發新話題

[GHK] 剛入手的GHK M4 MOD-2 "自己弄到"有些問題

回覆 53# 的帖子

開前pin之後就可以入返後pin.?

不能哦.入後pin之後不能入前pin哦.

引用:
原帖由 gainax 於 30-1-2016 08:37 發表
我個支又冇野 ,正常使用冇任何執過,會唔會2016版更勁D
https://www.youtube.com/watch?v=AvSRetLyOuY&feature=youtu.be
我的不能像師兄你的那樣裝回哦.上下身中間有那空隙太大了.合也合不回。

我問sales哥哥為何我在網上看到那些能用手裝回但我的不能,sales哥哥說因為他們的已執過的.

引用:
原帖由 gainax 於 30-1-2016 21:07 發表
之前貼條Link鬼佬開箱個支全新槍都冇你既現象,我兩支冇執正常用又冇你耳仔唔對位差異咁大,可能我地買到D先係個案,師兄你既先係正常版掛
sales哥哥說因為他們已執過的.

引用:
原帖由 gainax 於 30-1-2016 22:39 發表

新槍pin緊我諗大家都覺無野, 但直頭洞唔對位夾硬都裝唔返,
咁可能設計係咁獨特我地一般人無法理解
是哦.問題是洞唔對位夾硬都裝唔返哦,而不是新槍pin緊哦

引用:
原帖由 gainax 於 30-1-2016 21:11 發表

如果出左事邊個負責先  樓主最好都係寄返比原廠幫你好過
你意思是寄回GHK台灣原廠嗎?真的可以嗎?

引用:
原帖由 gainax 於 30-1-2016 23:08 發表
係架,就算返屋企摸過外表拉過下煲已經算人為現象,師兄你仲要射過打開過入面水洗唔清要自己諗掂佢
還沒有射過哦.我家裡BB彈也沒有,還沒有買.

請問呢到咁多位師兄,有冇見過好似我咁ghk m4新槍買返黎打開後發現合不上的[現象]? 還是我買了萬中無一的槍王?

引用:
原帖由 Opica 於 31-1-2016 14:34 發表
話說我係14/F買左支aplus kp08玩左5匣就壞左。。。
這樣看來他們的 reputation都幾差.只怪自己買之前沒有做足工課了。

我想我的"現象"是因為"有時比人買左 又彈番出黎話有貨"然後"回家後我點知你做過嘜"所以就有此"現象"了哦,他們不付款又不能試槍的,所以新槍不應該這樣花的哦。
引用:
原帖由 Thanato.S 於 31-1-2016 18:15 發表

出廠QC都會整花
真係唔出奇
我自己有支都係 一買番黎都係花的

上下身頭幾次開合係難
要好大力
因為個位真係岩岩好 多少少都冇

支野買左一年都仲好精神 唔太覺有咩問題 我都係14樓買

不過題外話
...

Sales哥哥說他們不是GHK的香港代理哦.只是入貨比較多所以比出面賣平一些。
引用:
原帖由 Opica 於 1-2-2016 10:51 發表

佢地係代理。。。咁都會出事?

thanks for your help. but my "phenomena" is not because the Pin tight, I already try to apply some silicon oil on both pins but it does not help at all.
引用:
原帖由 tinyau1134 於 2-2-2016 20:21 發表
"Abbot" (A.K.A. MASTER OF MONK) m4 gbb owner since 2014...
pin problem: Yes. Me too. Extremely tight. But I can put it back.
Buffer Scratches: Mine was very clear (100% new condition).

My m4 ran ...

等左咁多日都冇人覆我,我自己搞掂左lu
引用:
原帖由 gainax 於 3-2-2016 18:30 發表
其實樓主而家支野玩得返未? 唔等官方既話,一係勁力扑pin搏下,一係拎出去比師傅簡單執執好過擺係道

修好之前那"現像"後,又有新"現像"出現了,買了一個月也沒有, 究竟ghk係咪真係咁差?還是我好彩買了槍王?

小弟新手第一次買槍, 以為一分錢一分貨所以比多少少$以為可以買支質數好D,點知買返黎唔夠一個月就爛,小"現像"就話可以自己修理,但咁樣爛就真的不知如何是好,請問師兄們我應該點做好呀

附件

8-2-2016 21:20

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 fnc 於 8-2-2016 22:21 發表

方丈最近"八月"新貨上架宣傳中,FB上全球同好的關注度,肯定會比之前高些。
不妨將此"現象",PO於方丈FB上,相信方丈會本著"一貫優良"的客服精神,"妥善+迅速"的處理此一"現象"...
謝謝師兄建議,明天一早PO於方丈FB上,看看他們的回應。

是哦.我的新槍就是斷了煲stop食力位,但我買了半個月也沒有,應該不會是損耗的問題哦。
引用:
原帖由 gainax 於 11-2-2016 13:06 發表
我發覺樓主斷既地方係煲stop食力位,即係遲早有日有機會好似樓主咁
WA當初個座係分體式加上有CNC鋼件唔擔心日後損耗問題,
而方仗就。。。。 準備交會費吧,我開始擔心我用左咁多水整刻字係個身到

發新話題