發新話題

[VFC] 災情!! VFC SR25 嚴重災情, 爆bolt

引用:
原帖由 Thanato.S 於 9-10-2016 00:35 發表

so far 性能滿意嗎?

KWA MEGA 同 MARUI 爭扎中
09年系統vs15年

引用:
原帖由 gainax 於 9-10-2016 00:55 發表

09年系統vs15年
不一定
KWA的AR15到而家都好多人用
尤其係2gun 3gun有一堆fans
某知名shooter都係用緊kwa

回覆 62# 的帖子

原裝馬記100分實好過其他系統,以我玩過打過市面主流系統所知原裝都係60至80分,
但改上黎就唔一定馬記顯眼比其他好,主要睇改唔改得好,
不過要比改既話馬記都有得改 , 所以主力玩性能首選都係馬記無走雞架嗱。佢地set好玩熟哂夠用唔轉都唔奇, 係wargame落大場先對性能要求特别大

引用:
原帖由 Thanato.S 於 9-10-2016 00:35 發表

so far 性能滿意嗎?

KWA MEGA 同 MARUI 爭扎中
No KWA , cannot compare.
但馬記係可以做到新槍即可落場,準度,連射性能,grouing 同可靠度我都好滿意。
而另一樣馬記比其他好係可用8kg gas (134a) , 即係可以 1J 8kg for cqb , 1.4J 12kg for out door 而唔使改

有興趣marui m4可以返去 marui m4 個post度傾

KW@ MEGA 14F有試打, 已經比人打順哂我都唔覺比馬記新槍爽, 可能鋼煲太重
馬記個ROF連射性能太好其它系統原裝唔改冇得比較,加上原裝馬記準度超班冬天氣化又好所以我比佢性能100滿分
KW@ 個人感覺原裝開箱最多75~80算唔錯水平, 不過我估可以改到90分,但馬記要改又可以拉開差距,
所以真心想追求極瑞性能,放棄像真放棄性價比(千五一支鋼煲,一堆鋼火控HOPUP未換),馬記係首選.
不過都係去返開箱個post傾

引用:
原帖由 JBL 於 8-10-2016 20:51 發表

唔洗咁煩,拎上去比QRF整,佢應該幫到您...
已整好了

回覆 59# 的帖子

我都買左meg@ arms 10.5寸版和馬記M4 GBB,論性能、準度和可靠性,馬記係最好
有次打2 gun 比賽,係高樓射擊20M 外的數個鐵靶(旁邊有大量no shoot靶),馬記做到絕不虛發
除非你追款式,馬記係鑊氣最少,性能最好的槍(以原裝計)

始終馬記呢支M4係捨棄像真專為實用而設計,再吸取咁多系統最後出既GBB系統,而仲要業界最大既廠性能實最好
有利必有弊缺點就係成支玩具feel無得改變加上改造成本貴,其它系統可以改造到像真同時高性能成本又唔貴,
可以改到點要睇個系統潛力同手工撘求.所以各有各市場,不過有馬記我都係推介玩馬記,原因係捷徑可以最快安心上場殺敵

引用:
原帖由 gainax 於 9-10-2016 14:37 發表
始終馬記呢支M4係捨棄像真專為實用而設計,再吸取咁多系統最後出既GBB系統,而仲要業界最大既廠性能實最好
有利必有弊缺點就係成支玩具feel無得改變加上改造成本貴,其它系統可以改造到像真同時高性能成本又唔貴,
...
我都希望馬記快D將Z 系統放係其他槍種, 真係十分放心打

回覆 69# 的帖子

馬記要出7.62GBB好似417/SR25呢幾年都冇希望, 就算出左價錢4千幾~5千冇走雞, 到最尾買齊補品實貴過而家支V記
仲要無配件跟玩鑄身...唔買補品打爛件等原廠亞鉛返貨長久計實做孤兒仔,可能到時又想玩返港台個D
真係針冇兩頭利,一係貴玩馬記,一係玩港台自己手工撘求, 我最想係有廠參考Z系統做多D殼賣, 咁就兩全其美

引用:
原帖由 gainax 於 9-10-2016 15:29 發表
馬記要出7.62GBB好似417/SR25呢幾年都冇希望, 就算出左價錢4千幾~5千冇走雞, 到最尾買齊補品實貴過而家支V記
仲要無配件跟玩鑄身...唔買補品打爛件等原廠亞鉛返貨長久計實做孤兒仔,可能到時又想玩返港台個D ...
其實 d 補品 都好快出
15年12月第一水黎
而家已經出左
Bolt
飛機
Bolt stop 片

反而我想知 ZET 內件 易唔易爛
因為我見佢官方圖好似有好多彈弓同 pin 係個 housing到

回覆 71# 的帖子

依家連火控都出左全套鋼製補品∼

引用:
原帖由 alexmgjai 於 9-10-2016 18:55 發表
依家連火控都出左全套鋼製補品∼
出左又点,無聽人講過火控出事,為換而換

回覆 71# 的帖子

爛就遲早既事,以亞鉛料幾千飛唔定一萬飛唔定,就算極限以消耗品都只係比盡兩三萬飛,如果一件亞鉛件神奇捱到三萬飛,咁將佢cnc真材實料鋼件化可以有幾倍甚至十倍既增益耐用度, 真正打足幾年都仍精神唔需求擔心落場會突然爛件無得玩,或等幾個月先返貨不穩定問題
所以補品同原裝件對於gbb可持續發展性甚為重要,

如果當年ksz係做到唔洗擔心後備件疑慮,咁WA同我們要換件同執先有好表現只會比ksz壓住上位, 係而家V2已經包鋼煲加上出返正常一體身後備件比以前易左揾到先多左市場, 所以後備件同補品對於玩gbbR消耗大投入前都會列入考慮因數  玩都最尾有得換九成人個個味又換哂補品

台灣AC已有官方回文~~樓主趕緊check一下吧!

發新話題