發新話題

[others] VFZ AR/416系列

引用:
原帖由 gainax 於 21-7-2016 00:42 發表
最近見玩AR類近M 4既都玩馬記多, 唔知v記仲有冇人玩緊定個個已經轉會 ,有冇師兄們玩緊分享下心得  之前唔係話出鍛身? 以v記外觀同像真無得頂同馬記實用性咁高好難取捨
等緊鍍身... 問題係價錢係幾$$$
你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 gainax 於 21-7-2016 16:40 發表
鍛身之前睇相好正 ,有得散賣比舊玩家就正,雖然原裝都已經高質感
而家新hopup原裝表現唔知咩水平? 最近入左支有個疑問,發覺個ROF唔同其它系統普遍個種輕快, 係似AK既射頻但清夾又冇問題, 唔知係咪神奇夾會係咁?
好 ...
同buffer Setting 有關,又改左,外形靚D但同15版感覺差不多⋯

附件

21-7-2016 17:45

引用:
原帖由 gainax 於 21-7-2016 18:23 發表
試過換普通冇加重buffer,感覺好似除左冇咁chok外差唔多
覺得可能支新煲未省過唔夠順,同hammer & buffer彈弓有D硬頂死有關得閒試下整整佢先
師兄打35飛叉神奇夾會叉幾秒?
有氣5秒都得啦⋯

引用:
原帖由 2slow 於 27-7-2016 14:43 發表

呢條buffer係 2016版 VR16/416/mk18 ??
2015版好似唔係咁
甘又唔知, 我支是 VR16 16版, 而15版 MK18 又係舊款...
呢件野係鋼芯幾重手, 入面應該裝左硬尾頂彈弓....

引用:
原帖由 2slow 於 28-7-2016 15:38 發表

in stock 喎
http://www.wgcshop.com/products? ... =&view_choice=b
有現貨先買XD

引用:
原帖由 gainax 於 30-7-2016 08:42 發表
煲lock個位V3版煲加左鋼件都咁快蝕? 有可能buffer尾有彈弓加速左向前撞撃力造成?
所以就因為咁新版buffer取消左彈弓掛?
其實而家打順左唔用重buffer個ROF都OK只係未有快感, 都係等埋Vmag先一次過執執佢 ...
有啦XD 係貴些小

附件

30-7-2016 09:15

引用:
原帖由 gainax 於 30-7-2016 09:33 發表
師兄咁快買到? 唔知而家咩價位?  爽度如何
名390, 我估遟下Wgx 會平些小,爽度同416匣好些小小小,出氣膠有小改⋯

引用:
原帖由 gainax 於 30-7-2016 11:12 發表
good , 咁等返大貨就入手, 不過想要TAN
比較,左v mag,神奇匣,右14 版

V mag 最輕,神奇416最長,出氣膠就v mag 多左個小小凸起密氣位。而且高半0.3mm 左右

附件

30-7-2016 12:48

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 2slow 於 12-8-2016 16:17 發表

小弟都在WxC訂左  
剛打去問話下星期先有貨
依家我冇必要都只買現貨唔會訂

其實有個問題, 無論WA, VFX, 豬HK.... 都好 打到 " 尾2 " 個發, 匣 BOLT LOCK 都會 些微升起, BOLT LOCK 些微影響回BOLT 速度...

引用:
原帖由 gainax 於 30-8-2016 10:00 發表
應該係打到最尾個粒? 因最尾個粒打完blow back個網球拍升起會刮到條煲
但個影響其實唔講唔覺有...
正是, 要做到好準先冇影響...

發新話題