發新話題

MARUI M4 GBB 及其他品牌GBB 20 米低溫測試試

有野睇
馬記的確好好無疑,豬5唔係氣化好勁既 花生花生

引用:
原帖由 alexmgjai 於 24-11-2015 22:48 發表
最估唔到係台灣吹到豬HK在寒流來襲仍能一雞清和平時擁有神級準度...係17度溫度完全腳軟.... 真係有圖有片去比較,一試就知龍與鳳.....
我相信佢地手上個支係勁D,或者磨合下就更好

v記MP 7氣化出奇地好wow , D90簡直超水準, 豬比M 4冬天唔執軟腳正常, 如果有埋各種M 4比較就最正,費事唔同槍型比較又話唔公平

引用:
原帖由 ayaka 於 25-11-2015 18:20 發表
馬記性能真係掂 極少白煙, 高ROF, 一雞清匣後定
豬標其實都好唔錯, 都清到約39飛後定, 係成槍定KIT來?
豬伍就太多白煙了, 明顯出氣過量, 隻匣凍得太快性能急跌 (PS.一定係樓主手臭/風水唔好, 唔係產品有問題)
...
馬記除在生產穩定令到少左工差造成各種不順唔密氣爆氣問題外,
係佢系統結構做成可以低壓(低温程況下運作暢順,除左火控,馬記個Buffer有回彈設計增加RoF呢點好多系統原裝冇做出黎,
其它系統有好多仲係錯誤設定,例如回膛彈弓應該偏軟唔係硬
行程太長,煲Buffer太重等等,令到冬天表現唔掂,
馬記就一次性更正呢D細微地方,所以做到有突破性表現
至於點解馬記低温仲可以RoF快同穩定,主要因為佢火控低阻力,
力量大部分可以傳達到退膛到,唔會令Gas力量因運作阻力而減低造成軟腳程況,所以好多系統就要DiY增加運作暢順度冬天先可以表現正常,馬記M4應該可以入性能中Top5之一既GBBR

回覆 32# 的帖子

啱, 像真係統就係一部食油既車,如果加重佢既負載就更食油,當滿足唔到佢既油量(動力)就性能直線下降,
馬記個種就係慳油既車,低油量(低氣壓,低温都可以穩定工作,
凡事有利必有弊, 馬記唔像真但性能突破120分,像真玩法性能最多只有80,90分,所以真係睇你喜好

Co2就冇氣化問題,只係成本高落場未必比,換氣煩, 香港十度多D冇幾多日,為個D日子投資玩Co2好似多魚左
都係既,太多選擇往往想好就更好,以前個槍型有GBB都覺好幸福,而家十支八支一個槍型...

回覆 37# 的帖子

拍片時候發生另一事件, Hopup爆左
睇怕拍唔到落去

回覆 39# 的帖子

落場之後好耐都冇玩過.可能我換左日本精密管同膠先爆唔關佢事既

第一次落場見過有師兄爆Hopup即場拆槍

引用:
原帖由 RCman 於 26-11-2015 17:43 發表

原裝幾順,兩支都係前幾個月E興趣做9折時買的。
所以我唔係好明點解果條"紅娘"片,全完唔提V記?
個條片我認同新野係造得比舊好,但只限比舊代既好
v記新版好左咁多都冇提,只係口up唔多唔少有硬消淨返兩支既感覺
同埋市場又有其他因數唔可以段定所有, 好似我們同豬皮玩低價路線,井成本來唔係落場路線,仲有其他因數唔可以全因氣化而否定其他系統存在性,最簡單例子,我們夾重vs方仗夾重

回覆 43# 的帖子

爆既原因唔敢講,,但佢個Hopup坐係膠造, 正常唔Jam彈應該OK, 但Jam就。。。或者佢系統係唔會Jam的

回覆 49# 的帖子

市面有冇補品換先,雖然個坐只係幾十,但Jam左就爆小數怕長計
唔明成支都咁整到鋼但個坐用膠, 豬皮亞鉛坐打得多我都未爆過

師兄你啱,佢連KSZ M4都只係有舊既日版賣,奇怪咁唔怪得連KSZ都出局

回覆 53# 的帖子

引用:
原帖由 Dave 於 27-11-2015 09:56 發表
vfc 未玩過 ( 應該係話玩過g36k 但賣了 )
ksc 係玩過wgx 試打果支,如果係完全無執,咁果個爽度真是頂瓜瓜。
原裝topgas 非常爽快的清袋。
btw 整體來說,原裝槍可以爽清一匣連發的槍真是一隻手數得哂。
以我玩過或睇片見過原裝爽清一匣連發GBBR,無爆氣無軟腳無蛭無其它顯眼問題,即運作&操作暢順,接近一買即玩原意
應該得
KSZ MEGA(VER2 M4)
馬記M4
VFZ M4新版
豬K AK
真係唔算多 ,可能有D未玩過同見過

回覆 58# 的帖子

只係試打過,感覺後坐力好勁數一數二,係完全煲撞膊FEEL唔係淨係震動
只係ROF慢左D,相信搞搞佢又係爽快之作,我覺得V記係迷版時期開始發力, 真正平靚正

發新話題