發新話題

[GHK] 剛入手的GHK M4 MOD-2 "自己弄到"有些問題

因為大家都早已明白並接受非生產及/或品質問題,  所以好大可能只係相機問題, 試下換過部FF大光圈影多次.

1 個讚好! TOP

乜野係珍品? 我淨係識珍珍薯片

引用:
原帖由 toto0321 於 30-1-2016 18:26 發表
都叫你用盡力合實再用 hammer打條 pin....講咗又唔聽....
呢位師兄都好惡o下喎.
我唔多GBB M4, 大概只有廿支. ino/viper/prime/VFC/bomber/KA/GP/AGM/JG 我都有, 冇任何一支要"用盡力合實再用 hammer打條 pin", 係o米我o的槍全部都唔正常?

引用:
原帖由 gainax 於 30-1-2016 22:39 發表

新槍pin緊我諗大家都覺無野, 但直頭洞唔對位夾硬都裝唔返,
咁可能設計係咁獨特我地一般人無法理解
好多時我係隨手攞支原子筆或鎖匙之類既就手東西, 一壓不然再加一拍, 後pin自然會鬆解. 不論開合都真係未試過要用盡力又hammer又盛.

引用:
原帖由 toto0321 於 30-1-2016 18:29 發表
再提提你我兩支ghk m4, 一支台灣一支香港買,冇試過槍下, buffer都係咁花....唔信就咪忍問人啦...
作為消費者, 買槍冇試過槍(下)而buffer已經花晒, 你反而覺得係正常?

引用:
原帖由 Thanato.S 於 31-1-2016 18:15 發表

出廠QC都會整花
真係唔出奇
我自己有支都係 一買番黎都係花的

上下身頭幾次開合係難
要好大力
因為個位真係岩岩好 多少少都冇

我諗若然有一個標準, 就可以少好多困惑.
即係如果支支新買buffer都一定係已經打到花曬既, 支支上下身都一定會開合困難, 甘反而係一種標準.
話晒呢支槍點講都唔係低階低檔低價產品, 亦正因如此, 一種可以量化及介定既標準係重要的.

又容許我去返之前曾經提出過但對方迴避既邏輯loop問題: 若buffer花曬至係有QC過既証明, 甘開盒試槍前若見到buffer唔花, 係o米要提出換槍要求? 同樣道理, 若上下身開合暢順, 係o米反而代表支槍唔符合品質要求?

引用:
原帖由 Dave 於 1-2-2016 15:31 發表

記得磨合事件01 時,LOVE 兄都提出過「不安裝星環外管拉不動BOLT是正常,那同樣設定下拉得動是否有問題需退貨」
今時今日...講道理講邏輯..唔駛比人批鬥已經萬幸

發新話題