發新話題

[VFC] 有冇師兄可以發表一吓最近新出Cybergun Colt M4 GBB?

引用:
原帖由 f22a 於 11-9-2016 00:57 發表
1.  Roll Stamp 滾壓
2.  是原錠CNC 而非鍛造

呢隻應該係鍛坯再cnc?睇落唔似單純cnc車功
朗哥個隻A2身應該係BT出掛?佢話係鍛cnc
同埋以我睇落呢D身應該係R品鍛坯再行玩具cnc尺吋,個身細節同珍品一樣喎。。。
以前大蛇#成咪出過A2gbb身? 個身造型同R品一樣當時佢地自己開模既M4仲係大肉粽擋彈版唔似做A2身造型做到咁真。。。
聽講吹水就係同樣方法限量造左幾十隻出黎,如果開左模唔似會做幾十隻唔做。。。所以賣完至今仍未再出產。。。
好混亂

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-9-2016 01:45 發表

普通軍版m4我覺得做返陽極先最正 依家d colt m4已經唔係colt grey了
睇埋vfz遲下既鍛m4打唔打動到我先

數數手指玩左枝vve m4都有6年 唔多捨得轉系統
v記個支刻字太精美想完美玩軍版風格都係要自砌再油壓字
論質感咁就一定係陽極靚D,噴油始終無鋁陽極既金屬感,
如果陽極hi花左同玩甩左色就有種金屬舊化層次感係噴油做唔出黎,但色準就係噴油準好多,追求colt原色就實要噴油了,

其實你可以一路玩我們一路砌多支唔同系統, 我都係咁同時玩四個系統 當然最好玩一兩個系統就夠, 玩咁多系統D夾錢都夠買多支槍了

引用:
原帖由 gainax 於 11-9-2016 02:13 發表

v記個支刻字太精美想完美玩軍版風格都係要自砌再油壓字
論質感咁就一定係陽極靚D,噴油始終無鋁陽極既金屬感,
如果陽極hi花左同玩甩左色就有種金屬舊化層次感係噴油做唔出黎,但色準就係噴油準好多,追求co ...
vfc都可以試試
鍾意vve就係佢自成一角 唔會好似wa系統咁個個都唔同數

回覆 18# 的帖子

玩鍛造身最正當然係BT?個隻100%夠"真"但一個身彈銀都=一支大蛇M4
其次應該係v記同大蛇之爭了, 主要睇你鐘意行大蛇定V記系統

至於R@個隻身。。老實講平係平,但個造型細節位我覺得原裝我們身仲做得似樣,因仿PTVV, 如果成日有睇開真鐵相已經先入為主洗腦左就好覺眼,
會有差異細節唔夠真, v記同大蛇睇落就唔多覺眼了因為好比心機修模,
所以都係睇你要幾高

係。。。唔記得要講埋仲有#記, 質感上真係做得最似軍版風格係佢唔知乜技術, 但細節都已經同新版大蛇&v記無得比了,始終冇再修模改細節,加上而家越賣越貴玩大蛇&v記好過

只要對比下真鐵就會發現我們&#記細節差異其實都幾覺眼... 貼一貼參考下

真鐵

我們鍛

大蛇

V鍛

#記

QXF臉書有新版M4相睇

回覆 20# 的帖子

師兄對m4既研究真係好深入
Ra個身真係完全唔似 應該可以唔洗買

V記幾正 但m4 carbine唔係brust咩?

另外v記頂骨係咪真數20mm呢?
vve 係玩具數有真sight都上唔到

其實小弟識只係皮毛係有睇開資料研究 , 相信師兄連刻字都好考究作為高要求玩家同道中人,
咁唔可以放過顯眼甩漏免得第日後悔,
R@個隻好抵玩千中有交易有刻字,大蛇閒閒地淨身無配件都8000台仔,#記當年散賣個身包手柄T骨都同小量配件都25xx,
所以真係一分錢一分貨, 投入高階系列自然有要求,理想實求做到外表以假亂真效果先叫發燒友

m4 carbine美軍公發先固定brust?  出口型其實冇固定
以下呢張同V記一樣刻印了(應該V記都係參考佢 )

引用:
原帖由 gainax 於 11-9-2016 16:46 發表
其實小弟識只係皮毛係有睇開資料研究 , 相信師兄連刻字都好考究作為高要求玩家同道中人,
咁唔可以放過顯眼甩漏免得第日後悔,
R@個隻好抵玩千中有交易有刻字,大蛇閒閒地淨身無配件都8000台仔,#記當年散賣個 ...
係wor 唔醒起佢無 property of us govt

順便講多小小,再其實市面真鐵新版既M4/M4A1/M16A2/A4都已經用民版個隻現代版樣式(即上面D圖個種)做槍身.
以前90年代colt仲有用自已既鍛模生產,所以初代M4/M4A1/M16A2/A4仲係有colt鍛模特徵唔同現代版,
#記玩家唔洗覺得細節做唔啱失望 , 只係以現今角度V記&大蛇做得太神似所以比下去...
公發RO927 M4A1

公發M16A4 Colt

公發M16A2 Burst

--------------------------

另外點解如果高像真要求投資更多小弟就唔建議改R@個隻,除左有V記&大蛇做得更靚外,就係佢個隻似參考CQ556造型..
CQ556同鬼佬AR拍埋正中睇最顯眼分辨就係圖中位置...

CQ556係程直灣直, 鬼佬AR程直斜灣直, 如果知道416夾同M4軍版版夾造型分別應該明講乜,雖然只係細節位
但有V記&大蛇選擇以像真角度提前咁佢地會係更好選擇

回覆 26# 的帖子

果隻角真係係cq556
ra個mag well位真係慘不忍睹

另外ra個右槍身個檔彈三角係咪直頭錯角度?

ra係照抄都錯 usp就係最明顯既倒子 錯得多過原裝

回覆 27# 的帖子

簡單劃返D線就清楚, 唔係話要一比一(當然係就更好),但最起碼似樣唔會連基本造型都唔同,人地六角型你就5角型.....

附件

11-9-2016 19:30

剛剛入手Cybergun M4 RIS (2016)

附件

11-9-2016 19:31

11-9-2016 19:31

引用:
原帖由 Opica 於 11-9-2016 19:31 發表
剛剛入手Cybergun M4 RIS (2016)
想請問問師兄新版其實係唔係鋼管? 唔知同15版比有冇爽左

發新話題