發新話題

有無人儲開車仔?

引用:
原帖由 NCP013 於 16-2-2016 16:20 發表

外號叫"火柴盒"
好似唔係哩架。。。日產火柴盒。。。一撞就散/慘

細果時我老豆教我圓D果部叫大白鯊, 方D果部叩叫火柴盒,  頭先上GOOGLE 找找, 原來係:
Cedric 330  大白鯊
Cedric 430 火柴盒

壞人車
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

80年代,三O車的..領先..都是賊車之一

最新入貨
最新系列中既孤兒f355
賤價購入
抵到爛

附件

17-2-2016 21:40

UNDER DEVELOPING

引用:
原帖由 於 17-2-2016 21:40 發表
最新入貨
最新系列中既孤兒f355
賤價購入
抵到爛
後面個架..

引用:
原帖由 051039 於 2016-2-18 00:15 發表

後面個架..
巴士只係一部回力車

真係無講大話… 1/64巴士無乜選擇,得搵到回力車…
QC好差… 好難揀到落手

引用:
原帖由 於 18-2-2016 00:44 發表
巴士只係一部回力車

真係無講大話… 1/64巴士無乜選擇,得搵到回力車…
QC好差… 好難揀到落手
Q唔QC我唔知, 不過見到賣到三四百一架, 但車咀都可以禁小detail/錯比例, D座椅一層一件, 只係上個類似色就算, 造型都係是是旦旦
真係買唔落手
1:150性價比就高D, 不過同款車下層Layout都一樣(Flyer用左老9個下層 ), 最近出架長勝仲離譜, 中轆同尾轆倒轉
如果係槍, 怕且100蚊都冇人買
多言啦

引用:
原帖由 051039 於 2016-2-18 08:37 發表

Q唔QC我唔知, 不過見到賣到三四百一架, 但車咀都可以禁小detail/錯比例, D座椅一層一件, 只係上個類似色就算, 造型都係是是旦旦
真係買唔落手
1:150性價比就高D, 不過同款車下層Layout都一樣(Flyer用左老9個下層 ...
我無研究巴士,百零蚊一部回力車堅係貴,但係無選擇… 1/64無廠出模型
部龍運啲拉花真係差到@@ 其實部部都有瑕疵… 唔係甩油就係拉花花左一忽忽… 唔係買左條街有巴士站我都唔會買… 但係條街又無大巴站牌跟埋… @@
吹漲…

引用:
原帖由 於 18-2-2016 11:31 發表

我無研究巴士,百零蚊一部回力車堅係貴,但係無選擇… 1/64無廠出模型
部龍運啲拉花真係差到@@ 其實部部都有瑕疵… 唔係甩油就係拉花花左一忽忽… 唔係買左條街有巴士站我都唔會買… 但係條街又無大巴站牌跟 ...
站牌應該係"版權"問題所以唔會出埋
個站臨時取消咪得囉
再唔係用marker油黑佢

引用:
原帖由 051039 於 2016-2-18 12:18 發表

站牌應該係"版權"問題所以唔會出埋
個站臨時取消咪得囉
再唔係用marker油黑佢
但係佢地有出狗爸巴士同狗爸巴士廠喎…

個巴士站我真係用白油髹出黎… 你叫我髹返黑佢…

引用:
原帖由 於 18-2-2016 14:39 發表
但係佢地有出狗爸巴士同狗爸巴士廠喎…

個巴士站我真係用白油髹出黎… 你叫我髹返黑佢…
比$$咪出得囉
話說某模型鋪有各比例站牌賣
臨時改路, 之後油番白油

引用:
原帖由 051039 於 18-2-2016 16:36 發表

比$$咪出得囉
話說某模型鋪有各比例站牌賣
臨時改路, 之後油番白油
乜車展咁貴?

引用:
原帖由 Tango1997 於 2016-2-19 09:26 發表

乜車展咁貴?
我見過有部車仔起某舖標價八千…

之前買既dc2爆開大裝修
黃色係對照返白色車未執之前

附件

20-2-2016 23:06

1 個讚好! TOP

發新話題