45 123
發新話題

[VFC] 請教VFC HK417加SR25 GBB的評價

我諗417同之前未有神奇夾416系統相近,應該鑊氣地方會關於AUTO氣化方面但照計有得執,
印像中有玩家講過417條T骨有鑊氣之外, 好似未聽過台灣個邊有其它緊要野出現 , 由於後坐力大,樣版日日打打鬆個身應該正常?

至於WA系統我換左鋼煲後打左打左2年AUTO都冇問題,鋼Bolt lock未爛過
亞鉛煲我發覺只要加圖釘同磨短煲擋片個邊唔受力,其實都唔易出事,如果用加硬回膛彈弓煲直撞槍膛,大蛇咁厚既CNC鋼煲都會爛

引用:
原帖由 2slow 於 8-8-2016 14:45 發表
小弟的HK417係2015版, 性能及外表都ok滿意
後座力係數一數二, 其它小弟認為後座力的有GHK PDW, WE SVD...

暫時問題係綱球拍的pin好易震甩,
彈匣大大隻氣化亦穩定,不過要食重彈,
呢把野後座力大, 普通的瞄具頂 ...
之前上去試打過417, GBB黎講後坐力真係好勁 , 但ROF有D慢可能回膛彈弓軟身同行程太長
師兄有冇試過墊野減行程?,唔點減後坐力之餘又可以加快ROF

回覆 7# 的帖子

有20吋成槍跌下價改狙都有得諗

回覆 10# 的帖子

sR25係正,但我估要5千幾至6k先有得埋單可以玩2支GBBR了養唔起
417好似見過有人放下二手仲跟多夾唔貴, 都係草下錢先

引用:
原帖由 dondon24 於 8-8-2016 23:47 發表
而家又有班加西版二千尾靚靚仔仔,不過唔好對佢性能太大要求,打單發punpun聲係幾好feel又大recoil,但grouping唔好同連發軟皮呢dV記問題一定有,唔執好難落場
黎緊z parts有一堆補品出,唔知會唔會fix到個問題
417唔係要3千幾咩 二千尾就有支玩又OKwo

玩過v記M4我都覺得佢原本行程都有D長,417行7.62,個抛殻口比5.56仲長一節,要煲Lock像真到睇唔到支Bolt既全行程對於咁大後座力ROF慢D都正常,好似AkGBB7.62x39siZe氣化好都要減短行程先唯持到ROF, 417 7.62X51估計都要偷雞減一減行程Auto先掂了 ,係Bolt lock唔知點搞返要諗諗計
至於Z零件行鋼煲我就無興趣,太重

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 9-8-2016 01:01 發表

其實呢支定位似狙多過步, 所以GROUPING都好重要, 班卡西條內管都已經長過人, 如果呢支D GROUPING仲衰過TM M4 GBB, 真係有D失禮..

本來呢兩日去WGC入呢支, 不過無貨, 等下無所謂, 轉頭走咗去買咗 ...
其實...應該係馬記個支有D過份,日本仔測試用134a都打到40一個人咁上下m
v記417係唔係都用馬記手槍膠?如果係照計都唔錯,會唔會係裝工定零件質量唔ok? 不過玩港台槍我諗落場個個會搞搞Hopup同換603管&膠

貼錯
https://m.youtube.com/watch?v=6C0_yJEOUGE
睇返準度又真係一般,連發氣化唔0k, 會唔會係氣化定後坐力影響?  

引用:
原帖由 rYaN 於 9-8-2016 03:54 發表

好難用鬼佬條片做比較,因為佢哋未必用我哋用嘅Gas⋯⋯
枝槍我一出就買,只係換過新版飛機同埋hopup槍筒,暫時冇乜鑊氣,最多都係網球拍條pin鬆,
同埋有時打到個膊頭有個印喺 ...
而家夏天師兄有冇試過落鋼buffer玩過?應該可以真正打到膊頭痛

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 9-8-2016 11:58 發表

都係, 我諗意思都差唔多, grouping 好, 等於你打果度就中果度, 搞惦GROUPING, 再調校落彈位置到靶心, 咁就打邊中邊..
但BB彈, 點校無實彈/痰鑵仔好.. 求其唔太差就算..

我反而想知, 我見槍街又開多間痰鑵仔 ...
痰鑵仔個班都係收埋自己玩,如果你見到落場有人玩反而唔係好事...

回覆 25# 的帖子

我諗片中20度都冇要返叉隻夾凍左軟腳都正常掛? 始終行程太長又要拖重煲氣化有影響既

引用:
原帖由 stevechau 於 9-8-2016 12:26 發表

我完全唔知果D痰罐仔可以係邊度玩...次次行過賣呢D槍既鋪都唔見入面有客...
有時我都唔知佢地點玩同點生存

grouping應該係precision, 每槍精準應該係accuracy掛...
http://2poqx8tjzgi65olp24je4x4n.wpen ...
可能賣一把既利潤=賣幾把airsoft?, 或者人地做網上夠揾開舖只係門面功夫掛

回覆 31# 的帖子

co2個壓力咁大, 870係指馬記? 佢入TOPGAS都危危地唔洗諗co2...

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 10-8-2016 23:17 發表
VFC SR25 /  MK11 MOD0 出咗價, 嚇死人, 全支得個FRONT SIGHT係鋼..  唔洗諗 417算
咩價位? 有實物相睇?

回覆 38# 的帖子

嘩~ 唔係聽説台仔up過20k台仔上落咋咩
8XX美金仲要冇鋼煲鋼管? 咁冇野好講Lu~

回覆 40# 的帖子

可能鍛身產品少要圍返條數, 不過大蛇D sR16都係產品少雖然貴但cNc全鋼喎, 呢支會唔會連D小零件都唔係鋼掛?。。。
都係417低玩D

45 123
發新話題