發新話題

MARUI M4 GBB MWS 開箱文

回覆 735# 的帖子

草左錢好耐架嗱 , 睇見實物個身咁靚已經心郁郁,
買個時試槍個陣個feel乜都抵返 ,
馬記應該可以安心玩嗱掛,聽日試下先
不過冇幾耐先入左v記又一堆件又呢支睇怕都係捱面包

引用:
原帖由 gainax 於 8-8-2016 04:06 發表
草左錢好耐架嗱 , 睇見實物個身咁靚已經心郁郁,
買個時試槍個陣個feel乜都抵返 ,
馬記應該可以安心玩嗱掛,聽日試下先
不過冇幾耐先入左v記又一堆件又呢支睇怕都係捱 ...
我只能夠V記馬記2揀1...
CHING快D出比較包膠毒害小弟LA

貼一下新一批既做功可以參考順便讚彈一下

真正GAS BLOW BACK? 世界第一? 印係封面好有自信喎睇睇先

馬記近代既包裝好有高階feel, 唔太鐘意盒上封面印槍既公仔有D老土,撘車比人望之餘相信返屋企比老母或老虎知道又買槍=死硬
加上之前AEG年代大量爛鬼發保膠唔環保又er..er聲 , 呢次入面仲都有貼心防撞花設計,真正高階好多

入正題先
槍身:

真槍用油噴塗,槍身質感可以講數一數二,係令我入手原因之一, 感覺有V記個種程度既靚仔,加上色水消光灰黑色唔係黑色,正

背面萬惡日仔刻字唯有用Code貼紙遮住順便份下野,  

BOLT LOCK全行程冇乜偷前,防塵蓋好玩具feel基本必換,遲D試下換真品樣式先

前節魚骨意以質感好,但準星就差D,外管同火帽就一般, 不過唔建議換鋼管鋼準星,落場同射撃都係輕身好

尾托都係一般唔多講,係有D鬆冇緊實feel, 後西就有D肉酸不過相信裝左鏡冇人留意

發覺同之前師兄提過槍身有gap,呢一水都一樣唔知乜原因其它應該一樣.

個人外在比分就

質感 8.5 ,係細微地方扣左D分

刻字 9   ,我覺得做得仲比V記好,V記最靚刻字係2012版10分,而家新版改左粗身字可能引你換鍛身

像真 7   ,主要防塵蓋同日本刻字扣分

實淨 8.5 ,係尾托唔夠緊實, 插夾可以快速換夾又唔會太鬆啱好

手感 5   ,對比其它系統其實操作上黎都幾玩具feel ,有利必有弊,性能取勝

遲D先試槍再講下順便拍片

回覆 737# 的帖子

馬記只係買時試槍打過,返家都夜未打返十夾八夾玩下,等今日得閒玩夠講下同其它幾個系統打過對比感受

不過試槍打過個feel我覺得已經值得買, 原因馬記ROF好勁,後坐力都夠Chok,如果以原裝V記比較我覺得ROF已經贏V記
氣化就唔知, 不過V記同馬記兩個走既方向都幾唔同, 如果唔介意真唔真,啞鉛件多,咁馬記作為全面針對性能設計既系統實贏
所以我兩支都買

回覆 739# 的帖子

留意番第一水係冇果張「業界一」的

金色張野係唔知第幾次我最愛的AIRSOFT GUN 選舉之類

另外同感好唔喜歡盒面大大隻槍.. 如果答巴士走真係好引人注目。
最喜係VFC 紅黑盒嘜鬼都冇的。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

回覆 740# 的帖子

唔覺唔覺 , 不過咁多玩家玩過都讃好唔怪得要宣傳貼出黎,實至名歸

我都係最鐘意V記個封面, 低調神袐有D似真野feel , 仲有句no compromise 所以一直進步至今又係值得支持

不過買呢支打TOPGAS, 首要都係面對降火既問題....
DAVE兄話齋, 250內管0.3豆都1.5J(自己隊內火力上限)
試果陣仲要係冬天, 去到夏天分分鐘咪1.7J??
我又唔甘心打134A自降後座力...

引用:
原帖由 stevechau 於 8-8-2016 12:53 發表
不過買呢支打TOPGAS, 首要都係面對降火既問題....
DAVE兄話齋, 250內管0.3豆都1.5J(自己隊內火力上限)
試果陣仲要係冬天, 去到夏天分分鐘咪1.7J??
我又唔甘心打134A自降後座力...
我是diy 的幫個fd 改到1.1~1.2j
佢原本打topgas 換左紫膠打室外30 度+0.3 豆已經1.85 了。
至於支mws 用咩飛標我冇對比過答不上。
市面淨係得d 加強火力管/kit ...

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

啱啱打第一夾AUTO已經衰左...                         無煲LOCK!

原因都有師兄講過, 衰係夾入面條彈弓(中間短身係原裝)

情急之下揾到兩條差唔多大細但硬好多既彈弓, Cut短裝上測試過煲LOCK正常返

求期拍條片先 (新槍打第三夾完全無改支槍)
將就下拍得唔好因為屋企有人唯有喱埋一邊單手拍...

https://www.youtube.com/watch?v=W0R_NYYHA4E&feature=youtu.be
都唔洗多講掛...

講返一下感覺先 , 暫時打過幾夾, 感覺氣化同ROF真係勁,原裝新槍已經可以咁爽快如果再改可能唔得掂
唔知係咪夏天影響更加勁感覺上ROF仲快過普通AEG? 而後坐力都唔錯, 槍爽度100分但彈夾個度真係唔OK第二夾就有問題 ,
我諗每隻夾入手後都要DIY一下先安心, 同埋夾個度叉氣都係有師兄講過要技考之餘又會噴氣, 暫時冇oring,叉氣要分幾次吉入去叉

個人感覺...

氣化   10....分長氣

ROF    10....分快

後坐力 7.5...輕煲輕buffer都有呢種chok度己經唔錯

煲Lock 10或0.... 原因...睇下隻夾生唔生性

耐用度 未知....有待使用

準度   未知....有待使用

暢順度 8....可以再有提升空間

像真度 4....有基本像真操作功能但細節同構造同真野有段唔少距離...

價錢   8....真槍油表面加上馬仔花又性能強勁彈夾亦唔貴,物有所值

如果要對比其它系統, 個人感覺馬記M4最大弱點應該係保品同像真度方面, 所以各有各好
報告完畢

引用:
原帖由 dondon24 於 7-8-2016 03:55 PM 發表

RA肯出鍛身未
民版AR件裝哂上馬記身個美國財產真係好礙眼
不能同意更多!

post下先

台灣出的一體鋁管................

附件

8-8-2016 17:39

引用:
原帖由 327airborne 於 8-8-2016 17:39 發表
有乜賣點?

引用:
原帖由 327airborne 於 8-8-2016 17:39 發表
市面好似已經有好多款鋁? 不如出下鋼

發新話題