發新話題

[VFC] 災情!! VFC SR25 嚴重災情, 爆bolt

女火金從來都係金玉其外
mp5 ump g36 有邊支唔係中伏?
連最多廠出既m4都出到而家2015版先見得下人
等下啦
白老鼠係咁架啦
佢地支m4咪一樣改黎改去改左5 6年先有而家2015版
咪等多5 6 年囉

引用:
原帖由 gainax 於 8-10-2016 01:35 發表

照我睇除左馬記鍋氣少D有邊間冇野
要列鍋氣清單我驚你地除左馬記唔敢玩
基本上每間廠出新gbb都有一定災情
馬記m4我都仲觀望緊
但你睇下女火金
真係一個跌錢旋渦黎
我最記得MP5個期d人日x夜x
最後比我們出個支MP5 Ko左

引用:
原帖由 jn_jona 於 8-10-2016 02:01 發表
條bolt係6061?
好似話亞鉛硬過6061
7075應該會好d

我都想我們出762 ar ko佢
亞鉛硬過6061

引用:
原帖由 gainax 於 8-10-2016 02:30 發表
馬記M4都有鍋氣,我買返來第一夾已經冇煲Lock
但鍋氣真係最少要搞既地方比較易, 其他個D唔係爆身爆件各種唔順就係漏氣Jam彈升龍拳, 所以比較上黎馬記就安心好多架嗱
以前D女火金明顯係未如理想, 我們 ...
一定會
跟本而家台灣兩大廠都係玩緊呢套

一邊係用料垃圾迫你買補品/迫你買番原廠件
強行將d件變成消耗品

另一邊係是是但但整左支野出黎先
之後由玩家比錢做埋測試
再經廠睇下有冇得搞
有得搞就好似m4咁
一年改少少改少少 吱牙膏式改良
冇得搞即係Mp5 g36個d就等出ver 2
不過出完係咪真係得就等玩家比錢測試
無限loop
反正d人大把錢

引用:
原帖由 goodsmile 於 8-10-2016 02:09 發表

我們支MP5一様有打壞野
打壞野事少
最少有得換

女火金早期個批係連打都打唔到變晒滅火槍

https://www.youtube.com/watch?v=LzRvG6BYPrQ

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 8-10-2016 14:05 發表

就係太天真咁唔打開逐件check. 那貴籏艦級無理由咁流

但就係咁流落。所以好快就打到受唔到力離晒位

死啦。如果vfc唔肯換bolt. 都唔知邊度可買返個bolt
呢個就係點解我話女火金 係金玉其外

當年比人日媽夜媽既MP5一樣
一支MP5SD賣到差唔多4000既價錢
可以試槍個時己經清唔到
之於仲有咁多人肯跌錢
我都只可以講句
有錢就是任性

回上面

前人種樹 後人乘涼
問題係次次買新出既都比人叫左去種樹
最神奇係次次種樹個班都仲會一直種落去
真係要向呢d人致敬
以上絕無貶意
因為我都識有人係以解決問題為樂
但廠有咁多資源
咁多測試機器
唔通真係冇測試過就推出市場?
最簡單開廠整產品
你都會試下產品壽命掛
大量生產前點都會有DEMO測試掛
點解每一次新產品買家都係做白老鼠?
點解咁耐以黎都唔改進?
定係呢d "補品" "初版" "頭幾水"  根本係一早已經預定好既賺錢工具

引用:
原帖由 jn_jona 於 8-10-2016 18:53 發表

6千幾蚊枝槍 砌果時落兩滴螺絲膠唔係好過份嘛
台灣之光永遠超越唔到日本仔就係因為太求奇
可能係另類賺錢工具呢
100支槍唔上膠
總有幾支打爆
又賺多幾份bolt錢
要知而家得佢廠有bolt
一支賣你1000你都要買啦

引用:
原帖由 stevenyu2000 於 9-10-2016 00:31 發表

馬記bolt lock唔到唔關槍事,係匣! 一滴AA膠攪掂。 完全唔明偷輕bolt lock 片有咩用
so far 性能滿意嗎?

KWA MEGA 同 MARUI 爭扎中

引用:
原帖由 gainax 於 9-10-2016 00:55 發表

09年系統vs15年
不一定
KWA的AR15到而家都好多人用
尤其係2gun 3gun有一堆fans
某知名shooter都係用緊kwa

引用:
原帖由 gainax 於 9-10-2016 15:29 發表
馬記要出7.62GBB好似417/SR25呢幾年都冇希望, 就算出左價錢4千幾~5千冇走雞, 到最尾買齊補品實貴過而家支V記
仲要無配件跟玩鑄身...唔買補品打爛件等原廠亞鉛返貨長久計實做孤兒仔,可能到時又想玩返港台個D ...
其實 d 補品 都好快出
15年12月第一水黎
而家已經出左
Bolt
飛機
Bolt stop 片

反而我想知 ZET 內件 易唔易爛
因為我見佢官方圖好似有好多彈弓同 pin 係個 housing到

發新話題