發新話題

[VFC] 請教VFC HK417加SR25 GBB的評價

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 9-8-2016 01:01 發表

其實呢支定位似狙多過步, 所以GROUPING都好重要, 班卡西條內管都已經長過人, 如果呢支D GROUPING仲衰過TM M4 GBB, 真係有D失禮..

本來呢兩日去WGC入呢支, 不過無貨, 等下無所謂, 轉頭走咗去買咗 ...
邊支AW新槍?? HICAP??
GROUPING係重要, 不過如其他CHING講, 港台槍點都預要搞一次膠同內管...(個人覺得膠係搞硬, 管就睇BUDGET)
就算返返去AEG, 馬記原裝仲要細力D都係GROUPING/準度好過港台原裝槍~
只能夠講CHING係有要求之人, 但將馬記既STANDARD套落去港台槍身上就有點兒那個...
始終唔係管長過人就=一定比人地某方面好既~

回覆 21# 的帖子

但如果以狙為定位, 咁我反而睇既唔會係GROUPING
而係每一槍既精準度(係咪叫PRECISION?)
因為比著係我用得做狙就唔會開連射...最多都係連開2槍~

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 9-8-2016 11:58 發表

都係, 我諗意思都差唔多, grouping 好, 等於你打果度就中果度, 搞惦GROUPING, 再調校落彈位置到靶心, 咁就打邊中邊..
但BB彈, 點校無實彈/痰鑵仔好.. 求其唔太差就算..

我反而想知, 我見槍街又開多間痰鑵仔 ...
我完全唔知果D痰罐仔可以係邊度玩...次次行過賣呢D槍既鋪都唔見入面有客...
有時我都唔知佢地點玩同點生存

grouping應該係precision, 每槍精準應該係accuracy掛...
http://2poqx8tjzgi65olp24je4x4n. ... ion-Vs-Accuracy.png

回覆 72# 的帖子

我諗法都係咁...
一支長+一支短...再加3隻匣...
都係6000幾...
唔係特別對SR-25有愛真係未必會諗佢~

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 11-8-2016 13:47 發表
話時話, 支417 同埋呢D SR25 G28 Recoil力咁大, 一般COPY鏡實震到走晒位,
你地會配乜嘢鏡比佢地? (香港買到的)
呢兩支槍我都無...不過通常一講到落場鏡...
我都係推介UTG/LEAPERS支1-4X 30MM果支老翻鏡比自己朋友~
就算買國內VECTOR正版, 好似都係千頭有交易~

引用:
原帖由 Dave 於 11-8-2016 14:04 發表

老老實實,打AIRSOFT就算真係手拉狙打1.9J ,自己都唔會用4X 以上,
主要係交戰距離近,對方一郁得快D 就好易LOST TARGET,
自己支手拉實戰時都係3X~4X 居多 ( 用 L 牌 3~ 9 25 MM 鏡 )
至於半自動GBB,由於會 ...
我就比較煩...睇高倍果陣好易頭暈...
所以就算OUTDOOR, 通常2.5-3X對我係最好用(已經睇得夠近但又仲睇到側邊有無其他野)
去到4X已經有D辛苦

我初頭買果支1-4X係十字, 後來見到朋友果支係^點...叫佢賣比我~
十字果支賣左比人...
問過槍鋪話呢支無出過^點...我心諗咁我用緊果支係咩黎?!
可能只係批次唔同, 不過而家眼見賣緊街既好似都係十字~

後來我係嘉頓見到呢支鏡賣唔使4舊, 不過無理到佢係十字定係^點

回覆 80# 的帖子

其實都不單係GBB...係HK打AIRSOFT最實用都係呢支1-4X~
呢支野真係又襟又清又平...
仲要係1-4X, 唔同火車頭果隻1&4X...

1-6X我都想要, 不過見好幾支既筒身都係24MM
反而1-4X呢支野係30MM...好睇好多~

室內一倍好少面對慢過紅點既問題...
可能因為以前支紅點係ACOG, 一樣唔快得去邊...

引用:
原帖由 loveless 於 11-8-2016 17:24 發表
話時話 Leupold LCO有老翻,  但好似仲未有人肯投資去仿件 D-EVO
LCO老翻我買左....無乜特別~

great to see that

老實講...HK417咁多鋼件都係3千頭...抵玩丫~

引用:
原帖由 Opica 於 12-8-2016 15:22 發表
邊到仲有現貨?wgx要訂等一個月。。。
紅狼有...唔包平價, 但本地免郵費

發新話題