26 12
發新話題

[Marui] RA Marui HK45 Steel Slide + 14 CCW barrel

RA Marui HK45 Steel Slide + 14 CCW barrel

一直都好想砌支 Hk45 tactical , 奈何Detonator 套野斷哂貨
咁岩依度有師兄話RA 有出套kit, 掙扎左好耐鋼定鋁,email俾佢肯砌個 14mm ccw package就扑鎚!
所以搭謝ching 出個簡單開箱文, 第一次玩鋼slide真係好毒! 質感同重量真係另一個層次!
小弟攝影技術同手工有限, 大家見諒

台灣EMS直送

鋼 vs 膠slide

完工,係前準星好緊搞左好耐
直上唔駛執

直入blade tech HK45 holster

數已找, 多謝收看!

補充:各位訂購記得叫RA 俾飛機座螺絲
     原裝果粒上唔到,而家等緊佢由台灣補寄

4 個讚好! TOP

恭喜,新年快樂

不錯禾
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

的確睇質感同 SD 係 2 個層次!灰灰黑黑先啱 ga ma!

引用:
原帖由 no-name 於 13-2-2016 14:40 發表
的確睇質感同 SD 係 2 個層次!灰灰黑黑先啱 ga ma!
Thanks 各位ching!
今日23度試,吉打green gas入一次氣清到3夾!;
諗起支meu真係...
剩係換左hicap 150%彈弓,cut到合適長度,隻slide公差唔錯

No-name師兄咁你重等咩呀

清3匣?!太西利,攪到我都想陣番個∼

引用:
原帖由 cps 於 13-2-2016 21:30 發表

Thanks 各位ching!
今日23度試,吉打green gas入一次氣清到3夾!;
諗起支meu真係...
剩係換左hicap 150%彈弓,cut到合適長度,隻slide公差唔錯

No-name師兄咁你重等咩呀
的確好毒!但我落場粗用唔捨得... 驚上左癮其他幾支都想換就...

回覆 6# 的帖子

應該唔關我事...係咪馬記新槍進步左?
我支meu清一夾都有難度...

睇返日本果邊講 hk45 匣係同廠手槍匣中容量第三高,我自己都磅過入 topgas 大約得 134 既 1/3 左右,手上同廠 G17 Px4 都只打到 35 飛左右... 估唔到可以差咁遠

マルイのマガジンのガス容量の多い順は、 (1)FN5-7:約26.5g、(2)ハイキャパ:約25g、(3)HK45、デザートイーグル、ソーコムMk23:約23g、(4)パイソン、M19:約10g、(5)コルトガバメント:約9g です。

* 其他約 15g

引用:
原帖由 no-name 於 14-2-2016 01:33 發表
睇返日本果邊講 hk45 匣係同廠手槍匣中容量第三高,我自己都磅過入 topgas 大約得 134 既 1/3 左右,手上同廠 G17 Px4 都只打到 35 飛左右... 估唔到可以差咁遠

マルイのマガ ...
原來如此!今次冇買錯TM!
第二果支係?

回覆 10# 的帖子

Hi-cap

所以我自已就用呢特性換個高出氣量既匣哇佬都唔怕唔夠氣

師兄你支個原廠擊錘彈弓又係唔夠硬敲top has?

引用:
原帖由 mafiayau 於 17-2-2016 03:22 發表
師兄你支個原廠擊錘彈弓又係唔夠硬敲top has?
Hammer spring 暫時冇問題
Recoil spring 就換左

回覆 13# 的帖子

睇錯添 thx

btw套kit無跟回膛彈弓咩?

回覆 14# 的帖子

唔駛客氣
冇跟,我用hicap 150% cut 到岩長度
RA 有出 但佢又冇寫幾多%所以我冇買埋

26 12
發新話題