少會又返去玩電槍

引用:
原帖由 secure31 於 5-1-2016 15:45 發表

DAVE兄都講得岩, 其實次世代同GBBR係可以並存既, 成日都諗宜家先買把出左7-8年既次世代好似好傻仔咁, 但416又唔係我杯茶, 其實宜家MWS係一個好選擇, 不過對GBBR認識唔深, 所以唔敢入坑...
唔洗諗嗱,電槍可以玩可以唔玩,但現世代潮流識玩GBB一定要玩返一支,
除非仲停留係鍊夾、長扣雞、鬥改槍年代既思維, 唔係個個朋友都討論GBB自己冇玩過變左冇話題,
GBB興起其實對Wargame係好事,以前風氣係鬥改槍,個人英雄主義
,基本上少戰術可言,你支Rof30我就改RoF40,你支1.9J力我就無限扭力,你打50米我就改100米Hopup膠,你袋幾隻鍊夾我就玩彈箱, 到GBB興起因氣動改極有限,變相限制軍備競賽,對合作同戰術要求提升好多,令Wargame不再無聊像真玩法更接近真實War

發新話題