發新話題

MARUI M4 GBB 及其他品牌GBB 20 米低溫測試試

其實呢支野真係好得喎, TOP GAS打OUTDOOR, 134打CQB! 完全冇得輸!!!

宜家淨係要等正常價, 不過嚟緊又聖誕又新年, D人消費得起, 可能又唔會咁快回落....

最慘既係就算肯捱炒價都唔夠夾用...

星期日出戰,全原裝 0.25g,上午 1.4x,下午 1.6x...
用 0.4g 仲 1.9999999999J tim...
轉 134 就 0.9J

唔改外觀的話最長可用 380mm, 好想知 380mm 6.01 0.43g 夏天會係咩怪力... (利申,打死都唔搞 XD)

而加煩惱緊在冇補品唔想改飛機飛標既情況下,學 DAVE 兄講用 6.23 + 380mm 好很貴管好, 定 6.01 + 163mm 好, 定 6.01 + 380mm 但打 134 好 /_\

引用:
原帖由 no-name 於 15-12-2015 13:25 發表
星期日出戰,全原裝 0.25g,上午 1.4x,下午 1.6x...
用 0.4g 仲 1.9999999999J tim...
轉 134 就 0.9J

唔改外觀的話最長可用 380mm, 好想知 380mm 6.01 0.43g 夏天會係咩怪力... (利申,打死都唔搞 XD)

而 ...
原裝咁既溫度都咁既力,真係同ksc有得揮

按觀察,呢個星期開始大貨番得比較多,如果有興趣的可以去相熟店鋪問問
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

想問問其實係咪0.25珠打30M都準? 以我經驗方仗用6.03 363mm管0.25珠打飛機的,0.3珠先OK

引用:
原帖由 gainax 於 15-12-2015 19:50 發表
想問問其實係咪0.25珠打30M都準? 以我經驗方仗用6.03 363mm管0.25珠打飛機的,0.3珠先OK
當日朋友實戰就是用0.25 彈(因為0.3 太大力 ),一切正常。
輕珠打飛機是因為壓點太深吧

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

回覆 156# 的帖子

所以覺奇怪原裝方丈HOPUP係較到零用0.25係打飛機,個下壓點較到零都係深可能係為防嘔彈
如果照馬記唔洗用重珠都正常,咁即係馬記HOPUP較到零係可以冇HOPOP又唔會嘔彈?

回覆 155# 的帖子

師兄打飛機是指昇龍拳 定仙女散花?

回覆 158# 的帖子

昇龍拳

引用:
原帖由 mafiayau 於 2015-12-9 08:01 PM 發表
在下的親身經驗  打空槍是比較慳氣的 也即是即發數會較多
更新有彈Test

WE SCAR H ,17.3-17.6 度有彈test,still 原裝
入30飛,打完可以做多15次lock bolt
https://www.facebook.com/thephot ... /10153809876659207/

,應

今日拎枝原裝M4,用RWA氣和0.28G彈,係20M靶場打到直徑5CM Grouping,打INDOOR夠用兼夠殺~!

引用:
原帖由 alexmgjai 於 20-12-2015 11:50 發表
今日拎枝原裝M4,用RWA氣和0.28G彈,係20M靶場打到直徑5CM Grouping,打INDOOR夠用兼夠殺~!
如果你講緊其他牌子... 我一定話你係打手...
但事實上係... 試過同樣20 米場打個10 x10cm 牌仔.. 10 槍全中.. 所以 ctc 係一定低過10 ... 你話5 cm... 我取其中間位. ... ctc 7.5 cm
呢個準度.. 已經是一支set 得好既電槍的ctc,何止夠做....

照咁睇... 冇返 40-50m 黎試都冇乜意思了...

回覆 163# 的帖子

可惜香港沒有40-50M靶場....否則我都想試佢既超遠程準度如何

一般對戰距離都係15至30米,40米都己經靠Hopup抄高先打到,
其實如果set死Hopup打40至50米,咁打20至30米距離因Hopup抄高變左變打唔準?唔通即場較Hopup? 你地會點set槍?

發新話題