發新話題

[GHK] 剛入手的GHK M4 MOD-2 "自己弄到"有些問題

咁買馬記槍駛吾駛驗摩打?!

佢咁花因為要試射若干發去磨合,咁又係咪品管問題?!咁零件間有是否可互換?!

買㡬千銀野,有高要求好正常。賺幾多賺幾少,是否通行最平係廠既事,玩家幾千蚊都吾易賺,由其是以台灣人而言。
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 gainax 於 1-2-2016 14:12 發表

玩GBB要識檢查,又要識保飬,最後假設有現象例如出現係煲,耳仔,彈夾井,要做埋"磨合"或者用工具"幫手"處理現象,煲Stop假設失靈要先懂得找出所在現象既地方,我諗玩熟左支野可以由新手變老手, 用心良苦令玩家自立 ...
我都同意要識簡單檢查... 識整主要係為自己好, 慳返唔洗下下比 C Fu Check
但都唔好新槍落地チ黎就要識自己解決各種現象當正常... 小弟 D 手工好有限...
又冇保養即係唔識就要局住要比錢人搞...

我個人覺得如果要去某地方買野,建議由入門口到出門口都開住錄影比較可以保障自己,同埋交易完成後要檢查入面緊記係唔好出門口,係店內拍低由拆開包裝到打開入面檢查有冇現象,咁就萬無一失,
不過我會選擇信譽同有售後既地方買玩具

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 1-2-2016 14:18 發表
咁買馬記槍駛吾駛驗摩打?!

佢咁花因為要試射若干發去磨合,咁又係咪品管問題?!咁零件間有是否可互換?!

買㡬千銀野,有高要求好正常。賺幾多賺幾少,是否通行最平係廠既事,玩家幾千蚊都吾易賺,由 ...
主要都係睇信譽同售後,明知個件野QC咁好唔通買時唔睇真D?
而家係買個時唔比睇入面唔知入面乜事,返到去疑似出事打開入面先知有現象,即係疑似本來已經有現象,係玩家唔知&唔比檢查程況下買走

回覆 122# 的帖子

老實講如果注明包裝或說明書或職員售前當面提及如有XX現象實屬正常,咁成件事就變左無問題, 好似有D賣國狗都會注明

我買二手,國狗,平台槍多,貪佢地好塑性大同平。

一百個消費者中,有真正維修能力的無幾個。

開間專售,維修點。。。可能係佢地更好的選擇
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 loveless 於 1-2-2016 12:27 發表

我諗若然有一個標準, 就可以少好多困惑.
即係如果支支新買buffer都一定係已經打到花曬既, 支支上下身都一定會開合困難, 甘反而係一種標準.
話晒呢支槍點講都唔係低階低檔低價產品, 亦正因如此, 一種可以量化及 ...
記得磨合事件01 時,LOVE 兄都提出過「不安裝星環外管拉不動BOLT是正常,那同樣設定下拉得動是否有問題需退貨」<-- 當時大家都很「不屑」去答你
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 gainax 於 31-1-2016 19:26 發表

年少無知,我係個度買過T記870(屋企間中玩兩星期打爛件),VFZG36(鍋氣),方仗M4X2(現象),方仗AK(收藏用,放二手人地買返去就漏氣) 可能我黑仔
方仗d彈夾又係神作之一,網上又師兄post出黎話差一兩次氣就漏氣,跟住有班珍鐵粉走出黎話,梗係去邊度邊度換左d膠圈是常識之類...一句就完美地將個重點轉移哂係玩家度

槍價本身比人貴...連粒原廠最簡單既膠圈都係必換之一,所以話...細佬我都冇話可說。

引用:
原帖由 crazelee 於 30-1-2016 17:32 發表

我的不能像師兄你的那樣裝回哦.上下身中間有那空隙太大了.合也合不回。

我問sales哥哥為何我在網上看到那些能用手裝回但我的不能,sales哥哥說因為他們的已執過的.
O下! 原來上下身打開後合得返埋唔係必然,我以為宇宙間開左合唔返埋O既只有黑洞,呢位sales哥哥簡直超越左霍金

引用:
原帖由 Dave 於 1-2-2016 15:31 發表

記得磨合事件01 時,LOVE 兄都提出過「不安裝星環外管拉不動BOLT是正常,那同樣設定下拉得動是否有問題需退貨」
今時今日...講道理講邏輯..唔駛比人批鬥已經萬幸

引用:
原帖由 loveless 於 1-2-2016 17:44 發表

今時今日...講道理講邏輯..唔駛比人批鬥已經萬幸
Can't agree more

個人意見,睇樓主嘅情況,似係個selector出問題,不如試吓將selector校去單發或連發位置,然後再試吓合唔合得番槍身。
因為有機會係selector個單/連發位唔同影響到開合呢!

引用:
原帖由 再次隨機 於 1-2-2016 16:33 發表

方仗d彈夾又係神作之一,網上又師兄post出黎話差一兩次氣就漏氣,跟住有班珍鐵粉走出黎話,梗係去邊度邊度換左d膠圈是常識之類...一句就完美地將個重點轉移哂係玩家度

槍價本身比人貴...連粒原廠最簡單既膠 ...
我最接受唔到新買連上彈夾都要用鎚勁力幫手囉
玩左咁耐GBB未試過未見識過,連上夾抜夾/打開上下身咁基本既使用都要有現象,真係唔知設計特別定係精度高先有現象

引用:
原帖由 kwankwan60 於 1-2-2016 21:55 發表
個人意見,睇樓主嘅情況,似係個selector出問題,不如試吓將selector校去單發或連發位置,然後再試吓合唔合得番槍身。
因為有機會係selector個單/連發位唔同影響到開合呢!
樓主之前講過了,都係唔Ok, 可能係樓主連輕鬆裝返支pin既力定技術都冇,樓主都係磨合支pin位先啦

引用:
原帖由 gainax 於 1-2-2016 23:16 發表

我最接受唔到新買連上彈夾都要用鎚勁力幫手囉
玩左咁耐GBB未試過未見識過,連上夾抜夾/打開上下身咁基本既使用都要有現象,真係唔知設計特別定係精度高先有現象
個身一定岩數的..... 係上色之前...
引用:
原帖由 gainax 於 1-2-2016 23:22 發表

樓主之前講過了,都係唔Ok, 可能係樓主連輕鬆裝返支pin既力定技術都冇,樓主都係磨合支pin位先啦
明顯是樓主「自己個人」技術不到位
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

發新話題