發新話題

[GHK] 剛入手的GHK M4 MOD-2 "自己弄到"有些問題

引用:
原帖由 toto0321 於 30-1-2016 18:26 發表
都叫你用盡力合實再用 hammer打條 pin....講咗又唔聽....
如果出左事邊個負責先  樓主最好都係寄返比原廠幫你好過

引用:
原帖由 toto0321 於 30-1-2016 18:29 發表
再提提你我兩支ghk m4, 一支台灣一支香港買,冇試過槍下, buffer都係咁花....唔信就咪忍問人啦...
新野個位少花實有,但好似樓主咁就唔知咩程況
我貼鬼佬條Link人地新野個buffer都冇樓主咁,真實係點我地唔清楚了

我個人的建議只有,大力出奇蹟!
btw 我舊年買的ksz m4 ris gbb v2 個後pin都是緊的 每次要拆裝都要用膠槌敲
只有前pin可以用手掹 到現在仍是

引用:
原帖由 toto0321 於 30-1-2016 18:29 發表
再提提你我兩支ghk m4, 一支台灣一支香港買,冇試過槍下, buffer都係咁花....唔信就咪忍問人啦...
其實樓主係唔明點解新槍落地buffer都可以咁花姐...師兄用提人方式帶出你自己支槍都係咁就代表正常?

難道你當初未開過槍都花成咁都完全冇問題?ghk m4真係每支都係咁樣花?

引用:
原帖由 toto0321 於 30-1-2016 18:26 發表
都叫你用盡力合實再用 hammer打條 pin....講咗又唔聽....
呢位師兄都好惡o下喎.
我唔多GBB M4, 大概只有廿支. ino/viper/prime/VFC/bomber/KA/GP/AGM/JG 我都有, 冇任何一支要"用盡力合實再用 hammer打條 pin", 係o米我o的槍全部都唔正常?

引用:
原帖由 mafiayau 於 30-1-2016 21:57 發表
我個人的建議只有,大力出奇蹟!
btw 我舊年買的ksz m4 ris gbb v2 個後pin都是緊的 每次要拆裝都要用膠槌敲
只有前pin可以用手掹 到現在仍是
新槍pin緊我諗大家都覺無野, 但直頭洞唔對位夾硬都裝唔返,
咁可能設計係咁獨特我地一般人無法理解

引用:
原帖由 gainax 於 30-1-2016 22:39 發表

新槍pin緊我諗大家都覺無野, 但直頭洞唔對位夾硬都裝唔返,
好多時我係隨手攞支原子筆或鎖匙之類既就手東西, 一壓不然再加一拍, 後pin自然會鬆解. 不論開合都真係未試過要用盡力又hammer又盛.

回覆 82# 的帖子

咁我都未試過樓主咁既現象, 只係有一支現象去左彈夾井,一支就去左煲到姐

引用:
原帖由 gainax 於 30-1-2016 21:07 發表
之前貼條Link鬼佬開箱個支全新槍都冇你既現象,我兩支冇執正常用又冇你耳仔唔對位差異咁大,可能我地買到D先係個案,師兄你既先係正常版掛
sales哥哥說因為他們已執過的.

引用:
原帖由 gainax 於 30-1-2016 22:39 發表

是哦.問題是洞唔對位夾硬都裝唔返哦,而不是新槍pin緊哦

回覆 84# 的帖子

係架,就算返屋企摸過外表拉過下煲已經算人為現象,師兄你仲要射過打開過入面水洗唔清要自己諗掂佢

引用:
原帖由 gainax 於 30-1-2016 21:11 發表

如果出左事邊個負責先  樓主最好都係寄返比原廠幫你好過
你意思是寄回GHK台灣原廠嗎?真的可以嗎?

引用:
原帖由 gainax 於 30-1-2016 23:08 發表
係架,就算返屋企摸過外表拉過下煲已經算人為現象,師兄你仲要射過打開過入面水洗唔清要自己諗掂佢
還沒有射過哦.我家裡BB彈也沒有,還沒有買.

回覆 85# 的帖子

我建議師兄你Sendemail比原廠睇睇點先, 冇得解決咪拎出去比師傅睇睇,好過一陣錯手扑爛野

引用:
作為消費者, 買槍冇試過槍(下)而buffer已經花晒, 你反而覺得係正常?

發新話題