發新話題

[GHK] 剛入手的GHK M4 MOD-2 "自己弄到"有些問題

引用:
原帖由 toto0321 於 30-1-2016 18:26 發表
都叫你用盡力合實再用 hammer打條 pin....講咗又唔聽....
如果出左事邊個負責先  樓主最好都係寄返比原廠幫你好過

引用:
原帖由 toto0321 於 30-1-2016 18:29 發表
再提提你我兩支ghk m4, 一支台灣一支香港買,冇試過槍下, buffer都係咁花....唔信就咪忍問人啦...
新野個位少花實有,但好似樓主咁就唔知咩程況
我貼鬼佬條Link人地新野個buffer都冇樓主咁,真實係點我地唔清楚了

引用:
原帖由 mafiayau 於 30-1-2016 21:57 發表
我個人的建議只有,大力出奇蹟!
btw 我舊年買的ksz m4 ris gbb v2 個後pin都是緊的 每次要拆裝都要用膠槌敲
只有前pin可以用手掹 到現在仍是
新槍pin緊我諗大家都覺無野, 但直頭洞唔對位夾硬都裝唔返,
咁可能設計係咁獨特我地一般人無法理解

回覆 82# 的帖子

咁我都未試過樓主咁既現象, 只係有一支現象去左彈夾井,一支就去左煲到姐

回覆 84# 的帖子

係架,就算返屋企摸過外表拉過下煲已經算人為現象,師兄你仲要射過打開過入面水洗唔清要自己諗掂佢

回覆 85# 的帖子

我建議師兄你Sendemail比原廠睇睇點先, 冇得解決咪拎出去比師傅睇睇,好過一陣錯手扑爛野

回覆 87# 的帖子

唔知佢理唔理你,不過send左先穩陣,費事一陣話返你自己搞過唔關佢事, 但運費我估都係你比,當蝕返你當初個優惠價,唔想再享受優質產品下次少接觸好過嗱

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 31-1-2016 18:33 發表
點解試槍前吾換個檢測用buffer, 或者貼張膠紙?!
第時放二手野入面用花哂都可以講係測試時整花

引用:
原帖由 horenhim 於 31-1-2016 13:08 發表
次次都係14F出事重咁多人幫襯既....
年少無知,我係個度買過T記870(屋企間中玩兩星期打爛件),VFZG36(鍋氣),方仗M4X2(現象),方仗AK(收藏用,放二手人地買返去就漏氣) 可能我黑仔

引用:
原帖由 rYaN 於 31-1-2016 21:44 發表
岩岩先入手左無字身,唔好嚇我
師兄準備磨合啦

回覆 105# 的帖子

我上次個間做刻字都幾靚,個價唔算貴經過E何B順便上去就搞掂唔洗煩

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 31-1-2016 20:38 發表
想買支AKGBB改86S,邊支又平又好呢!

二手價企得好硬
二手我們AK我見一般千幾有售,二手方仗起碼貼多一千夾又貴
我們又係鋼身DIY下都靚仔的

假設入面花唔花當出廠測試時造成各支程度不同
但去到"現象"  一啲人有現象一啲冇既,其實邊個指標先係正確?
如果無一個指標代表正確,咁好容易令人誤會

同埋試槍時如果唔可以簡單打開檢查入面,要返到屋企檢查先知有冇現象, 但賣方講貨物出門,不知有冇因人為使用過(例如摸過,打開過) 不受理,
但唔打開又點知產品入面程況?咁賣方係咪真係完全無責任?  定交易完成要係舖內檢查清楚? 或者錄影產品包裝未開全新狀況下作為証明?
呢個疑難值得探討

引用:
原帖由 no-name 於 1-2-2016 13:50 發表
自從買 GBB 就一定要識整槍後又一神邏輯... QC 會花晒甚至崩崩地...
我惗如果係咁台灣廠一定好努力咁每支射百零二百匣做 QC, 你班蟻民真係唔知人地用心良苦啊...
我都係買返冇 Kill 屍既小日本仔博佢冇事算, ...
玩GBB要識檢查,又要識保飬,最後假設有現象例如出現係煲,耳仔,彈夾井,要做埋"磨合"或者用工具"幫手"處理現象,煲Stop假設失靈要先懂得找出所在現象既地方,我諗玩熟左支野可以由新手變老手, 用心良苦令玩家自立起來唔洗哂錢比出面師傅賺

發新話題