發新話題

[others] VFZ AR/416系列

回覆 75# 的帖子

我估都係 ,我支m4都有條喇, 拉煲後飛機感覺上有D卡實要幾用力先回到位, 所以jam了, 唔知係咪vmag加高左出氣膠所以飛機都有調整過? 遲D試下換支最新煲先反正省甩左銀色唔夾黑色件
話時話唔知有冇師兄知邊到仲有新款煲賣? 睇14f同E興趣都冇貨

小弟的VFC M4 GBB 垃圾一支, 見笑了

發覺關於頂煲問題, 今日換左支新煲發覺新版煲飛機冇頂實416夾,vmag有D緊但都0k, 舊煲連416夾都頂頂地, 可能新既有細微改左尺吋, 總之而家精神返

引用:
原帖由 raiden666 於 25-8-2016 11:21 發表

師兄會唔會諗住噴返靚仔返支野? 班卡西個種噴法加少少舊化都有唔錯既實戰feel

最近發覺支野Bolt lock唔穩定, 檢查一下發覺原來隻夾個鋼頂杆有D卡唔Fit, 加上可能因為新夾上彈彈弓夠力頂高支杆個時無問題,
只要用左一排因為壓成3X飛BB彈弓彈力肯定減弱所以頂唔起支杆了, 呢個現象我諗有Bolt lock既系統都會發生玩鋼煲都咁快蝕L角原因在此
所以修改係需要...睇圖好過

其實可以修網球拍底,不過V記內構咁靚我做法無謂整肉酸佢 , 同埋鋼頂杆加厚可以焊接,但工程太大痴膠片墊高都OK,
磨黎磨去都唔甩驚既話直接落AA膠加縲絲膠到時想甩都幾難

其實有個問題, 無論WA, VFX, 豬HK.... 都好 打到 " 尾2 " 個發, 匣 BOLT LOCK 都會 些微升起, BOLT LOCK 些微影響回BOLT 速度...
你的日子如何,你的力量也必如何

應該係打到最尾個粒? 因最尾個粒打完blow back個網球拍升起會刮到條煲
但個影響其實唔講唔覺有...

可能WA 方仗 冇做倒角?

引用:
原帖由 raiden666 於 25-8-2016 11:21 發表

呢個係咩setting? Delta??
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

睇左2016版M4, 個價真係唔錯只係比2015貴兩三舊升級到最新件又鋼前節, 刻字又改左似cNC靚好多, 但煲唔係鋼, 唯一要挑剔就上下身唔同色都幾明顯。好想知鍛M4賣幾水乜樣

引用:
原帖由 gainax 於 30-8-2016 03:05 PM 發表
睇左2016版M4, 個價真係唔錯只係比2015貴兩三舊升級到最新件又鋼前節, 刻字又改左似cNC靚好多, 但煲唔係鋼, 唯一要挑剔就上下身唔同色都幾明顯。好想知鍛M4賣幾水乜樣
鍛造身個手感正好多,不過個MARKING就...唔知貴幾多呢!?

引用:
原帖由 gainax 於 30-8-2016 10:00 發表
應該係打到最尾個粒? 因最尾個粒打完blow back個網球拍升起會刮到條煲
但個影響其實唔講唔覺有...
正是, 要做到好準先冇影響...
你的日子如何,你的力量也必如何

回覆 86# 的帖子

5千包DD骨有cNC鋁煲既話有興趣

唔記得左貼返條片先
https://www.youtube.com/watch?v=8DECEpkyy3U

舊煲飛機執過總算順返冇頂煲, 不過V記原裝又真係幾大力...短管都底邊成1.7...
出氣太大啖氣唔夠氣煲BACK唔怪得ROF比一般M4慢D
新煲啱試原來先一面力?  睇怕又要執執, 暫告一段落有時間先再搞搞新煲

引用:
原帖由 gainax 於 1-9-2016 08:38 PM 發表
唔記得左貼返條片先
https://www.youtube.com/watch?v=8DECEpkyy3U

舊煲飛機執過總算順返冇頂煲, 不過V記原裝又真係幾大力...短管都底邊成1.7...
出氣太大啖氣唔夠氣煲BACK唔怪得ROF比一般M4慢D;mstu ...
新bolt唔係有得較力既咩?

發新話題