發新話題

[GHK] 剛入手的GHK M4 MOD-2 "自己弄到"有些問題

好在呢個問題係香港問咋
過左對面海先問,真係唔敢諗落去 XD

回覆 11# 的帖子

試槍時只試過1夾full auto大約30槍可以lock bolt的,但沒有試過semi 空槍可否lock bolt, 現在只有full auto一時時能lock bolt. 但semi就完全不能lock.

引用:
原帖由 loveless 於 29-1-2016 17:29 發表
因為大家都早已明白並接受非生產及/或品質問題,  所以好大可能只係相機問題, 試下換過部FF大光圈影多次.
都係Love大看淸楚問題根源 業界第一品質保證
利申:玩過兩支既用家

回覆 14# 的帖子

thanks for your help.but i am worry if i use hammer will damage the m4 receivers.

回覆 13# 的帖子

多謝師兄提醒,標題已改,新年流流真的不想收到律司信哦.

http://www.arms-cool.net/forum/thread-168996-2-1.html  29F
玩 GBB 要學會自己檢查,槍隻發生異常要先懂得找出問題

DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 29-1-2016 20:42 發表
http://www.arms-cool.net/forum/thread-168996-2-1.html  29F
玩 GBB 要學會自己檢查,槍隻發生異常要先懂得找出問題

樓主水洗唔清 ,
"之後還說我拿回家後做了什麼他們不知道"
"但玩 GBB 要學會自己檢查,槍隻發生異常要先懂得找出問題"
即係點.邊個先啱

BUFF 位花係好正常,當你用得耐,始終是跟BOLT 皮磨擦,
但耐唔耐係好主觀的,有人覺得打3000 飛以上先叫耐,有人覺得30 飛已經好耐,見仁見智。

槍身條GRIP 似乎是廠方特登做出來的,記得初版已經有人表示過呢個「現像」(抱歉我覺得用「問題」來陳述是不合適,故說「現像」),
亦已即時有人貼心教導如何敲打條PIN 便可安裝,當然敲打是要技術的,世人技術不到位,往往指摘品質問題,其實只是井底之蛙,可笑可笑。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

咁落場記得袋住支鐵鎚以方便保養檢查
同埋咁唔好彩用鐵鎚打爆身係人為損壞

未玩過,但聽師兄講咁叫像真,所以樓主有問題既時候認住係真鐵都會出現既問題就得架啦

回覆 21# 的帖子

謝謝師兄的建議,其實我已經找到方法修理,也準備好了工具,但現在最大問題是新槍買回來一試就發現問題,沒有理由新槍買回來不能正常運作要自己修理! 好像感到有點不服氣

有師兄回答buffer那裡是因為工廠測試檢查所以有花是正常的,希望是這個原因吧,因為我真的不想付新槍$買舊槍哦,。我看到有2手有在賣還要跟多幾隻夾哦

引用:
原帖由 aa7894 於 29-1-2016 21:12 發表
未玩過,但聽師兄講咁叫像真,所以樓主有問題既時候認住係真鐵都會出現既問題就得架啦
係喎,正話睇到fb學左兩個新term...原來時下gbbr都有分"珍鐵氣動版"同"玩具氣動版"
「玩具氣動版」應該就係指馬記m4.
咁講法樓主"被自己問題"果支咪隨時係「珍鐵氣動版」?

認真回覆樓主,如果真係舞唔掂支槍試下係fb問問..依度好多師兄都唔敢亂講野架。

回覆 23# 的帖子

BUFF 位用得耐會花係好正常這個我知道,但問題是我付款後只試過1隻夾30 飛然後看到已lock bolt就以為沒有問題就離開了.回家打了幾下空槍後發現不能lock bolt ,然後就打開檢查了。前後不到50槍,不會花成這樣吧。我看其他開箱的照片也不是這樣的。他們不付款又不能試槍的,所以新槍不應該這樣花的哦

樓主,買左件貨返去人地就冇責任架啦, 我以之未拆未射過即刻返去都冇得幫你,打法你走,
你打開過上身又射過水洗唔清了

回覆 29# 的帖子

買左件貨返去人地就冇責任架啦,這個sales 哥哥今天也是這樣說的哦.他們也是叫我留下電話說經理會覆我就打法我走了。本來打算如果他們能解決那些問題後我就在那裡買BB彈及一支eotech的,

發新話題