發新話題

[GHK] 想買rifle打game

引用:
原帖由 benlawnf 於 12-7-2016 14:58 發表

方仗牌既匣又點會漏氣? 肯定係你自己保養不當造成

方仗牌原裝hopup膠已是最完美的, 換左只會降低性能, 又會令槍出現問題
小喇叭, G5夾唔留氣即漏, 整又煩
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 stevechau 於 13-7-2016 09:38 發表

ORING兩個方法...越洋搵沙漠龍,
一係好似我FD咁, 上FACEBOOK搵GHK M4既GROUP, 佢都係入面搵岩SIZE再拆出黎配~

HOPUP膠, 個人支G5愉快使用PDI 50DEGREE FOR AEG HOPUP膠中~
(個人感覺, HOPUP膠係好既出一 ...
下次試下PD!膠先唔該師兄
BUT ORING越洋咁麻煩..
其實原裝ORING香港有冇散賣? 不過啱啱揾到D資料
http://www.arms-cXXl.net/forum/viewthread.php?tid=165508

Green Gas Valve = 1mm x 8mm; 1.1mm x 5.6mm; 1.5mm x 4.5mm (grey oring); 1.78mm x 2.57mm
C02 Valve = 1mm x 8mm; 1.1mm x 5.6mm
Magazine Tube Cap = 1.78mm x 14mm

D尺吋咁怪唔知出面配唔配到?

引用:
原帖由 horenhim 於 13-7-2016 11:40 發表

小喇叭, G5夾唔留氣即漏, 整又煩
錯!我既匣全部都會留氣, GHK G5匣都係隻隻漏!
連我D大陸ARMY 1911匣都無佢咁易咁快漏~
就算D ARMY匣漏, 整起黎都無咁煩!

引用:
原帖由 gainax 於 13-7-2016 18:50 發表

下次試下PD!膠先唔該師兄
BUT ORING越洋咁麻煩..
其實原裝ORING香港有冇散賣? 不過啱啱揾到D資料
http://www.arms-cXXl.net/forum/viewthread.php?tid=165508

Green Gas Valve = 1mm x 8m ...
應該得既...果次同朋友都係打完OUTDOOR GAME順手拆條ORING出黎...
跟著一車車出去元朗間咩"新界啤鈴廠"度配, 一樣即場配到~

其實個人都有D想試下X-SHOCK粒HOPUP膠, 講到好似好勁咁...
不過粒PDI膠上左槍又TUNE好晒HOPUP同鏡費事再拆~
等他日粒PDI膠柴左又未換槍先再算~

引用:
原帖由 stevechau 於 14-7-2016 09:40 發表

應該得既...果次同朋友都係打完OUTDOOR GAME順手拆條ORING出黎...
跟著一車車出去元朗間咩"新界啤鈴廠"度配, 一樣即場配到~

其實個人都有D想試下X-SHOCK粒HOPUP膠, 講到好似好勁咁...
不過粒PDI膠上左槍又 ...
用左咁多年膠,只覺得有「用左即時會衰」的膠,但沒有「用左即時變勁」的膠 ...
而家都棄用紫膠了,愈出愈差,現在只用馬記原裝膠 ( 冬驚買 )同pdi 膠 ( xfire 訂 ),自己除左狙,用最重都只係0.3 豆,沒試過卒唔起豆。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

回覆 35# 的帖子

我唔識咁多GA...只係睇完好多資料再憑感覺揀~
G5原裝用AEG膠, 但我更大力都只係打1.5J左右...
平衡既角度睇, 根本最盡用到60度就得, 但平時打開1J細力, 咁50度都夠殺...
50度AEG膠, 又有幾多個牌子好得過馬記原裝同PDI呢??
然後再睇返PDI本身已經係雙點式, 咁咪PDI LOR~
(支G5 1.5J都係打0.3豆, CQB 1J就打返0.2豆)

我連支爛鬼3HK PX4咁短既槍管, 換左粒PDI膠...
室外微風都直線打20-25粒, 範圍約莫係一個手掌咁大, 經已覺得好出色了~

不過另一樣有趣既點係, 有隊友分別試過裝PDI膠同埋好似楓葉膠落同一支手槍度...
佢既意見係...單扣/慢扣PDI準度較高, 但當快扣時就覺得楓葉既Grouping好似稍優~

引用:
原帖由 stevechau 於 14-7-2016 09:37 發表

錯!我既匣全部都會留氣, GHK G5匣都係隻隻漏!
連我D大陸ARMY 1911匣都無佢咁易咁快漏~
就算D ARMY匣漏, 整起黎都無咁煩!
玩過十幾支GBB有馬記/KsZ/ProWN/之p,台仔等等
除左之pWAM4夾最易漏(WA分體設計唔ok)就係到個D鐵夾
馬記kszproWN夾夾埋一堆我試過玩左一段時間再擺幾年再拎返出黎打返一排都冇問題,漏唔漏我覺得設計最重要,保養方面假設正常使用都冇必要拆佢搞佢,不過無唔漏氣既夾後備件同樣重要

回覆 34# 的帖子

我覺得D哭泣膠假設Qc同質地冇問題,如果相同設計其實唔同牌子射出黎分別應該唔大,準度我諗Hopup座同內管影響多過粒膠, 即係凹槽裝歪既座同彎既管影響準度大過哭泣膠, 不過以30米左右應該各個設計冇分別,
我見市面好多射到60,70米既廣告膠,其實GBB射到咁遠仲可以保持一定程度既準?
市面最準既馬記M4換埋長既精密管又可以打到幾遠幾準? 或者有冇師兄set到邊支GBB最佳成績分享下當參考GBB可以去到幾盡?

回覆 29# 的帖子

師兄,請問pdi的膠邊度有得買?只知道邊度有管買而已

引用:
原帖由 mafiayau 於 15-7-2016 04:48 發表
師兄,請問pdi的膠邊度有得買?只知道邊度有管買而已
等性旦節,感因節嘜節都好,free ship 時直接上x fire 一次過買十粒最實際。
果陣xmas 買左 2 粒 aeg 2 粒 gbb 膠免運費,來到香港只係比左hkd 12x ,平均3x 蚊一粒邊度搵
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 gainax 於 15-7-2016 01:49 發表
我覺得D哭泣膠假設Qc同質地冇問題,如果相同設計其實唔同牌子射出黎分別應該唔大,準度我諗Hopup座同內管影響多過粒膠, 即係凹槽裝歪既座同彎既管影響準度大過哭泣膠, 不過以30米左右應該各個設計冇分別,
我見市面好多 ...
問題就係呢度...質地!
硬係覺得台灣膠料係唔夠日本仔好!
所以佢D ORING同HOPUP膠先會換同唔用~
至於管...佢唔係彎左我基本上都唔會換, 用返原裝就算~

果D廣告膠基本上我唔點理, 講話換完打6-70米直線都好...
現實D諗, 你一兩秒先打一槍...其實可能換粒唔太差既膠, 用靚彈...
可能市面上大部份組合都做到~
但我既要求唔同, OUTDOOR打GBB係以自爽同合理使用為主~
叫我落到場一兩秒先打一槍6-70米比我都無用...更何況打呢個距離仲有力度上既平衡考慮~
我係一定會用連發, 同埋打3-40米就收貨...反而我比較CONCERN既會係呢個距離入面既GROUPING~

就好似一架車咁, 吹到架車幾大馬力對我黎講都無意義~
係香港咁多燈位既路面度用, 架車起圍唔夠力唔夠快, 話之你馬力400匹啦~

一直用開 pd! 膠,感覺唔錯
而加去 pd!.jp,有粒新既 70 度膠聲稱新產品試用價賣 羊300
我買左 5 粒簡左 Airmail 賣單 羊1830... 計埋運費平均 $25 粒.... 但話要 1~2 week 先收到
做下白米奇先得下咩料先

引用:
原帖由 Dave 於 15-7-2016 10:01 發表

等性旦節,感因節嘜節都好,free ship 時直接上x fire 一次過買十粒最實際。
果陣xmas 買左 2 粒 aeg 2 粒 gbb 膠免運費,來到香港只係比左hkd 12x ,平均3x 蚊一粒邊度搵
咪就係...上次我都係襯紅狼做折, 本地FREE SHIPPING先買~
但都好似買左五十幾蚊粒(AEG同手槍都有買)...
所以唔急用都係直接日本送運返黎會好D~
上次有FD係明搶買好似70蚊粒~
急既就睇下明搶/童工有無LOR~

引用:
原帖由 no-name 於 15-7-2016 10:15 發表
一直用開 pd! 膠,感覺唔錯
而加去 pd!.jp,有粒新既 70 度膠聲稱新產品試用價賣 羊300
我買左 5 粒簡左 Airmail 賣單 羊1830... 計埋運費平均 $25 粒.... 但話要 1~2 week 先收到
做下白米奇先得下咩料先
等CHING包膠

回覆 41# 的帖子

一般比錢場都係1至1.5蕉,我覺得台仔D膠加到幾硬香港咁既火力都冇咩大作用,返而太硬打咁細力唔多啱用, 而Hopup坐個下壓點影響多過粒膠 , 方仗個下壓點歸零老鼠屎都係壓到好多,玩過馬記AEG都知馬記既膠偏軟同埋個HOpup歸零就歸零,所以玩唔大力馬記用608内管打30米都有唔錯成積,如果歸零老鼠屎下壓好多咁射出黎粒彈上旋已經過多會炒上去必須用好重既彈平衡返彈道,
我覺得點解我換左精密管同膠對比AEG同一設定差異都有咁明顯原因係度, 如果將下壓點修返短咁有可能會因為前坐力嘔蛋, 所以根治方法只有改變Hopup組結構,不過其實而家都應該好少GBB用AEG結構HoPup,一係手槍膠,一係自家加厚類似手槍膠, 感覺只改粒膠幫助唔大,改變結構先可以做到更大效果

發新話題