發新話題

[VFC] 請教VFC HK417加SR25 GBB的評價

引用:
原帖由 gainax 於 11-8-2016 11:31 發表
我諗SR25都有鋼火控同鋼bolt lock掛? 如果成7K支野仲用亞鉛火控咁就真係...
如果用鋼,佢仲唔打鑼打鼓咁寫係個SPEC, 實無

話時話, 支417 同埋呢D SR25 G28 Recoil力咁大, 一般COPY鏡實震到走晒位,
你地會配乜嘢鏡比佢地? (香港買到的)

引用:
原帖由 RCman 於 11-8-2016 13:51 發表

個樣長都無用,一樣係打6mm,
其實一支1-4 千幾至三千幾係Wxc, Ehoxxy唔難買到woo
之前有D 樓上鋪都有返過Bushell 1-4, 都幾靚仔。
但要扮士拉爬就要支3-9以上  
但用唔用得到呢?
我估計支嘢集彈能力唔太高,我又唔識改.. 比我用3-9X, 都唔知飛咗去邊

引用:
原帖由 gainax 於 11-8-2016 23:21 發表

我諗係關於火控既事多D,執過發覺佢M4同其他幾個系統要壓低hammer個阻力都係比較大,所以未出現神奇夾呢D大容量夾之前氣化係唔Ok好快軟腳,
都係主要hammer彈弓太硬同撃鎚位置太像真靠到最前形成耗氣阻力,成個 ...
如果真係要改, 市面有冇零件可買到, 同埋要改乜,
我差唔多去買槍了, 要評估一下點改

請問神奇匣係乜?

引用:
原帖由 gainax 於 12-8-2016 00:52 發表
出面買到D改件多數得Hopup內管個D, 要改氣化咁就要DiY或拎出去比人改了
DiY最簡單第一步都係墊下尾通墊減下行程,可以減少耗氣同增加RoF,但因為墊左野回膛彈弓增壓大力左就要減弱返,唔係回膛向前太大力影響耐用度,
...
THXTHX, 我諗我會用方法二

引用:
原帖由 gainax 於 12-8-2016 01:26 發表

416個隻長氣夾唔知幾時比人叫神奇夾
417有冇呢?

Lunch 一入鋪就唔見錢

條管長咗都平衡到

鋼外管

鋼火控

後sight都係

放咗係公司門後面先..

打過三個匣.. 單連發都爽, LOCK到, 係膊頭有D痛..

其實SR25一出價同SPEC, 即時唔洗諗, 性價比呢支WIN晒

引用:
原帖由 Opica 於 12-8-2016 14:30 發表
班加西版?
係呀, 班卡西.. 一步到位, 唔洗改
抖到返公司真係好累.. D軍人體能真係勁.. 珍鐡一定重好多

如果都要送7-8千蚊比VFC , 我會用來買417 + SCAR-H

引用:
原帖由 Dave 於 12-8-2016 15:16 發表

想請問普通版417 不是鋼外管的嗎?
剛CHECK咗, 417普通版係不是鋼外管, 因為咁,
班加西版原來條長外管係係原本普通版支外管,再扭多D加長鋼管落去,
嚴格上來講, 班加西版係半支鋼外管, 剛再磁過証實咗

DEL double thread

引用:
原帖由 Opica 於 12-8-2016 15:22 發表
邊到仲有現貨?wgx要訂等一個月。。。
我都問過WGX.. 仲要落訂後再等...
其實都仲有數個地方有, 唔洗等,
槍地獄上星期都返咗D, E興趣個網話in-stock,  另外鰂魚涌果支我買埋

引用:
原帖由 Opica 於 12-8-2016 15:48 發表

即係cxw冇晒?
無了,聽講話再返,
好似本來有幾個客今日都來睇,我係最早果個。。好彩

今日攞去打靶, 支槍都幾準, 唔似之前D測試咁流, 可能係班加西版, 條內管長咗關係
大約一個iphone 6 plus , 咁上下大的靶, 10M 100% 15M 100% 20M 90% 30M 70-80%咁上下, 而家我只係用iron sight
要用0.35g先可制止昇龍彈

引用:
原帖由 gainax 於 13-8-2016 23:14 發表

咁咪好。師兄去邊到打仲有3OM靶場
只係去個無人又夠大的郊外地方

發新話題