發新話題

「偽文青」扮睇俄文書 錯捧「挖掘機維修指南」

「偽文青」扮睇俄文書 錯捧「挖掘機維修指南」

時下流行「文青風」,不過裝「偽文青」也不是那麼容易。內地一位網絡紅人的寫真紅到俄羅斯,因為相中的模特兒手捧一本俄文書,貌似專注地閱讀,沒想到有網民發現那是一本俄文的「挖掘機維修指南」,貽笑大方。

就連俄羅斯人都留意到這位網絡紅人,有人留言稱「為甚麼說選錯書,人家喜歡挖掘機不行嗎」、「穿著可愛的T恤研究挖掘機維修技術,這是甚麼回事﹖」

http://www.hk01.com/%E7%86%B1%E8 ... %E5%8E%9F%E4%BE%86-

附件

21-7-2016 21:13

DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

有乜咁出奇! 我個老虎一啲都唔似機械佬啦! 佢乜款CNC機都識用!但唔很敎我又唔很幫我鑼金屬身!

引用:
原帖由 rho837 於 21-7-2016 21:29 發表
有乜咁出奇! 我個老虎一啲都唔似機械佬啦! 佢乜款CNC機都識用!但唔很敎我又唔很幫我鑼金屬身!
you need to feed her ar ma
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

可能相片中的姑娘 很喜歡 扢與掘  的動作呢!

引用:
原帖由 33tt 於 21-7-2016 22:10 發表
可能相片中的姑娘 很喜歡 扢與掘  的動作呢!
認同! 專搵水魚! 扢著數之如重掘埋人地庫老本致很收手走人!

你唔䜟得「淫」*! 佢唔會幫你含!

* 注「淫」音係解「AUM荷包」 = 俾錢俾到條女很DO為止!

發新話題