發新話題

小米7的少少翻新

引用:
原帖由 jn_jona 於 30-3-2016 22:50 發表

我見到kfc入面個殼係膠已經唔開胃
仲要貴過人
vve算平 打到散左都唔赤
vve同kfc出果時都比人批評氣化差過另外兩間
但我打單發 vve又做到單發清匣唔腳軟
我o個支上手已磨短o左手柄匣井位, 連發叫做可以清匣, 但當然同Dave師兄搞KFC嗰種水準尚有一定距離..

引用:
原帖由 loveless 於 30-3-2016 22:59 發表

我o個支上手已磨短o左手柄匣井位, 連發叫做可以清匣, 但當然同Dave師兄搞KFC嗰種水準尚有一定距離..
除左磨 仲可以去軍軍軍到換定買粒出氣膠
但我都冇換到

MP7真槍差不多是在FN P90面世接近十年後才開發, 經歷4代試版後在2001年正式被名為MP7, 兩年後再進化為現在常見的MP7A1.

MP7第一次在電影出現, 是2005年的 Sleath.
Jessica Biel 夠大隻, 揸住支尚係試版第2代但有裝上火帽的MP7, 比例非常好.
當然, 地球上絕大部份觀眾只會記得Biel女仕那彈力十足的蘿友.

數據上Jessica Biel 矮過 Tom Cruise.
重申: 數據上.

天姬戰中 Emily Browning 身高5呎1吋, 所以那MP7A1看起來有點大...

開始踏入迷離境界, 首先出場係 Rampage 導演 Uwe Boll 在2007年推出的Postal.
我估全球大概有2至3個人買過飛入場.

跟住有2014年版 Robocop.
Robo明明係揸緊佢專用既.50 蕉蕉神仙槍, 打打o下鏡頭一轉畫面忽然就變o左係MP7A1...

圖文並荗深入淺出MP柒   

其實性能來說一定係KWA 同MARUI 先天嬴一條街,
但始終VFC 同小米先有1 比1 ,旁觀者不太覺 ,但自己渣,握把,彈匣手感,抵肩距離,全比例係實在些。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

KWA 有短匣已講完

PDW 時期個款幾好睇

引用:
原帖由 loveless 於 30-3-2016 22:31 發表

其實jacko大大兩年前已比較過V社同W社的MP7, 當時佢好含蓄o甘拋低一句"個人係比較喜歡小米的"
我都係遲左兩年至明佢講乜...
兩年前嘅帖都比你搵返出嚟睇,認真比面 ,小米優勝處係平,blowback 大力,原廠零件易搵,但外觀及氣化始終kfc勝一籌,氣化方面正如樓上師兄講,去軍軍軍換左出氣膠後已改善好多,打單發CQB夠做

http://wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=129740&highlight=

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 jacko 於 31-3-2016 01:48 發表

兩年前嘅帖都比你搵返出嚟睇,認真比面 ,小米優勝處係平,blowback 大力,原廠零件易搵,但外觀及氣化始終kfc勝一籌,氣化方面正如樓上師兄講,去軍軍軍換左出氣膠後已改善好多,打單發CQB夠 ...
其實有冇話要換咩去軍軍軍先有得換 定直接比錢買ga

引用:
原帖由 jn_jona 於 31-3-2016 02:21 發表

其實有冇話要換咩去軍軍軍先有得換 定直接比錢買ga
初期話有新版出氣膠時是一換一嘅,但而家就唔清楚
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 Thanato.S 於 30-3-2016 22:05 發表
其實we既槍唔係人地講到咁差
後期系列的確唔差,特別係MP5系列  M4系麻麻都係因為隻匣差
引用:
原帖由 loveless 於 30-3-2016 23:28 發表
MP7真槍差不多是在FN P90面世接近十年後才開發, 經歷4代試版後在2001年正式被名為MP7, 兩年後再進化為現在常見的MP7A1.

MP7第一次在電影出現, 是2005年的 Sleath.
Jessica B ...
Sleath呢套戲真係離譜到呢,
闖入人領空,炸左人成個山頭既士兵
都仍然要講到美佬岩哂,最正義係佢

可能我們牌同本人屬性相剋, 我買親既我們牌下埸都係變神檯的, 先是魯格, 後是小米7, 搞到我以後都唔敢買我們牌... 支小米7買左個幾月到打打下扣trigger冇反應, check過trigger set又試過zip野都係short short地, 1年前已同jacko師兄pm傾過下... 支野唔係貴, 拎去比人整唔知整唔整到又晒藥費... 最重要係我又唔等槍用, smg大把選擇... 所以就一路冇理佢了~~

有圖有真相, 小米7連4匣長眠於此...

發新話題