發新話題

小米7的少少翻新

小米7改改trigger zip下野
換埋粒哭泣膠已經好好打

師兄條除左油左染?
另外ebr時期 魚骨數亂黎係指骨既採寸唔足1913個數?
因為小弟有枝銅芯時期既m4,條頂骨裝唔到真matech 後sight

引用:
原帖由 Dave 於 30-3-2016 20:20 發表
想問問小米七是否COPY VFC的?
唔係
無記錯we既smg8係早過vfc好多
新潮流亦都係好耐之前開始整個殻
兩者採吋都有d唔同

引用:
原帖由 loveless 於 30-3-2016 20:33 發表

呢支上手早磨左了..
P90我都冇磨trigger, 我係會摸熟佢脾性後去就佢..

全槍除油太費功夫了, 今次係小搞, 只用了一晚..
玩具魚骨(甚至真野weaver)好多時都唔啱數, 寬到21mm又有, 窄到19mm又有, 角度唔 ...
特別係用arms mount
其他快拆都仲可以較鬆緊 arms唔岩就唔岩冇得搞

Trigger都要zip o ring
之前比師傅執左 仲係時得時唔得
原來trigger有虛位

引用:
原帖由 loveless 於 30-3-2016 22:31 發表

其實jacko大大兩年前已比較過V社同W社的MP7, 當時佢好含蓄o甘拋低一句"個人係比較喜歡小米的"
我都係遲左兩年至明佢講乜...
我見到kfc入面個殼係膠已經唔開胃
仲要貴過人
vve算平 打到散左都唔赤
vve同kfc出果時都比人批評氣化差過另外兩間
但我打單發 vve又做到單發清匣唔腳軟

引用:
原帖由 loveless 於 30-3-2016 22:59 發表

我o個支上手已磨短o左手柄匣井位, 連發叫做可以清匣, 但當然同Dave師兄搞KFC嗰種水準尚有一定距離..
除左磨 仲可以去軍軍軍到換定買粒出氣膠
但我都冇換到

引用:
原帖由 jacko 於 31-3-2016 01:48 發表

兩年前嘅帖都比你搵返出嚟睇,認真比面 ,小米優勝處係平,blowback 大力,原廠零件易搵,但外觀及氣化始終kfc勝一籌,氣化方面正如樓上師兄講,去軍軍軍換左出氣膠後已改善好多,打單發CQB夠 ...
其實有冇話要換咩去軍軍軍先有得換 定直接比錢買ga

發新話題