發新話題

[VFC] cybergun scar-h gbb 準備出有沒興趣各位師兄

引用:
原帖由 horenhim 於 16-8-2016 16:03 發表

WE SCAR L千六就話平姐
SCAR真係唔攻評論, 我曾經因為平價而對佢有興趣, 但重量令我卻步~
直接比較SXAR H, 咁2對一總有一個牌子比較優勝既, 而今次睇黎用家角度較優勝既係WE JE~

引用:
原帖由 stevechau 於 16-8-2016 16:11 發表
個人覺得平價果PART有少少誤導...
一支WE M4連個花都無, OVER $2000
一支VFC SABER只係$2300左右...爭得果1-200蚊...
就算大家都係軍版M4, VFC都只係2000中左右...
改版之後唔少CHING都話已經足夠新手使用~
唔見 ...
v記sABer係唔係鋼火控?如果係仲低。。
改版左老實講一雞過冇難度係RoF慢D,Hopup用馬記都夠玩落場已經無問題夾又唔貴又輕, 如果v記scar氣化有M4咁上下又有鋼火控35XX兩夾都可以接受, 我們個支都2千頭換埋R@火控唔平得v記好多如果第日唔玩放二手我們價更加。。 所以v記值唔值真係見人見智

借Papago 的link一用參考下:http://www.papagoarms.com.tw/Collection/Detail/349

引用:
原帖由 matthong 於 17-8-2016 00:19 發表
借Papago 的link一用參考下:http://www.papagoarms.com.tw/Collection/Detail/349
唔知香港有冇廠or workshop可以搞到咁上下色水呢

回覆 94# 的帖子

有嘅,不過最緊要㨂啱色啫

引用:
原帖由 gainax 於 15-8-2016 23:56 發表

同我們M4同v記M4有乜特別一樣。。。
v記AEGscAr都成三k, GBB好難平得去邊
應該話我們D槍係比一般牌子平,但一分錢一分貨,睇睇v記氣化同有冇鋼火控先有得諗
但係今次我們支士加H真係交到貨喎,所以V記可能窄窄地

回覆 96# 的帖子

睇下v記醒唔醒目會唔會做神奇夾會唔會極端偷輕士加咁大份重煲, 如果同417隻夾無分別又玩重煲長行程咁都預左有乜結果, 要自己搞咁多外表又多舊魚咁不如當無事發生賣完就算

引用:
原帖由 matthong 於 17-8-2016 02:56 發表
有嘅,不過最緊要㨂啱色啫
其實papago果枝都真係幾抵
1000蚊到又拆又上色又刻字又裝返
香港自己做1000都應該窄d

v記個支D色Ok刻字唔ok可以唔搞貼貼紙算,我們個支搞完咪仲貴過v記

唔知vfc 幾時肯補完ssr 個tpr 托 ,反正都出到scarh 唔爭在出埋長少少既ssr,出得ssr 冇理由唔出tpr stock...
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 jn_jona 於 17-8-2016 05:43 發表

其實papago果枝都真係幾抵
1000蚊到又拆又上色又刻字又裝返
香港自己做1000都應該窄d
最幣係佢D製作好限量, 香港訂單已截, 短期都唔會再做
PAPAGO隻色係做得最好, 對槍有熱誠的, 先知乜嘢色先係啱,
我唔係齋吹無自己試過, SCAR都唔係第一日造, 佢第一支SCAR AEG我都有買,  VFC到今日都做到隻色金金地, MARKING又唔配合支槍(或例轉講)都照出貨
我想問, 大量生產FDE色係唔係有難度? D大廠做極都唔惦,唔明點都要加D金粉上去? (例如沙SAI MP9又係咁)

小弟慶幸擁有Papago其中一支,而價錢係三仟尾至真。多謝老版Edwin預留

引用:
原帖由 matthong 於 17-8-2016 12:05 發表
小弟慶幸擁有Papago其中一支,而價錢係三仟尾至真。多謝老版Edwin預留
妖, 當時唔識貨, 無落EDWIN果度訂..  同埋我都怕怕地WE D嘢, 你覺得WE套系統耐用嗎?

希望VFC呢水槍, 重燃PAPAGO改色興趣, 一定會改返支

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 17-8-2016 12:32 發表

妖, 當時唔識貨, 無落EDWIN果度訂..  同埋我都怕怕地WE D嘢, 你覺得WE套系統耐用嗎?

希望VFC呢水槍, 重燃PAPAGO改色興趣, 一定會改返支
其實支嘢我只作珍藏冇玩過 ,不過其實VVE啲零件好容易揾,改少少已經好好打,打爛先換。
回想除笨有精買支VVE再拎去造色加marking(造返軍版mark,因為軍版先有連發)再加返張貼紙,應該一定唔使四仟蚊

發新話題