發新話題

[VFC] UMP9要來了, 25樓新增全鋼沙鷹相片

引用:
原帖由 RCman 於 14-10-2016 17:23 發表

所以我估十字軍好快會出9mm版本barrel,
呢支鋼barrel抵買,印像中兩百內。
9mm外管明顯幼好多

回覆 56# 的帖子

6百克 SMG夾咋wo

引用:
原帖由 gainax 於 14-10-2016 20:27 發表
6百克 SMG夾咋wo
差唔多=2隻45匣

回覆 57# 的帖子

有性興,我都係貪槍身輕chock啲

回覆 58# 的帖子

值得換9mm夾,淨個樣都抵 仲解決以前D鍋氣

回覆 63# 的帖子

係咪為左防漏所以整厚D 如果隻夾掂重少少都可以接受,反正而家槍輕

引用:
原帖由 goodsmile 於 14-10-2016 11:52 發表

好心CRVV就唔好放出街啦

其實新槍好多支都係咁

加返少少HOP UP就正常返
我full auto時,間唔中都有出現呢一個問題不過就唔係成日都有
一匣可能一兩粒會咁既情況出嚟

引用:
原帖由 RCman 於 14-10-2016 17:05 發表

我支係末代鋁Bolt 版其實打得幾快幾順,
我換左中期啞鉛Bolt 重勁,佢最唔好係隻45匣,
就算我換左改良版膠片都會一段時間後又漏氣。
至如鎗身過輕,我以前係有買條鋼barrel換入,重量感好好多。
所以如果9匣單 ...
近排見UMP9 出世我又攪下之前.45 堆漏氣匣,今次用邪道唔用原裝或補品底膠,
改用市面上FE 牌子的「頂」膠,UMP 45 匣結構是咁的,一條四方鐵通,面一片膠墊住之後是出氣口膠位置。
底一片膠墊是底蓋,SIZE 基乎一樣的,但頂膠厚實很多,故本人用FE 頂膠,中間剪走少少位比入條管過,用黎做底膠,
神奇地裝完後完全不漏,我起勢咁入滿左成隻匣,之後由佢放係度,
到今日已經放左4, 5 日,仲係冇漏氣,再睇下放耐點,如果都係唔漏咁代表WORKS 了。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 15-10-2016 21:25 發表

近排見UMP9 出世我又攪下之前.45 堆漏氣匣,今次用邪道唔用原裝或補品底膠,
改用市面上FE 牌子的「頂」膠,UMP 45 匣結構是咁的,一條四方鐵通,面一片膠墊住之後是出氣口膠位置。
底一片膠墊是底蓋,SIZE 基 ...
叉滿放幾日唔漏已經唔漏 , 都係放返D氣好, 叉滿如果爆上黎好大濟

引用:
原帖由 gainax 於 15-10-2016 21:39 發表

叉滿放幾日唔漏已經唔漏 , 都係放返D氣好, 叉滿如果爆上黎好大濟
我叉左十秒八秒之後用電子磅磅,之後貼張LABEL 做緊紀錄,睇每日輕幾多,紀錄埋先算

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 2016-10-15 21:25 發表

有創意我鍾意

引用:
原帖由 Dave 於 15-10-2016 21:25 發表

有沒有相睇

引用:
原帖由 Opica 於 15-10-2016 23:04 發表
有沒有相睇
隻匣暫時未漏但唔知會否突然又漏 ( 之前換了甚麼強化膠發生過 ),
所以要觀察耐些再說。

圖中左是FE 頂膠,右邊是VFC 原裝底膠,比較起來底膠整體是細一點 ( 但也有可能用久了宿水 ),
左邊的頂膠塞入底板是可行的,而且比較密合。

1 個讚好! TOP

師兄們有無 .45 同 9mm 外管對照圖(圖已揾到 left 9mm)

同埋想問換鋼barrel除左加重外,其他有咩用途(外觀,後坐力)?

引用:
原帖由 ranger101 於 16-10-2016 11:37 發表

師兄們有無 .45 同 9mm 外管對照圖(圖已揾到 left 9mm)

同埋想問換鋼barrel除左加重外,其他有咩 ...
個人會開心左,容光煥發左,自信都番哂黎

發新話題