發新話題

MARUI M4 GBB MWS 開箱文

引用:
原帖由 stevechau 於 2-6-2016 11:15 發表
我反而想問下....而家坊間夠唔夠補品/原廠件可以比我砌多個上身總成出黎??
HOPUP座,飛機,上身仲未出~其他都有~

..我想問下有無人用過ANGRY GUN條外管,好無用?會會影響HOPUP?

邊度可以買O RING?

續:買左ANGRY槍銀色個重BUFFFER,好有力~
但因為太重,如果連射一個匣都清吾到~
要等出150% RECOIL SPRING先用得~除非打單發~

未見到有但相信會出∼

引用:
原帖由 secure31 於 4-7-2016 11:46 發表

140%都唔得? 我買左個輕既+140%
請問140%邊度買?

反而想佢出成份BOLT同LOCK BOLT舊件。

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 10-7-2016 22:21 發表

同意, 馬記配合啦所有嘢, 想打長命即量唔好令支槍加強任何撞擊損耗, GBB最忌就係撞爆嘢/撞蝕嘢
而家RECOIL我覺得都好足夠, 唔明仲乜要追大力

果個BUFFER如果加重, 個質量上升, 所以後座加 ...
吾太介意,因為馬記實有補品出,最多係個BOLT或者BOLT STOP塊片蝕,換佢吾難,不過我都同意原裝後座力都夠。

題外話,打點3珠彈道又遠又直。(換左楓葉29cm管)

引用:
原帖由 Dave 於 17-7-2016 21:15 發表
MARUI M4 GBB 降火分享:

由於此槍入TOPGAS 打出的火力頗高,而補品飛機飛標等物遲遲未有,
故拆開飛機看看內部是否容易降火,一拆之下卻見結構簡單非常,有一個明顯可用作DIY 的位置,
原理其實跟各GBB 也大同 ...
好有用既方法,如果要想大力啲係咪將佢個H字尾挫短?

引用:
原帖由 Dave 於 18-7-2016 11:11 發表

可能用一條超很硬飛標彈弓或者學你話齋磨低d 個 H 字,不過我估磨多1 mm 已經要見警察縮縮了。
同埋暫時未有補品,磨H 膠呢D 不可逆的動作最好不要做吧。或者你會考慮埋磨多左貼番片膠,但手工磨要考慮手勢,磨 ...
其實怕大火仲有個方法,換條150mm  MP7管,但要使錢又要拆管~
引用:
原帖由 secure31 於 18-7-2016 14:29 發表

1.7J
為免見警察叔叔, 那增加流量既件我都係換返原裝算, 當初換飛標彈弓都係為左快D, 冇記錯係120%, 原裝果條衰自己整斷左.....

另外果舊ENHANCE SEALING BUFFER作用係咩呢?
飛機底有舊膠,氣密用,呢舊膠聲稱密氣左,好處係用少DD GAS

引用:
原帖由 Dave 於 19-7-2016 09:52 發表

未用過,但估計是因為用了輕身材料關係,可以磅一下兩者重量應該差異頗大 ,
當年vfc ump 初版是合金bolt ,新版是鋁bolt 得百幾克,後者的射頻/反應比前者快n 倍,而氣耗亦減輕。代價就如師兄所說是chok 了。
啱啱諗起,買左ANGRY根個重BUFFER,如果用呢個BOLT,一加一減吾知會吾會無變呢?

E家有邪念想佢出416 KIT

想要416 KIT

諗諗下又想佢出SCAR

換左條29CM台灣內管,己經1.8J,落埋.3珠,室外都夠遠直~

發新話題