發新話題

[Marui] Hi Capa 鋼 slide + 中身

Hi Capa 鋼 slide + 中身

最近係何B同另外一間槍舖見到有成枝砌好嘅"全鋼" Hi Capa,  但我唔肯定佢係真係用鋼料做定是只係有個 steel look, 價錢接近兩皮, 自己執料砌點都唔駛咁嘅價錢, 但我講緊嘅係用鋁 slide 同中身計, 請問有冇師兄知道佢哋擺出嚟嘅 HiCapa 係咪真係全鋼嘅呢 ? 如果係,嗰D slide 同中身係咪有散賣嘅呢 ?

回覆 1# 的帖子

係全鋼,唔單只上中身,連個GRIP同MAG WELL都係鋼.
呢度之前已有師兄PO過出黎.
冇散賣, 成支成槍賣.
貴唔貴見人見智.
我自己入左兩支爽打中.

回覆 2# 的帖子

唔知質素點呢 ? D嘢順唔順呢 ? 有冇咩嘢要執呢 ?

引用:
原帖由 walther 於 5-1-2016 17:05 發表
唔知質素點呢 ? D嘢順唔順呢 ? 有冇咩嘢要執呢 ?
支0野質素用料唔錯,細節造得好好.支野本身已可以爽打,反而問題在匣身上.
我用PROWIN 匣, 要打一排D 匣先穩定.

但我見佢擺出嚟係連匣架喎, 要另外買 ?

引用:
原帖由 walther 於 5-1-2016 17:25 發表
但我見佢擺出嚟係連匣架喎, 要另外買 ?
佢跟果隻PROWIN匣冇事, 我另外再買左一堆PROWIN新匣, 開頭都問題多多, 我指D 匣.
我處理方法超簡單低能,加返晒O RING 係每隻匣底既入氣咀位, 每隻匣打完都KEEP返少量氣係匣內, 操多D 匣.
現在隻隻匣都好健康.

引用:
原帖由 joeyjordisonhin 於 5-1-2016 17:48 發表

...我處理方法超簡單低能,加返晒O RING 係每隻匣底既入氣咀位, 每隻匣打完都KEEP返少量氣係匣內, 操多D 匣.
現在隻隻匣都好健康.  ...
呢個係絕對正常嘅做法,小弟玩過嘅差唔多所有長短火 GBB 都過一排D匣就漏氣,結果拆咗D Oring,落潤滑膏, 然後重裝(依然係舊 Oring ),以後就永遠保持隻匣有氣,漏氣問題就從此講拜拜。原理其實好簡單,有氣迫住D Oring 就唔會俾佢有機會離罅, 但一講就一定有D師兄出嚟唱反調。

[quote]原帖由 walther 於 5-1-2016 18:50 發表

呢個係絕對正常
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

又食字

引用:
原帖由 joeyjordisonhin 於 5-1-2016 17:48 發表

佢跟果隻PROWIN匣冇事, 我另外再買左一堆PROWIN新匣, 開頭都問題多多, 我指D 匣.
我處理方法超簡單低能,加返晒O RING 係每隻匣底既入氣咀位, 每隻匣打完都KEEP返少量氣係匣內, 操多D 匣.
君不見廠商都係咁做,
你買新匣就知, 多數已經有d氣係入面
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 joeyjordisonhin 於 5-1-2016 17:22 發表

支0野質素用料唔錯,細節造得好好.支野本身已可以爽打,反而問題在匣身上.
我用PROWIN 匣, 要打一排D 匣先穩定.
J兄想知呢把野幾重, 話晒全鋼
如果鋼水好的話, 應該可改真鐵用
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

玩過真鐵, 其實係輕過全亞鉛

引用:

都冇話邊個岩定錯,各有論點。我用呢個方法(留少量氣)咁耐都ok冇咩問題,咁我就當佢work架喇~

引用:
原帖由 2slow 於 6-1-2016 14:34 發表

君不見廠商都係咁做,
你買新匣就知, 多數已經有d氣係入面
我買果埋新prowin匣全部冇氣係入面,所以都搞我左一論。

發新話題