發新話題

[VFC] 災情!! VFC SR25 嚴重災情, 爆bolt

災情!! VFC SR25 嚴重災情, 爆bolt

上星期, 射擊其間發現掉了這個碎片

想了很久都知從何而來.
今日拆解看看, 發現原來, bolt頂假GAS管漏了一粒螺絲, 只找到一個, 打得多, 那個固定位置變型, 連另一粒螺粒也鬆了, 整個bOLT頂爆了,

太失望了, 而家要成份Bolt換, 又無零件, 正向VFC投訴

各位槍主, 掉緊快點檢查一下, 由其有連射問題的朋友, 說不定有關連

引用:
原帖由 JBL 於 8-10-2016 12:17 發表
樓主呢一個災情係V記所有M系槍既通病,如果有經驗玩之前落鏍絲膠就平安一世,所以樓主應該係第一次玩V記M系槍,無I計。
就係太天真咁唔打開逐件check. 那貴籏艦級無理由咁流

但就係咁流落。所以好快就打到受唔到力離晒位

死啦。如果vfc唔肯換bolt. 都唔知邊度可買返個bolt

引用:
原帖由 goodsmile 於 8-10-2016 14:30 發表

同樣售後方式係18樓 SF(大中華區代理)都係咁,
有咩維修要經佢地,夾硬比(代理)抽水,
搵WXX等於唔洗整, 有排都到唔到貨..
唯有搵其他途徑幫下手

如廠家肯每個bolt頂螺絲加啲螺絲膠。就唔會搞到咁
或佢明顯地提下用家自己加。我都唔介意

其實好簡單的事

長遠點都要買返個bolt
而家急救我諗緊係原有位置自己鑽返個螺絲孔再dup返牙
成功再通知各位

引用:
原帖由 gainax 於 9-10-2016 14:37 發表
始終馬記呢支M4係捨棄像真專為實用而設計,再吸取咁多系統最後出既GBB系統,而仲要業界最大既廠性能實最好
有利必有弊缺點就係成支玩具feel無得改變加上改造成本貴,其它系統可以改造到像真同時高性能成本又唔貴,
...
我都希望馬記快D將Z 系統放係其他槍種, 真係十分放心打

好, 我都看到了, 立即再發個電郵, 看看有什麼維修方案

原廠沉晚回覆了,算跟進得唔錯!!

引用:
原帖由 rainey 於 13-12-2016 23:11 發表
想了解支女火金真的咁唔掂嗎?。
我知呢個牌子一向著重質感(外觀) 多過內涵。 但今次佢開到個價錢咁高,真係無改進?
睇親Ð意見多數都係負評。
其實唔太差, 準度算係VFC低水標準之上, 馬記之下, 起碼唔會昇龍彈,
用料算OK,
佢之後寄返個bolt比我, 上面粒螺絲已上好膠, 應該就唔會再甩,

發新話題