發新話題

[VFC] cybergun scar-h gbb 準備出有沒興趣各位師兄

台灣papago 做過批we既scar h色
比較近師兄張圖果隻 大約+1000 hkd
但應該賣晒

引用:
原帖由 gainax 於 12-8-2016 01:40 發表
一千未連運費? 會唔會香港做Cerakote仲抵D?
c_w果時賣3頭
咁大個area 1000得唔得呢?
我都有機會做過隻色
但cerokote個手感同陽極會唔會試好遠呢 未摸過cerakote

引用:
原帖由 gainax 於 12-8-2016 02:30 發表
陽極手感咁會好過cerokote,原因一個直接氧化金屬表面一個只係一層油, 但陽極好難控制指定色水因物料染料問題,cerokote乜色都得又耐磨比起隻色唔似咁兩者選擇唔洗講
cerakote變左係揀色選擇困難症
黑色都幾廿隻

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 12-8-2016 23:35 發表
下星期就有貨, 而家連SPEC都未到手, 有冇師兄有?
今次真係好突然
我覺得spec唔多重要
反而想等開箱文同試打片

引用:
原帖由 gainax 於 12-8-2016 10:03 發表

睇返其實同真鐵隻色都相近唔一定係深泥色
隻色似cerakote 既burnt bronze

引用:
原帖由 rYaN 於 13-8-2016 15:56 發表

Cerakote冇SCAR H隻色,burnt bronze同佢都差幾皮
未睇過實物burnt bronze
見佢深金色就當似
Marui果隻都幾好

新m4係咪鍛身先?

Scar外觀同價錢唔足以動搖vve個市場
要睇埋性能

但都要比d掌聲vfc 佢另頭話會出 果到就出到貨
希望vve都可以爭氣d 出返幾款新野平衡下

引用:
原帖由 matthong 於 17-8-2016 00:19 發表
借Papago 的link一用參考下:http://www.papagoarms.com.tw/Collection/Detail/349
唔知香港有冇廠or workshop可以搞到咁上下色水呢

引用:
原帖由 matthong 於 17-8-2016 02:56 發表
有嘅,不過最緊要㨂啱色啫
其實papago果枝都真係幾抵
1000蚊到又拆又上色又刻字又裝返
香港自己做1000都應該窄d

引用:
原帖由 2slow 於 24-8-2016 10:30 發表
我都覺得, 如果PSG1最有可能係我們出先...
G3可能會我們出先
但我們出名捉鹿唔脫角
出一枝唔出埋個系列 我都想我們出m110

引用:
原帖由 alvin155 於 24-8-2016 19:05 發表

7.62皇者M14,繁係送殯必用😂
可惜原裝trigger set好快死
有錢既就成套ra tech

引用:
原帖由 gainax 於 4-9-2016 01:05 發表
紅娘有測試影片了
https://m.youtube.com/watch?v=usW0iTjjnsg
比較想知我們氣化好D定v記? 如果我們氣化好D其實唔一定要泥色買黑色都ok
我們做埋色都係v記價
但唔知papago果隻做法係咪陽極
香港又做唔做到呢

引用:
原帖由 gainax 於 4-9-2016 02:10 發表
陽極會因鋁料同染料同製作時間有唔同色調,
要指定做出十分似個種顏色其實都幾高難度,(黑色只要唔同批次都會有色差,淺色更覺眼)
至於拍拍高個隻色係咪真陽極真係要專業人士睇過測試過先知,
好似V記以前D鑄& ...
佢好似booking好full
另一個問題係我已經有槍 寄過去又好笨
賣左佢再叫佢賣枝成槍比我又好笨

發新話題