60 1234
發新話題

[GHK] 如果要買ak大家會選邊支

引用:
原帖由 gainax 於 3-2-2016 01:45 發表

2016包鋼件個價冇變?都0k,其實係之前太貴值唔值就見人見智
而家包鋼件只係多左個優點,方仗要執支戰術AK改骨改尾改精密管,成Set都要4,5k,除非你非鋼身唔要又唔我們,搞完咁貴夠你玩AK再買多支M4玩
沙漠龍標價美金430,ehobby同款但唔知係咪同年份一樣430美金(港銀實價3K1,7.2算

細佬覺得方仗勝在一早比佢地霸左AK gbb市場,ksz得把u仔,我們計埋svd都係得3把,唔似AR市場咁多選擇。

再講戰術配件台仔廠TWI同港仔匠神支持,大部分無修直上係另外兩間廠冇既賣點。

係細佬角度睇,如果冇曲解樓主意思錢唔算太大問題既,方仗AK絕對比AR好玩,之但係買後要承受既風險亦比其他廠高;

例如:
1.唔可以亂講野
2.支槍有問題唔係問題係閣下問題
3.所謂十幾樓代理商冇腰骨冇後勤(當冇代理冇咁嬲,不過人地好似已經講明唔係代理,吹唔漲抆唔長)

反之玩方仗錢若然係問題都唔緊要,你只要有高超機械知識,懂得先同愛槍構通,知道佢出廠前已經有咩問題再逐寸幫佢廠商磨合返某些現象,真係逐寸逐寸唔懶得,當時我一買返黎連彈匣個卡位都要磨一磨

咁樣你就算唔係攞支槍落場打,都可以充分了解珍鐵既構造...
當然,依款槍依家都有學名「珍鐵氣動槍」

講咁多廢話結論都係果句...咸魚白菜各有所好。

我想問問ghk火控組件是不是鋼

回覆 46# 的帖子

假設一切無現象,玩方仗AK除左價錢貴之外係唔錯,如果係玩木頭既話簡單換下內件就最直接,
要落咁多水改外觀值唔值就真係見人見智 亦如果知道有現象可能都入手,咁自己承受就Ok

唔洗煩 今天去問過GHK AKM有槍沒匣
就連KSC M4 GBB V2都係有槍沒匣
馬記更加唔好諗 D匣要入紙訂唔知幾時先有
新年想買件新玩具都唔得 唔通真係連個天都.........

回覆 49# 的帖子

2星期前係e興趣入左ksc m4彈匣,果邊應該還有貨

引用:
原帖由 gainax 於 3-2-2016 18:11 發表
假設一切無現象,玩方仗AK除左價錢貴之外係唔錯,如果係玩木頭既話簡單換下內件就最直接,
要落咁多水改外觀值唔值就真係見人見智 亦如果知道有現象可能都入手,咁自己承受就Ok
有班珍鐵粉就係睇中可以係咁執先尋覓到自我...如果唔係哪來咁大口氣要玩gbb就要自己識攪。

反而可以穩穩陣陣乜都唔攪就落場打會笑你淨係識玩玩具

引用:
原帖由 再次隨機 於 3-2-2016 22:04 發表

有班珍鐵粉就係睇中可以係咁執先尋覓到自我...如果唔係哪來咁大口氣要玩gbb就要自己識攪。

反而可以穩穩陣陣乜都唔攪就落場打會笑你淨係識玩玩具
事實證明男人都係鍾意攪野

回覆 51# 的帖子

玩玩具走火入魔到連槍身合唔返都係珍鐵表現,對於普通人黎講並唔係好事
遲D連DJam彈都係珍鐵表現,你地真係識條鐵咩

咁行吾順咪因為積碳
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

珍鐵jam彈會炸膛,gbb無辦法模仿o尼個現象,所以加幾多"珍"件都只能夠係玩具

引用:
原帖由 geoprotex 於 4-2-2016 16:42 發表
珍鐵jam彈會炸膛,gbb無辦法模仿o尼個現象,所以加幾多"珍"件都只能夠係玩具
我可以接單做玩具仿真炸膛效果, 人格擔同保高度仿真, 此服務無條件保證枝槍用唔番

1 個讚好! TOP

我想問問GHK AKM個飛機係咪就咁用力拉出黎就得
我好似拉唔到出黎

唔知幾時d彈會
發展到會有腐蝕barrel效果
要次次打完都清槍管呢?

引用:
原帖由 0v0 於 5-2-2016 19:49 發表
唔知幾時d彈會
發展到會有腐蝕barrel效果
要次次打完都清槍管呢?
比個幾千蚊唔好咁貪心得唔得
打到噴氣噴煙已經落左好多成本架嗱

引用:
原帖由 loveless 於 4-2-2016 16:57 發表

我可以接單做玩具仿真炸膛效果, 人格擔同保高度仿真, 此服務無條件保證枝槍用唔番
唔識炸膛又點襯得起珍鐵個朵擺脫玩具之名

我好有自知之明,我買真乜真物都係玩玩具槍ga 啫唔駛爆炸∼

60 1234
發新話題