發新話題

[GHK] 剛入手的GHK M4 MOD-2 "自己弄到"有些問題

引用:
原帖由 crazelee 於 29-1-2016 16:50 發表
大家好,小弟新手早兩天在14/F買了一支GHK M4 MOD-2 GBB,回家試槍發現沒有BB彈後沒有bolt stop, 不能lock bolt,之後打開槍身檢查後發現Buffer那裡非常之花,但之前在14/F試槍時只試過1夾大約30槍,請問新槍會這樣花 ...
師兄都唔做下搜尋先,快快手手係個標題度打多兩隻字,話「係自己弄到有些問題」啦!希望仲黎得切補獲!新年流流收律司信慘過收解雇信

引用:
原帖由 aa7894 於 29-1-2016 21:12 發表
未玩過,但聽師兄講咁叫像真,所以樓主有問題既時候認住係真鐵都會出現既問題就得架啦
係喎,正話睇到fb學左兩個新term...原來時下gbbr都有分"珍鐵氣動版"同"玩具氣動版"
「玩具氣動版」應該就係指馬記m4.
咁講法樓主"被自己問題"果支咪隨時係「珍鐵氣動版」?

認真回覆樓主,如果真係舞唔掂支槍試下係fb問問..依度好多師兄都唔敢亂講野架。

引用:
原帖由 gainax 於 29-1-2016 22:06 發表
所以我無再上去買槍,咁好態度留返比識玩既人
果度咁既態度,留返比佢地班粉絲支持...未執即係仲有支持者既,可能係人地唔自在姐。

引用:
原帖由 crazelee 於 29-1-2016 21:51 發表
買左件貨返去人地就冇責任架啦,這個sales 哥哥今天也是這樣說的哦.他們也是叫我留下電話說經理會覆我就打法我走了。本來打算如果他們能解決那些問題後我就在那裡買BB彈及一支eotech的,
師兄上去時得後生一男一女?冇兩男一女?
如果得後生男女,佢地都係打工點會上身丫,梗係推你比第二個。

引用:
原帖由 no-name 於 30-1-2016 15:02 發表

有時真係覺得 D 多舊魚,明明都係玩具,真鐵又氣動,真品老翻 D Friend 黎? 咁跳殻槍係咪叫 "珍操作珍鐵氣動版"
咁可能有d師兄已經當左自己手上果把唔係玩具咁膚淺⋯⋯同我地追求既意粉玩具槍係兩個次元既產物,你見佢所謂「珍鐵化氣動槍」成組字都冇提過係玩具就知啦。

引用:
原帖由 crazelee 於 30-1-2016 17:32 發表

我的不能像師兄你的那樣裝回哦.上下身中間有那空隙太大了.合也合不回。

我問sales哥哥為何我在網上看到那些能用手裝回但我的不能,sales哥哥說因為他們的已執過的.
玩珍鐵首要條件係先磨合或懂得在出現問題之前,找出問題所在!事實證明,他們確切做到這點。

引用:
原帖由 toto0321 於 30-1-2016 18:29 發表
再提提你我兩支ghk m4, 一支台灣一支香港買,冇試過槍下, buffer都係咁花....唔信就咪忍問人啦...
其實樓主係唔明點解新槍落地buffer都可以咁花姐...師兄用提人方式帶出你自己支槍都係咁就代表正常?

難道你當初未開過槍都花成咁都完全冇問題?ghk m4真係每支都係咁樣花?

引用:
原帖由 gainax 於 31-1-2016 19:26 發表

年少無知,我係個度買過T記870(屋企間中玩兩星期打爛件),VFZG36(鍋氣),方仗M4X2(現象),方仗AK(收藏用,放二手人地買返去就漏氣) 可能我黑仔
方仗d彈夾又係神作之一,網上又師兄post出黎話差一兩次氣就漏氣,跟住有班珍鐵粉走出黎話,梗係去邊度邊度換左d膠圈是常識之類...一句就完美地將個重點轉移哂係玩家度

槍價本身比人貴...連粒原廠最簡單既膠圈都係必換之一,所以話...細佬我都冇話可說。

引用:
原帖由 FunggI 於 10-2-2016 12:40 發表
罷買算啦   不過唔好好似賭城3咁
方仗d槍都唔係走開平民條線啦,枝枝都要幾毫子...唔係真係鐘意個槍款都唔會買,唔會無啦啦食完飯見悶悶地走左去買黎玩囉,除非比人 果班。

發新話題