發新話題

[VFC] 有冇師兄可以發表一吓最近新出Cybergun Colt M4 GBB?

引用:
原帖由 gainax 於 10-9-2016 22:49 發表
跟VMAG, 應該係新版下身有鋼固定座,新樣式刻字(可能係cnc),鋼前節,
其他未知有乜改動
之前唔係cnc字?
之前做得幾好 似油壓字

引用:
原帖由 gainax 於 11-9-2016 00:02 發表
12版似油壓字深淺同字型都有小小分別,
之後神奇夾版全新模上下身已經改左粗身工整既深刻(可能係鐳刻或cnc)
16版睇過實物完全唔同15版字,字同logo幼身精美好多, 以佢宣傳話cnc槍身,我估係指cnc刻字。。。
要像真油 ...
睇過一次油壓字返唔到轉頭
唔知香港有冇workshop會做呢

引用:
原帖由 gainax 於 11-9-2016 00:23 發表
個隻油壓字做軍版簡直完美
行仔見過二手鋪放櫃頂支PTVV就係呢油壓字, 個種質感跟本100分同真鐵一樣質感令我唔捨得走 , 呢隻字應該係香港有做?

見過5XXX個隻鍛A1A2gbb身都係呢隻字, 個牌子有師兄講過係香港 ...
應該係bt
我對vve系統情有獨鐘 想買隻ra 白鍛身油壓字再陽極
但一直都搵唔到workshop做

引用:
原帖由 f22a 於 11-9-2016 00:57 發表
1.  Roll Stamp 滾壓
2.  是原錠CNC 而非鍛造

師兄個身係bt定後期加工?

引用:
原帖由 gainax 於 11-9-2016 01:26 發表

師兄要玩到咁高階不如用大蛇系統?我們搞到咁貴其實唔化算加上R@個D鍛身同大蛇質數兩個水平。。。可以去訂隻無上色無刻字版
係香港做油壓字再Cerokate colt色咁就無得頂了
如果想完美就要砌支BT出個隻身 ...
普通軍版m4我覺得做返陽極先最正 依家d colt m4已經唔係colt grey了
睇埋vfz遲下既鍛m4打唔打動到我先

數數手指玩左枝vve m4都有6年 唔多捨得轉系統

引用:
原帖由 gainax 於 11-9-2016 02:13 發表

v記個支刻字太精美想完美玩軍版風格都係要自砌再油壓字
論質感咁就一定係陽極靚D,噴油始終無鋁陽極既金屬感,
如果陽極hi花左同玩甩左色就有種金屬舊化層次感係噴油做唔出黎,但色準就係噴油準好多,追求co ...
vfc都可以試試
鍾意vve就係佢自成一角 唔會好似wa系統咁個個都唔同數

回覆 20# 的帖子

師兄對m4既研究真係好深入
Ra個身真係完全唔似 應該可以唔洗買

V記幾正 但m4 carbine唔係brust咩?

另外v記頂骨係咪真數20mm呢?
vve 係玩具數有真sight都上唔到

引用:
原帖由 gainax 於 11-9-2016 16:46 發表
其實小弟識只係皮毛係有睇開資料研究 , 相信師兄連刻字都好考究作為高要求玩家同道中人,
咁唔可以放過顯眼甩漏免得第日後悔,
R@個隻好抵玩千中有交易有刻字,大蛇閒閒地淨身無配件都8000台仔,#記當年散賣個 ...
係wor 唔醒起佢無 property of us govt

回覆 26# 的帖子

果隻角真係係cq556
ra個mag well位真係慘不忍睹

另外ra個右槍身個檔彈三角係咪直頭錯角度?

ra係照抄都錯 usp就係最明顯既倒子 錯得多過原裝

引用:
原帖由 Opica 於 11-9-2016 19:45 發表
揾唔到磁石試唔到

冇試過之前個D所以比較唔到,但和M27差唔多

不過價錢只係比vve貴少少但造工好好多
好似2600?

引用:
原帖由 gainax 於 11-9-2016 22:45 發表

2千6??? 邊到揾 15版都係呢個價woW
pm左你

發新話題