發新話題

MARUI M4 GBB MWS 開箱文

組裝angry run 外管組 問題

首先唔該哂 之前師兄既解答
另外小弟 組裝angry gun份外管時發現以下問題
小弟買果份外管係 http://shop.ehobbyasia.com/angry ... _SID=U#.V0aN7_l97ce
1. 裝上外管後,再裝原裝馬記太陽環時唔岩數
(是否不適合或轉用其他太陽環)
2. 外管組附帶的gas tube 較原裝短
(是否不適用於原裝馬記骨?)
感謝各師兄幫忙

回覆 571# 的帖子

你呢set外管係for裝完後無需再上其他adapter就可安裝其他handguard 或rail用,所以原裝果條會有可能裝唔返落去。

引用:
原帖由 mangofong 於 30-5-2016 11:42 AM 發表
首先唔該哂 之前師兄既解答
另外小弟 組裝angry gun份外管時發現以下問題
小弟買果份外管係 http://shop.ehobbyasia.com/angry ... gbb-14mm-ccw.html?_ ...
我都係用呢SET, 不過我裝左其他骨無用返原裝。 條管入RECEIVER果邊粗過原裝果條, 條GAS TUBE會頂著裝唔到, 我索性唔裝, 但如果用返原裝骨有C HING講過要買另一SET, 有錯請指正!

引用:
原帖由 secure31 於 30-5-2016 12:50 發表

我都係用呢SET, 不過我裝左其他骨無用返原裝。 條管入RECEIVER果邊粗過原裝果條, 條GAS TUBE會頂著裝唔到, 我索性唔裝, 但如果用返原裝骨有C HING講過要買另一SET, 有錯請指正!
唔該哂 兩位CHING 咁如果就咁裝左外管係用邊舊野固定番外管組? 會唔會有CHING 可分享一下圖?
另外如果 ANGRY GUN 另一組既外管會唔會有相同問題呢? http://shop.ehobbyasia.com/angry ... b.html#.V0vSCfl97cc
唔該哂

請問大家知道沖繩地區有無可以買到馬記m4 gbb匣呢?
謝謝

上個星期六打, 我發現後定有問題, 唔可以最後一粒射咗後就定實, 要打多幾發, 不過auto就好D, 我又試過當後定唔到果時, 我打側支槍望住個飛殼孔再打一下就定到....

但呢個問題又唔係成日發生, 係random出, 兩個匣都有機會出現, 氣量又肯定足夠, bolt 個Z位無蝕, 開咗上身入匣檢查, 個bolt stop零件又彈得起身, 仲好精神

咁係唔係代表, 係時候要清下鐵粉再上下油?? 定係戶外熱熱地打, 氣量太足, blow back 太快stop唔切?  (註:我已拆咗匣氣缸內個銀管加大入氣量).. 都有呢個可能

我反而想問下....而家坊間夠唔夠補品/原廠件可以比我砌多個上身總成出黎??

引用:
原帖由 stevechau 於 2-6-2016 11:15 發表
我反而想問下....而家坊間夠唔夠補品/原廠件可以比我砌多個上身總成出黎??
HOPUP座,飛機,上身仲未出~其他都有~

回覆 576# 的帖子

好有可能係blow back太快的問題
以前玩hk45都試過  試下唔好入甘滿氣 剛好夠清匣的量

換內管 及 hop up膠

想問一問 內管 同hop up 膠 同vsr 10 係唔係共用 thanks

引用:
原帖由 mafiayau 於 3-6-2016 14:13 發表
好有可能係blow back太快的問題
以前玩hk45都試過  試下唔好入甘滿氣 剛好夠清匣的量
可能呢個就係加內銀管迫你入少D氣原因。。

當lock唔到果下我見個bolt stop起得一半.

求救!尋日拆開個bolt想換條muzzle spring,但係整唔到金屬果邊條pin出嚟,可以點攪?

..我想問下有無人用過ANGRY GUN條外管,好無用?會會影響HOPUP?

有沒人可以教下我點加個1X1oring入匣

引用:
原帖由 nec338 於 10-6-2016 15:56 發表
有沒人可以教下我點加個1X1oring入匣
係咪匣入氣咀匣底枝針加?

發新話題