發新話題

新作 Battlefield 1 WW1

引用:
原帖由 Jonny.R 於 9-5-2016 22:57 發表

我都諗緊1戰邊到搵支m1 thompson比你
MP18就有
二戰就玩得多
一戰多數都用bolt action 你一槍我一槍咁玩都幾浪漫

引用:
原帖由 jn_jona 於 8-5-2016 19:06 發表

mw3之後無玩了
一直覺得佢mw系列d槍砌得好靚
我都係因為mw2班ranger先玩acu

以前每年等11月出新野
依家睇完trailer 都已經反晒胃
MW1完全將現實世界系FPS推上頂峰, 一開始諗住COD玩現代收得皮啦, 點知出到黎真係驚艷
劇情場景真係估唔到, 第一關竟然係風高浪急既船上打而唔係愈打愈史詩既正常發展, 一黎就已經有高潮位, 而且一直都有d少數特種作戰題材但又未致於誇張既劇情
本身當時FPS黎講快速既行動節奏都加強左特種部隊乾淨俐落既感覺
之後劇情一路環環緊扣, 一D完本好似總統處決呢d資訊性既野都以第一身安排感覺唔錯
去到玩切爾諾貝爾同AC130, 第一次玩完全就係"WOW", 之後下一次"WOW"得出已經到BF3空母戰機升空果下

就咁睇今次單機應該都期待得過, 但我好好奇佢地會點將齊柏林飛船呢種實用性極低既武器整成大BOSS級

引用:
原帖由 jn_jona 於 9-5-2016 23:16 發表

二戰就玩得多
一戰多數都用bolt action 你一槍我一槍咁玩都幾浪漫
最緊要一槍死,咁至夠真實同刺激
唔好好似cs枝styer scout兩三槍先死

引用:
原帖由 jn_jona 於 9-5-2016 23:16 發表

二戰就玩得多
玩過好多一戰GAME 例如Verdun
bolt action setting都係一槍死,而且仲好準 正常都係
我都想一槍死 好似Division甘打power就
所以好多人趴起到鬥射,落到戰壕以為有刺刀戰玩,黠知又係鬥射鬥快秒
我相信今集BF1都會係甘 而且今集d槍冇Attachments, 無論1lv定100lv都係用返原裝槍, 斷估愈高lv比返先進少少既model你
例如g98升做Kar98AZ

引用:
原帖由 Jonny.R 於 10-5-2016 00:47 發表

玩過好多一戰GAME 例如Verdun
bolt action setting都係一槍死,而且仲好準 正常都係
我都想一槍死 好似Division甘打power就
所以好多人趴起到鬥射,落到戰壕以為有刺刀戰玩,黠知又係鬥射鬥快秒
我相信今集BF ...
以bf既作風應該無一槍死咁乾脆
division個背景係正 但打power真係無意思 講到尾都係鬥高lvl
遲下俄佬隻game Escape from Tarkov就正啦應該

但係一槍死先係bolt action o既精髓

引用:
原帖由 0v0 於 25-5-2016 09:28 發表
但係一槍死先係bolt action o既精髓
無記錯既話無一集bf係bolt action打身一槍死

引用:
原帖由 jn_jona 於 26-5-2016 19:00 發表

https://www.youtube.com/watch?v=PN79ry3UVhk

battlefield hardline 支m1903 可以做到,距離近同要打上半身 不過唔知前題下唔知對手係唔係滿血

引用:
原帖由 jn_jona 於 26-5-2016 19:00 發表

所以果隻FH 呢個mod真係令人百玩不厭

引用:
原帖由 廢柴 於 18-6-2016 21:21 發表

所以果隻FH 呢個mod真係令人百玩不厭
forgotten hope?
呢個正啊 最正一定係玩坦克
槍既recoil有d奇怪 recoil最似應該係pr mod

睇過實機畫面...感覺係唔錯

全平台已經開始左公測
有沒人玩緊
俾我加感覺就係 Battlefield狙擊手
係內面你見到加就係狙擊手同狙擊手
原因所有自動武器 射速低 攻擊力低(一槍只扣1X 最小要中4槍以上先死人) 集彈性低 射程低
狙擊槍 射速低(半自動加可以好快) 攻擊極高(最小一槍扣80) 命中率(人加問題) 射程極長
就算你近距離同狙擊手打你都只有50%勝利率

坦克接近無敵
反坦克兵對坦克架戰鬥力

引用:
原帖由 nec338 於 3-9-2016 11:43 發表
全平台已經開始左公測
有沒人玩緊
俾我加感覺就係 Battlefield狙擊手
係內面你見到加就係狙擊手同狙擊手
原因所有自動武器 射速低 攻擊力低(一槍只扣1X 最小要中4槍以上先死人) 集彈性低 射程低
狙擊槍 射速低( ...
射速睇槍既,偵察1階槍都好快,特別G98,一樣打幾百米,K Bullet打jeep有驚喜
爆破手1階槍快到傻,一下就冇哂,戰壕槍一般,反坦克槍唔錯,陰到坦克
其他兩個兵種未玩透
英雄兵種既偵查完全冇用,重機手硬到爆,噴火槍要打CQB
機師C96加長出奇地打得遠,試過同對面架攻擊機對射,打爆對面但比對面隊地面防空擊落,點知見到對面個機師又跳左傘,結果同佢隔住個大沙丘對射射死對面
轟炸機水平投彈唔易,爆燒彈特別難,前機槍手超殺得,試過打39死1
攻擊機裝反坦克炮完全唔係打坦克,而係追飛機打
戰機要上火箭,但火箭對唔到地
重坦太慢,好易比幾個偵察兵用K bullet玩死
輕坦對步兵=無雙
裝甲列車根本怪物,所到之處屍橫遍野,淨食乘客分都有6,7千.但需要一位好既防空炮手
騎兵刀範圍超大,而且一下死,但好易比步槍射死,自己支騎兵卡賓好難中,另外手榴彈難扔
刺刀衝鋒要跑住先用得,次次用親都心跳加速,試過同對面對射,大家都冇彈換刺刀,走個半圓避開個桶一刀捅死對面,爽到飛天
打左超多字,都係去訓算

引用:
原帖由 jn_jona 於 18-6-2016 21:26 發表

forgotten hope?
呢個正啊 最正一定係玩坦克
槍既recoil有d奇怪 recoil最似應該係pr mod
FH神作,一出就玩,玩到出左BF2夜戰先冇玩,搵唔到SERVER
最經典係個背景係咁LOOP二戰8mm片

發新話題