發新話題

MARUI M4 GBB MWS 開箱文

我記得In代一直都係$2990,不過得只有槍。。。。

In代上個月中都仲見有槍,我都係個時買,匣就本地買三隻,外地運四隻返來。。。。

隻M4匣我覺得怪怪地,用top gas入氣2秒左右就係入氣咀噴返氣出黎,再入都入吾到只係噴氣,但其實係未入滿,打四五發係就冇氣。。。。。

我都係去上海街買1X1 O ring,8隻匣都加左,差10-12秒氣,3月時試過一匣打倒110發左右

分享下................

附件

18-5-2016 19:12

引用:
原帖由 davyto 於 17-5-2016 11:38 發表
星期日打左幾場後,條bolt打打下回唔哂,所以拆開枝槍黎睇下咩事。發現條buffer好似有野頂住,再拆條buffer出黎時,見到buffer尾炒爛咗,原來尾通有條羅絲鬆脫,所以回家後後用羅絲膠再收返實粒羅絲及用AG出既 ...
應該係指呢個位............

附件

20-5-2016 18:11

20-5-2016 18:11

呢一水M4我覺得俾之前出個幾水QC差左,我第一支上年12月左右買,跟住呢水又買一支,對比之下發現呢批有部份槍,後pin位置上下身連接位有好大條隙位,另外尾通buffer膠位新槍打左吾夠五隻匣已經鬆左......

引用:
原帖由 ayaka 於 20-5-2016 18:29 發表
上下身會否有鬆?
鬆就冇鬆,不過都係俾張相你地自己睇下接吾接受到..........

附件

20-5-2016 19:06

正常的,個鎖槍環會頂住..............

引用:
原帖由 nec338 於 16-6-2016 09:36 發表
有沒人試過咁多場 全係入top gas
未打壞野
定係大家用返134a打
試過兩次戶外game,8隻入哂top gas拎落場用,打來打去一場最多都係用3,4隻匣,結果次次留返最後full哂佢收工,不過比起打AEG真係好玩好多。。。

台灣出的一體鋁管................

附件

8-8-2016 17:39

引用:
原帖由 gainax 於 8-8-2016 22:51 發表

市面好似已經有好多款鋁? 不如出下鋼
鋼barrel台灣已出,香港都有得買,拎過上手太重,所以我都用返铝barrel

見網上有人講起支Gbb 有兩種不同版本nozzle valve,請問有冇師兄知道有咩不同?

附件

14-9-2016 16:14

發新話題