發新話題

[Marui] 請教desert eagle 轉咗金身的表現?

引用:
原帖由 dbsming 於 22-6-2016 15:20 發表

佢係Cerakote
不過我都係鍾意銀色  最衰Guarder 無Railing (上下都無)
反而師兄去開果間有另一隻金身有喎
果個金身CNC應該好過GUARDER, 但價錢貴好多, 我玩唔起...

反而喉住呢間嘢會唔會出埋其他掣D銀鋼件, 而家差TRIGGER, BOLT LOCK, SLIDE LOCK 未有人出鋼件

你可以望下, 一件鋼HAMMER係幾重要, Mauri 件亞鉛條分模線真係大殺風景, 如果你上得銀身, 唔差在比咗幾百換埋佢, 你買定都唔會錯, 怕到時賣晒想搵都難

引用:
原帖由 dbsming 於 22-6-2016 15:20 發表

佢係Cerakote
不過我都係鍾意銀色  最衰Guarder 無Railing (上下都無)
反而師兄去開果間有另一隻金身有喎
醜話說在頭,其實多左條魚骨真係無咩用,除非你打算用支DE 做主武器打OUTDOOR打遠程。
如果有RILFE在手,手槍通常不會打20 米以上目標,紅點跟準星分別不大 ( 以打會郁既目標計 ),
而DE 本身甚重,加埋紅點真是更難操作。

然而我之前都是貪得意改了條骨,用的是吉打舊款執到傻金身,
這骨是搵鋪頭用CNC 機車的,埋單400,但其實我唔識人整,這價是有點貴,
如有熟行者車幾刀應該不需這價,最後見銀的地方染番黑就好。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 22-6-2016 15:51 發表

醜話說在頭,其實多左條魚骨真係無咩用,除非你打算用支DE 做主武器打OUTDOOR打遠程。
如果有RILFE在手,手槍通常不會打20 米以上目標,紅點跟準星分別不大 ( 以打會郁既目標計 ),
而DE 本身甚重,加埋紅 ...
同意, 真槍都甚少部隊/執法人員使用, 後座力太大, 重量又唔少..
就連氣槍都係好大後座力, 打一發都準, 不過快打DOUBLE 或以上就走晒位, 扮型多於實戰用途..

相信CHING上面車幾刀都係為咗型仔D為主 呢支都係走型格路線, 唔洗配乜鏡乜燈!!

其實我打算用支DE 做主武器打INDOOR 實戰...
想要有骨同排氣孔嘅金身... 都只係因為會最似真DE XIX... 扮型, 無諗住裝戰術野...
我宜家仲自製緊DE皮套...整到一半...

另外我係D台灣論壇睇到話用鋼Hammer會打到鋁身頂唔順, 師兄們點睇?

Mark XIX: http://www.magnumresearch.com/Desert-Eagle-Mark-XIX.asp

引用:
原帖由 dbsming 於 22-6-2016 16:31 發表
其實我打算用支DE 做主武器打INDOOR 實戰...
想要有骨同排氣孔嘅金身... 都只係因為會最似真DE XIX... 扮型, 無諗住裝戰術野...
我宜家仲自製緊DE皮套...整到一半...

另外我係D台灣論壇睇到話用鋼 ...
我研究過, 個HAMMER只係與亞鉛座及假撞針碰撞, 對鋁SLIDE完全唔會有接觸
咁會唔會加快呢撞到的座及假撞針損耗, 咁就真係要時間驗証

買咗個木盒比佢

金身已訂 今日到手

睇下呢個長假期換左佢

另外想問師兄  換內槍管係唔係會大力左?

自制皮套 90% Done:

附件

30-6-2016 11:13

引用:
原帖由 dbsming 於 30-6-2016 10:55 發表
睇下呢個長假期換左佢

另外想問師兄  換內槍管係唔係會大力左?

自制皮套 90% Done:
個皮套幾正!!   

如果你換個內管係長過原廠, 理論上初速係會快咗, 但明唔明顯就要試

你會換GUARDER不鏽鋼果個?  我都諗緊, 因為只係會對你望落槍咀內面條內管變咗銀色, 靚仔D咁, 無乜實際作用

我係諗住換km 6.01 嗰隻  應該係個管細啲  啲氣出得集中啲?

金身上得好痛苦
下身無痛直上無問題

上身:
1. 前槍管有啲窄   塞到入去不過遲啲想拎返出嚟會幾麻煩
2. 嗰slide 真係惡搞   塞左原裝個架入去   又係做細左  要用錘仔打落去  slide頭支棍裝好會歪   歪少少應該仲可以用到哇
3. 最大問題嚟喇!!!   
slide 做窄左  前槍管塞唔返落去  點撑個飛機都唔得   
有無師兄救下我?  定係要換貨

引用:
原帖由 dbsming 於 3-7-2016 10:35 發表
我係諗住換km 6.01 嗰隻  應該係個管細啲  啲氣出得集中啲?

金身上得好痛苦
下身無痛直上無問題

上身:
1. 前槍管有啲窄   塞到入去不過遲啲想拎返出嚟會幾麻 ...
如果你買果個係2016版,
咁第一之塞前SLIDE(即係外筒), 係會非常塞, 因有毛邊未除, 用沙紙或挫, 打磨一下, 就可好易放到入去, 點都要執到可以上返口螺絲先收手
我第一之都好實, 裝多幾次就越來越鬆(槍都要磨合?)..   GURARDER嘢都要預少執, 不過都好過舊版要大執,

仲有, 如BOLT LOCK有彈時唔識自己跌返落去, 咁 下身個BOLT LOCK位入面果個接觸點要用水磨1000號打磨一下就OK

不過最難係裝上或分離 前後SLIDE, 因變咗金身硬咗, 會係好實, 要小心跟返說明, 唔好整花個SLIDE

引用:
原帖由 dbsming 於 3-7-2016 10:35 發表

金身上得好痛苦
下身無痛直上無問題

上身:
1. 前槍管有啲窄   塞到入去不過遲啲想拎返出嚟會幾麻 ...
另外,6.01會初速快D同準D, 不過要用靚D BB彈, 唔太肯定, 等你報告

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 3-7-2016 12:22 發表

如果你買果個係2016版,
咁第一之塞前SLIDE(即係外筒), 係會非常塞, 因有毛邊未除, 用沙紙或挫, 打磨一下, 就可好易放到入去, 點都要執到可以上返口螺絲先收手
我第一之都好實, 裝多幾次就越來越鬆(槍都要磨合 ...
金身(2016)終於喺使用大量潤滑油嘅情況下上左...
手感冰冷實在... 正!
下一部分想試下DIY個木柄,唔知得唔得呢...

不過發現到兩個問題:
1. 唔洗解開安全制都可以上膛
2. 上左安全制仍然可以掹雞,不過就射唔出。(之前係掹都掹唔到)
3. Hop-up 個半圓cover實到 要用工具輔助先開到個口嚟調

請問兩位師兄有冇同樣情況?

附件

4-7-2016 17:32

WhatsApp-Image-20160704 (1).jpeg (41.96 KB)

4-7-2016 17:32

WhatsApp-Image-20160704 (1).jpeg

銀色DE 真的很好看。

1 - 不正常
2 - 正常
3 - 自己那一套雖然實但用手指也「卒」得開。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

銀色已係彩虹賣晒, 証明多人愛

1. 我落咗SAFETY條SLIDE拉唔到, 會LOCK住, 你睇下SAFETY果度有粒嘢有冇裝埋上去, 50AE-5那個零件, 或50AE-6有冇倒轉咗左右裝, 正常50AE-5落咗SAFETY會凸出來
2. 猛到, 但TRIGGER無效
3. 我個COVER正常用人手可開合, 唔太實, 因為勁難裝上去, 我打磨過個COVER直至一拍就上到, 同原裝膠件咁上下易裝

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 4-7-2016 21:19 發表
銀色已係彩虹賣晒, 証明多人愛

1. 我落咗SAFETY條SLIDE拉唔到, 會LOCK住
2. 猛到, 但TRIGGER無效
3. 我個COVER正常用人手可開合, 唔太實, 因為我打磨過
應該係俾我買咗,好期待!

發新話題